Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Ingefära – medicinalväxt

0

Ingefära – Sveriges största mediala portal drivs av Vivi LindeTarotlinje, Bloggportalen Andlig Livsstil, Mediumpodden, Veckans astro/tarot, artiklar & meditationer. 

Medial utveckling Medium Mediumkunskap Vivi Linde Tarotguiderna Tarot bok böcker

Ingefära – en rot som har många fördelar för din hälsa

Ingefära är en rot som inte bara kan goda maträtter ett välsmakande sting – den kan även användas som medicinalväxt. Utöver att smaka gott har nämligen roten flera betydande hälsofördelar som du kan dra nytta av. Läs vidare för att få reda på hur du kan använda den för att öka ditt välbefinnande!

10 skäl att använda ingefära som en medicinalväxt

Det finns många goda skäl att använda denna rot som en medicinalväxt, däribland att den:

  1. Bekämpar bakterier och virus. Färsk ingefära innehåller vissa kemiska ämnen som hjälper din kropp att bekämpa bakterier. Roten är inte minst duktig på att motverka tillväxten av bakterier såsom E. coli och Shigella. Dessutom har den även visat sig vara effektiv när det kommer till att bekämpa virus såsom RS-virus.
  2. Lindrar muskelvärk. Denna rot kan förvisso inte få din muskelvärk att helt magiskt försvinna på stört. Däremot kan den bidra till att lindra muskelvärken över tid och få den att gå över lite fortare. I vissa studier har man till exempel sett att personer som drabbats av muskelvärk till följd av träning kunnat återhämta sig fortare med hjälp av ingefära. Detta jämfört med de personer som inte använde sig av denna medicinalväxt för att motverka sin muskelvärk.
  3. Förbättrar din munhälsa. En annan fördel med denna medicinalväxt är att den har antibakteriella egenskaper som är gynnsamma för din munhälsa. Roten innehåller nämligen en aktiv substans som kallas gingeroler, vilka förhindrar bakterier från att växa till sig i din mun. Dessa bakterier är för övrigt desamma som orsakar en allvarlig infektion i tandköttet vid namn parodontal sjukdom.
  4. Lindrar illamående. Att använda ingefära mot illamående är ett gammalt husmorsknep som faktiskt fungerar. Så om du mår lite illa, kanske i samband med en graviditet eller av andra skäl, kan du använda dig av detta knep. Roten lindrar illamående genom att bidra till att göra sig av med den gas som byggs upp i ditt mag-tarmsystem.
  5. Saktar ner cancertillväxt. Ytterligare ett skäl att använda denna rot som medicinalväxt är att den kan sakta ner tillväxten av cancerceller. I studier har man nämligen funnit att roten bioaktiva molekyler kan sakta ner flera olika typer av cancertillväxt. Några exempel på sådana är: prostatacancer, bröstcancer, hudcancer, levercancer, magcancer och äggstockscancer. Ytterligare forskning krävs dock för att bekräfta dessa resultat.
  6. Minskar blodsockret. Du kan eventuellt även använda denna medicinalväxt för att minska blodsockret. Detta enligt en mindre studie som visade att ingefäran kan hjälpa kroppen att använda insulinet på ett bättre sätt. Även här krävs dock ytterligare studier i större skala för att bekräfta att så verkligen är fallet.
  7. Lindrar ledinflammation. Roten har även visat sig kunna lindra symtomen på ledinflammation. Detta tack vare att ingefära har antiinflammatoriska egenskaper och därmed kan motverka svullnad i kroppen. Genom att ta denna medicinalväxt antingen oralt eller mot huden kan du därmed lindra svullnad och smärta.
  8. Minska kolesterolet. Genom att ta denna medicinalväxt på daglig basis kan du få hjälp i din kamp mot “det dåliga kolesterolet” (LDL). I detta fall visar forskningen att 5 gram om dagen i tre månader kan ge en påtaglig sänkning av LDL-kolesterolet.
  9. Stärker ditt immunförsvar. Ingefära är en rot som är fullproppad med antioxidanter. Dessa ämnen motverkar att din kropps DNA skadas och kan därmed bidra till att motverka en rad olika kroniska sjukdomar. Några exempel på sådana är: hjärt-kärlsjukdom, högt blodtryck och lungsjukdom.
  10. Lindrar mensvärk. Brukar du lida av svår mensvärk? Om så är fallet skulle du kunna använda denna rot i pulverform för att lindra mensvärken. Studier har visat att kvinnor som tar 1,5 gram ingefära i pulverform per dag i tre dagar kände mindre värk än övriga kvinnor i studien.
Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

Lämna en tanke