Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Kända symboler

0

Det finns flera olika symboler som vi ofta ser men kanske inte riktigt vet vad de betyder. Här tittar vi närmare på några av dessa.

Pentagrammet

Även om vi idag associerar pentagrammet med djävulsdyrkan, har det förekommit genom historien utan att vara kopplad till ondska. I antikens Sumer (i södra Mesopotamien) var dess fem punkter knutna till de fem planeter som var kända på denna tid, medan pentagrammet för grekerna symboliserade matematisk perfektion. Inom det ockulta symboliserar pentagrammet satanism och häxkonst. Det representerar de fyra elementen: jord, vind, vatten och eld, och omges av själen.

Hexagrammet

Hexagrammet är en symbol som förekommer i antika hindutempel i södra Indien. Det symboliserar det perfekta meditativa tillståndet av balans som kan åstadkommas mellan människan och Gud. Om detta tillstånd upprätthålls leder det till nirvana, eller moksha. Viss forskare tror att hexagrammet representerar en

Isis öga

Isis öga, eller Horusögat som det också kallas, är en gammal egyptisk symbol för skydd, kunglig makt och god hälsa. Ögat, som tillhör gudinnan Wadjet, liknar Ras öga och representerar liknande saker. I den egyptiska mytologin var inte ögat synens passiva organ utan symboliserade handling, vrede och skydd. Denna symbol förekommer ofta i samband med avbilder av Isis, Horus mor, samt andra gudomligheter som förknippas med henne.

Ankh

Ankh är en symbol för fertilitetsriter och uppyggnaden av lusten inom en människa. En anda av lust är kraften i denna symbol som representerar såväl den manliga lusten och fertiliteten som den kvinnliga, trots att den liknar venussymbolen, även kallad “Venus handspegel”.

Venus

Venussymbolen består av en cirkel över ett litet kors. Det är en astrologisk symbol för planeten Venus som associeras med gudinnan Venus, samt den alkemiska symbolen för koppar. Än idag används den som en symbol för planeten Venus, men den används också som en symbol för att representera det kvinnliga könet.

Mars

Marssymbolen består av en cirkel med en pil som sticker ut från det övre högre hörnet. Inom astrologin representerar symbolen planeten mars, vilken associeras med den manliga guden Mars (eller Ares). Inom alkemin representerar symbolen också järn, och inom botaniken och zoologin symboliserar den det manliga könet.

Svastikan

Svastikan är en gammal ockult symbol som man har funnit i såväl Egypten som Kina och Indien. Den förekommer bland annat på avbildningar i hinduiska tempel. De kinesiska varianterna av svastikan var en högerhänt (yang) och en vänsterhänt (yin) variant. Dessa var motsatser som harmoniserade. Denna symbol har bland annat representerat de fyra väderstrecken, solen, rörelse och förändring.

Innan Hitler kom till makten var det också en symbol för elitism som har hittats i det hemliga sällskapet “Skull and Bones” byggnad vid Yale University. Det finns också en äldre variant av svastikan som symboliserar de fyra väderstrecken och deras motsvarande andar. Den har även varit en symbol för eld och sol i Asien samt använts av germanska stammar.

Det allseende ögat

Det allseende ögat är en universell symbol som representerar andlig syn, inte syn, högra kunskap samt insikt i ockulta mysterier. Symbolen består av ett öga på toppen av en pyramid och är frimurarnas symbol för Guds allseende öga. Det är en mystisk förvrängning av bibelns allvetande gud. Denna symbol associeras också med det hemliga sällskapet Illuminatiordern.

Dela.

Om skribenten

Lämna en tanke