Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Israel Regardie

0

Israel Regardie kallas ibland för Golden Dawns baneman och var under en kortare tid Aleister Crowleys lärjunge och personliga sekreterare. Han levde mellan den 17 november 1907 och den 10 mars 1985, och gjorde sig under sin livstid känd som en ockultist, magiker och författare. Han föddes i London men kom att spendera en stor del av sitt liv i USA.

Det var genom hans intresse för yoga som Israel Regardie kom i kontakt med Aleister Crowleys verk. Han kontaktade Crowley och bjöds in till att tjäna ockultisten som dennes sekreterare, vilket innebar att Regardie 1928 tvingades flytta till paris. Han följde sedan med Crowley till England innan deras samarbete avslutades.

Regardies böcker om Kabbalan

I England skrev Regardie två böcker om Kabbalan. Den första av dessa publicerades 1932 och byggde på böcker från andra ockultister såsom Crowley. Faktum är att han dedikerade sin bok A Garden of Pomegranatestill Aleister Crowley.

Den första boken följdes sedan upp av en större bok om Kabbalan, The Tree of Life: A Study in Magic. Ockultister som Dion Fortune tog del av detta verk och höll det högt. Fortune ansåg det vara “den bästa boken om magi” som hon läst. Hon träffade Regardie, men hennes beundrande av honom var obesvarat. Regardie kritiserade senare henne offentligt för att misstolka hans verk i sina recensioner om dem.

Vissa ockultister upprördes av det faktum att Regardies böcker om Kabbalan riktade sig till allmänheten. De menade att han delade med sig av informationen alltför brett. Detta ledde till att han 1934 fick kontakt med medlemmar i Stella Matutina, en order för ceremoniell magi som hade sina rötter i den upplösta ordern Den gyllene gryningens hermetiska order, även känd som Golden Dawn.

Crowley hjälpte Regardie att initieras och bli medlem i gruppen. Han steg snabbt i rang inom ordern. Med tiden växte sig dock hans missnöje med orderns ledarskap allt större, vilket ledde till att han slutligen lämnade ordern. Han började då studera psykologi och utforska den kristna mysticismen.

Israel Regardies liv efter Golden Dawn

1937 återvände han sedermera till USA. Han var rädd för att Golden Dawns system för ceremoniell magi skulle gå förlorad. Detta ledde till att han publicerade Stella Matutinas ritualer i ett antal böcker som publicerades mellan 1938 och 1940. Genom dessa publikationer bröt han sekretessen och förargade många ockultister.

En av de böcker som han publicerade under denna tid var The Philosopher’s Stone(“De vises sten”). I boken granskade han alkemin ur ett psykologiskt perspektiv och sökte psykologiska tolkningar på den alkemiska symbolismen. Han skulle dock senare avfärdade sin förståelse för alkemin och kallade boken för “utan tvekan min sämsta bok” och ångrade att han hade skrivit den.

Under andra världskriget stred han för den amerikanska armen. När han efter krigets slut på nytt återvände till USA, flyttade han 1947 till Los Angeles och började arbeta som kiropraktor. 1981 pensionerade han sig och flyttade till Arizona, där han fyra år senare dock av en hjärtattack.

Regardie är en viktig källa till en stor del av den kunskap vi idag har om Den gyllene gryningens hermetiska order. Hans böcker och de studenter vilka han har lärt ut till eller påverkat utgör grunden till den moderna västerländska ockultismen.

Dela.

Om skribenten

Lämna en tanke