Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Jordbundna andar

6

Det finns olika typer av andar. Andar finns omkring oss hela tiden men det är inte alltid som vi kan eller har möjlighet att uppfatta dem. Man skulle kunna se andar som en slags betraktare som kan påkalla vår uppmärksamhet när de så önskar eller har ett syfte.

Man brukar tala om till exempel jordbundna andar som kommer att beskrivas närmare i denna text, och på platsbunden energi. Platsbunden energi är det finns flertalet tunga energi på en och samma plats. Man brukar anse att till exempel Auschwitz är en sådan plats med platsbunden energi eftersom det var så ofantligt många människor som förlorade livet där.

Vad är jordbundna andar?

Jordbundna andar brukar man beskriva som andar som sitter fast mellan två olika världar, vilket är mellan den fysiska och andliga världen på grund av olika saker. Det kan till exempel vara så att anden inte velat eller kunnat hitta till den andra sidan. En jordbunden ande kommer alltså inte hela vägen fram till den andra sidan, vilket innebär att anden inte heller har då kunnat få och tillgodogöra sig den kunskap och de lärdomar som finns i andevärlden.

En jordbunden ande kan inte hjälpa oss människor som de andar som befinner sig på den andra sidan kan, utan är fast i de tunga energier som finns. En jordbunden ande sitter fast mellan världarna på grund av olika saker. Det kan till exempel handla om att de har något som inte är uppklarat, bero på sorg eller ett trauma eller så kan det vara så att de hade en trygg plats i den fysiska världen som de inte vill släppa taget om.

Vissa av de jordbundna andarna har avlidit på ett hastigt vis och därför inte känt sig klara med livet utan lämnar något ouppklarat i den fysiska världen. Andra andar förstår kanske inte att de faktiskt har avlidit utan stannar vid sin kropp och därmed inte kommer vidare till den andra sidan. En del jordbundna andar vill heller inte gå vidare där en orsak kan vara att de ser att deras nära och kära sörjer.

Ibland kommer begreppet onda andar upp, och i detta begrepp talas det ibland om att de jordbundna andarna kan vara onda. Vissa menar dock att de endast är sårade själar, inte onda.

Kommunikation med jordbundna andar

Man kan kommunicera med jordbundna andar för att på så sätt försöka hjälpa dem att lossna och gå över till den andra sidan. Det är dock viktigt att man vet vad man gör eftersom en jordbunden ande kan vara svårhanterlig och man kan till och med göra det värre. Om man är osäker på vad man håller på med så bör man iaktta försiktighet och istället kontakta ett medium som kan hjälpa till med situationen.

Ibland kan man uppleva att man får tecken av andarna, vilket oftast är nära och kära som har gått över till andra sidan och som i de flesta fall endast vill hjälpa oss. En jordbunden ande beskrivs som mer fysisk och kan till exempel slamra högljutt med olika saker i hemmet.

Dela.

Om skribenten

6 kommentarer

 1. Thomas den

  Tack för denna fantastiska text lärorikt enligt mig

 2. Mona Källgren den

  Tack, haft besök här hemma i ena av mina hus, jag är två hus här på landet.
  (Äger lantbruk) Har haft snarkningar och knackningar i väggen och väckt min inneboende på nätterna. De har varit jobbigt för den inneboende, misstänkt andar men nu får jag lite klarhet över detta. Kan vara en jordnära ande som spökar här hos oss. Hört andra saker med, får ta kontakt med ett medium i framtiden.
  Detta har pågått i tre år nu fram/ tillbaks.
  Har också fått reda på att huset ligger på en gammal kyrkogård på gården, kan det vara en portal, funderar jag på att det är därför vi har besök. Tacksam om lite funderingar vad detta är för något som händer här hemma. Hälsningar Mona

  • Vivi den

   Hej! Ja, det kan vara en portal men kontakta ett medium på orten för att få det bekräftat. kram vivi

 3. Mikael johansson den

  Hej Vivi.
  Har många jordbundna andar här hemma hos mig, Ser dom som svarta energier eller orber, Har även mycket vita orber som far runt i hemmet hela tiden. Brukar kommunicera med dom men får för det mesta olika enstaka ord så det blir ibland lite svårt att förstå vad dom vill få fram. Men vissa av dom har stor sorg och behöver troligen vägledning att komma vidare. Hur kan jag bäst hjälpa dom. Vissa vill bara kommunicera med mig och frågar efter mig när andra försöker ta kontakt så jag ska försöka hjälpa dom.
  Vore väldigt vänligt om någon kunde ge mig lite vägledning. Har även en som kallar sig ängel, Ska jag försöka få den att hjälpa dom över.

 4. Jeanette den

  Jag har många funderingar
  Jordbundna andar/ & inte energier som känts trevliga alls!? Ont/ gott svart/ vitt
  Ying/ yang
  När man säger att det bara finns jord bundna & inte ”onda” andar.
  Vi ber alla om beskydd/ ljus/ osv – men varför BE -skydda oss- sit in the light OM det bara skulle finnas goda/ bra energier?
  Benar du ut det här lite?
  Som häxa/ medium/ shamanist, för jag får det inte att gå ihop. Det finns ju energier från allt. Skulle de onda eliminera sig själv om det bara finns goda energier?! ATT göra spells är liknande som att sätta intentioner, kanhända man gör det mer rituellt. .. .. tacksam för input

  • Vivi den

   Artikeln är skriven utifrån vad en del tror, ingen besitter hela sanningen. Det finns två energier som är varandras motsatts, svart-vitt, kvinnligt-manligt, ont-gott, positivt-negativt, passiv-aggressiv mm. Det är så universum styrs och fungerar och är inget fel med några energier. Sen kanske man inte hela tiden ska dela upp allt i ont och gott utan acceptera att alla energier finns och samarbetar på olika plan. Alla energier samexisterar i universum och vi kan inte göra oss av med dom, det som behövs är balans. Människor skräms för mycket med att det som skaver ska vara ont eller vara onda andar vilket rimmar illa hos mig.
   Att be om beskydd handlar om flera saker, en är att säkerhetsställa att man jobbar på ett sätt som man kan hantera, ett annat att man ska känna sig lugn och känna sig beskyddad, oftast är det vår rädsla som skrämmer upp oss.

Lämna en tanke