Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Jordstrålning, Currylinjer, Hartmannlinjer och jordenergier

0

Om jordstrålning, Currylinjer, Hartmannlinjer och jordenergier

Jordstrålning har länge fascinerat forskare, spiritualister och nyfikna personer som söker förståelse för de osynliga krafter som påverkar vår planet och oss människor. Via studier av geomanti till New Age-teorier har begrepp som Currylinjer, Hartmannlinjer och jordenergier undersökts som möjliga påverkansfaktorer på vår hälsa och vårt välbefinnande. I denna artikel tittar vi närmare på dessa fenomen och betraktar dem från olika perspektiv för att ge dig en mer nyanserad bild.

Vad menar med jordstrålning, Currylinjer, Hartmannlinjer och jordenergier?

Innan vi dyker djupare i detta ämne bör vi beröra vad som egentligen menas med jordstrålning, Currylinjer, Hartmannlinjer och jordenergier.

Jordstrålning

Jordstrålning är ett övergripande begrepp som används för att beskriva energier eller strålning som kommer från jordens inre eller som påverkar jorden från yttre rymden. Det finns dock inget vetenskapligt konsensus om vad detta faktiskt är, och begreppet kan därför vara ganska diffust.

Currylinjer

Currylinjer har fått sitt namn efter tysken Dr. Manfred Curry. De är tänkta att vara ett nätverk av energilinjer som sträcker sig över jordens yta i ett rutnät. Enligt teorin kan dessa linjer ha en påverkan på människors hälsa och  till och med byggnaders struktur.

Hartmannlinjer

Dr. Ernst Hartmann, en tysk läkare, beskrev ett liknande nätverk av energilinjer som korsar varandra i räta vinklar och bildar ett rutnät över jordens yta. Han kopplade dessa linjer till en rad olika hälsoeffekter, såväl positiva som negativa sådana.

Jordenergier

Utöver de ovan nämnda linjerna finns det även flera andra teorier om olika typer av “jordenergier” som påstås påverka människor och miljöer. Dessa inkluderar leylinjer, vattenådror och geomagnetiska anomalier. De har framför allt blivit populära inom New Age och esoteriska kretsar.

Olika människors uppfattning om dessa fenomen

Människors uppfattningar om jordstrålning, Currylinjer, Hartmannlinjer och jordenergier varierar kraftigt och kan grovt kategoriseras i följande grupper:

Vetenskapliga skeptiker

Denna grupp tenderar att avfärda begreppen som pseudovetenskap på grund av bristen på empiriska bevis och vetenskaplig validering. De betraktar ofta sådana fenomen som resultat av folktro eller moderna myter snarare än som verkliga fysiska fenomen.

New Age och spirituellt inriktade personer

Denna grupp ser ofta dessa energier som kraftfulla och meningsfulla. De anser att de kan påverka vår fysiska och andliga hälsa. En del tror att dessa linjer och energifält kan vara portaler för andlig upplysning eller verktyg för att harmonisera energier i levande och icke-levande system.

Geobiologer och utövare av alternativ medicin

Vissa utövare av alternativ medicin och geobiologi utför mätningar för att upptäcka dessa energilinjer och fält. De försöker sedan korrelera dessa med hälsoeffekter och kan sedan rekommendera olika behandlingar eller livsstilsförändringar för att motverka de negativa effekterna.

Allmänheten

Allmänhetens uppfattning om jordstrålning, Currylinjer, Hartmannlinjer och jordenergier varierar kraftigt. Vissa ser dessa som en spännande och outforskad aspekt av vår verklighet som de är villiga att utforska. Andra ser de istället som pseudovetenskapliga teorier utan verklig grund.

Sammanfattningsvis spänner sig uppfattningarna om jordstrålning och relaterade fenomen över ett brett spektrum, från fullständigt avfärdande till djupt troende. Det finns också många nyanser inom dessa generella kategorierna. Uppfattningarna kan också förändras över tid i takt med att mer forskning blir tillgänglig eller som respons på kulturella och mediala influenser.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke