Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Lär dig Atomatisk skrift – Ta emot högre vägledning.

10

Automatisk skrift är ett spännande och intressant sätt att kanalisera sitt Högre Jag, andliga guider och änglar på. Man får genom det skrivna ordet information som det medvetna jaget inte alltid är i kontakt med – claircognizance (klarvetande).
I början så kan det vara viktigt att se till att omgivningen och platsen känns bra, kanske vill du ha din egen lilla ritual eller speciella saker på plats innan du börjar för att du ska triggas igång. Efter ett tag så kommer du dock troligtvis känna att du inte behöver förbereda dig på något speciellt sätt för att kunna ta emot och kanalisera utan att det räcker med att du sätter dig med din penna i handen. Det är lite olika så hitta ditt sätt som passar just dig, alla jobbar olika så om du vill göra på något annat sätt an vad jag skriver här så fungerar det också.

När kan man använda sig av automatisk skrift?

1) En del personer är mer skrivande till naturen, det faller sig då helt enkelt naturligt för dem att skriva ner sin information, de brukar då även få Guider som förmedlar sig på det sättet. Don efter person brukar jag prata om i den andliga världen, vi attraherar utifrån vilka vi är.

2) Om man intellektualiserar för mycket och upplever en blockering i kontakten med sina högre vägledare eller det högre Jaget så kan det för en del vara enklare att ta till sig information rakt ner i handen i stället för att låta huvudet börja jobba. Det blir då så att säga en koppling förbi hjärnan.

3) Om man har en blockering när det gäller att meditera eller kanalisera.

4) Om du ännu inte utvecklat sin klärvoajanta eller clairaudienta förmåga (dvs du kan inte höra eller se dina andliga guider eller budskap ännu), då kan man prova denna vägen i stället.

5) När du vill få ditt Högre Jags perspektiv på något.

6) När du har frågor som du vill ha ett andligt perspektiv på.

7) När du vill komma i kontakt med ditt högre Jag eller dina andliga vägledare.

8 )När du vill skriva en bok eller liknande. Många böcker är kanaliserad skrift.

Tips & Råd

1) Många gånger när du övar så kan informationen komma snabbt och det kan bli rörigt när du skriver. Be då din vägledare att den upprepar sig men lite långsammare denna gång.

2) Tacka efter varje svar, du visar då en tacksamhet för det du får ta emot vilket höjer och stärker ert samarbete. Det är också ett sätt att signalera att du nu är redo för en ny fråga eller information som din vägledare vill ge dig.

3) Du kan medvetet sätta dig och skriva för att ta kontakt, men det kan lika väl vara så att du känner att de kallar på dig och att du då går och sätter dig och skriver.

4) Skriv datum på pappret. Det kan vara så att du inte förstår informationen direkt när den kommer och då kan vara bra att gå tillbaka och läsa längre fram, då är det bra att veta inom vilken tidsperspektiv detta skrevs. Genom att skriva ner datum så lär man sig också hur lång tid det tar för saker att ske som man får information om ska hända, eller hur lång tid det tar för dina frågor att materialisera sig i ditt liv.

Gör så här:

1) Ta fram papper och penna, eller använd datan om du kan skriva snabbt och känner att det känns rätt för dig.

2) Planera för ca 30-40 minuter ostörd tid

3) Sätt dig bekvämt. Om du vill (inget nödvändigt) så tänd ett ljus, lägg fram kristaller eller stenar som du gillar och ha lite meditativ bakgrundsmusik.

4) Ta några djupa andetag, rensa och släpp dina tankar och känn att du försätter dig i ett lätt meditativt tillstånd och visualisera hur du kommer i kontakt med ditt högre jag. Ett tips är att du visualiserar dig själv och sedan ser hur du sträcker fram dina händerna emot dig själv, kanske ser du även hur detta jaget kliver in i dig och ni blir ett.

5) Om du har en önskan att komma i kontakt med någon speciell så skriv det på pappret.

6) Bjud in din vägledare som du vill ha kontakt med genom en bön eller en meditation. Här är ett exempel på en bön som jag gör när jag kallar på min Guide, men du kan själv använda de orden som känns rätt för dig. ”Jag vill endast komma i kontakt med min andlig Guide från det vita ljuset som kommer i gudomlig kärlek, ljus, och fred. Jag kallar på dig min kära Andliga Guide, jag bjuder in dig, jag välkomnar dig och ber om din assistans och samarbete. Låt den information som kommer att komma från dig och mitt högre jag vara en förlängning av mitt hjärta, själ och ande. Tack.

7) Skriv sen ner en fråga, eller så sitter du bara stilla med pennan i din hand. Det underlättar om man börjar skriva eller ritar ner mönster, bilder eller symboler så att man får då igång flödet i handen och pennan.
Kom ihåg att inte ställa frågan till ditt intellekt, för att detta ska lyckas så måste du släppa allt intellektuellt tänkande och inte börja tänka fram dina svar.

8) Tillåt dig att vara i ”flödet” när du skriver. Det är ett tillstånd där du skriver utan att tänka eller intellektualisera, bara låt det som kommer komma och skriv ner det utan att värdera eller döma. Låt dina intuitiva tankar/känslor styra oavsett om det känns som de inte hör i hop med frågan eller övrig skrift du har skrivit ner. Går det snabbt så bara skriv oavsett om det låter konstigt, ser konstigt ut, eller om det blir stavfel eller märkliga meningar, rätta inte förrän du är klar.

9) Avsluta med att tacka din vägledare.

Råd för hur man ska släppa taget om intellektet och släppa fram intuitionen:

1) Välj vem du vill ha kontakt med – Börja varje session med att skriva ”Min andliga guide”, ”Mitt Högre Jag”, ”Min ängel” eller om du har någon annan andlig vägledare så kalla på den i den första meningen. Var tydlig med vem du vill ha kontakt med. Om du vill så kan du även se din guider som en förlängning av dig själv, precis som ditt undermedvetna som du kan få tillgång till när du vill.

2) Du kan även ta kontakt med dem innan du börjar skriva för att få en lättare ingång, gör det som känns bäst för dig. Vet du inte så kan du prova dig fram och se vad som fungerar bäst för dig. Du kan till exempel ta några några djupa andetag och visualisera att de kommer dig till mötes, eller att du sätter dig bredvid dem på en bänk i en vacker park, om det känns rätt så kan ni prata lite och du kanske vill fråga något innan ni börjar. Du kan efter att du fått kontakt ta pennan i din hand, eller så håller du i den redan.

3) Öva på flödesskrivning – Börja skriva utan att oroa dig eller fundera över vad som kommer. Skriv ner en fråga och sen bara skriv ner allt som dyker upp i ditt huvud utan att censurera något, låt det komma huller om buller. Det behöver inte vara något andligt eller ett högre svar utan bara öva på att flödesskriva. Tricket med detta är att vänja sig vid att skriva. Ju mer van man blir vid att skriva ner allt som kommer ju lättare är det att hamna i ett tillstånd av flöde där du kan kanalisera svar.

4) Ha en tidsgräns för varje fråga – Detta för att du inte ska ha tid att tänka så mycket, när man känner att man vill hinna skriva så mycket som möjligt under en viss tid så har man inte tid att tänka efter. Använd en timer. Att använda sig av en tidsgräns hjälper till att fokuserar på uppgiften och din energi.

5) Släpp – Låt inte ditt intellekt tolka informationen medan du får den, hur fel den än känns.

6) Ifråga sätt inte – Fundera inte över om det som kommer är från ditt intellekt eller högre vägledare. Ju mer du funderar ju mer blockerad blir du. Tillåt dig att känna att det inte spelar någon roll varifrån informationen kommer, nu är du i stunden och bara låter det som kommer komma.

7) Fortsätt – Hur märkligt eller konstigt det än känns i början, eller om inget kommer så fortsätt öva. Ibland har vi inre hinder och rädslor som blockerar oss från att ta emot. Fortsätt ändå så kommer det att lossna. Ge dig själv den tiden du behöver och ge inte upp.

Hur vet man att kommunikationen är från andliga vägledare och inte från egot, egna tankar eller andra väsen?

1) Det är inte ovanligt att ditt skrivna språk förändras och ”låter” annorlunda, den får ett annat uttryck. Kanske blir skriften mer auktoritär, skojfrisk, korrekt, slarvig mm eller använder liknelser, poesi eller metaforer på ett sätt som inte du gör. Efter ett tag så kommer du att märka skillnad när det är kanaliserad information som kommer.

2) När du först börjar träna så kan de komma svar som kännas som slumpmässiga tankar, men om du fortsätter att öva och ställa frågor så kommer du att märka att det finns ett samband och betydelse i det som kommer, ibland får man ha lite tålamod och inte ge upp. Det krävs en övning i detta precis som inom allt annat man vill bli duktig inom.

3) Det som som sker är att du kommer att höra som en inre röst som talar till dig, man kan även uppfatta det som att man känner orden i stället för att höra dem. Det kan också kännas som att man kommunicerar med en sen länge förlorad vän. Du kommer med tiden urskilja vilka av dina tankar som kommer från ditt ego och vilka som kommer från ditt högre jag eller dina vägledare.

4) Svaren är oftare mycket kortare och klarare än ditt ego skulle ge dig.

5) Svaren kommer inte att ge dig någon rädsla eller stärka ditt ego.

6) De kommer inga svamliga svar.

7) Svaren kommer att låta eller kännas som du men på ett lugnt och samlat sätt.

8) Genom att du lyssnar till din tysta inre röst som kommer igenom så kommer du att börja urskilja vad som är egot och när du ges ett svar som är verkligt och sant.

9) Dina vägledare berättar aldrig något som kan skada dig eller någon annan, eller göra något som kan vara farligt för ditt fysiska eller psykiska välbefinnande. Om du någonsin får ett svar som inte känns bra så är det inte ditt högre jag eller dina högre vägledare. Du kan då ha kommit kontakt med astrala väsen som inte har speciellt hög kunskap men som har en benägenhet av att vilja behålla vårt intresse och därför så smickrar de  egot eller så berättar de obehagliga saker för att väcka vår nyfikenhet. De är inte farliga men det kan vara obehagligt. Avsluta då och upprepa bönen som jag skrev i början av inlägget.

10) Det kan också vara dina egna rädslor som blir förstorade och uppskrämda. Då kan man uppleva att man är i kontakt med något obehagligt, och ju mer man tar in den tanken ju läskigare kan det bli. Vår hjärna har en benägenhet att spela oss en massa spratt om vi är medvetet eller omedvetet rädda. Pausa då och gör något som lugnar dig. Du kan även läsa bönen som står högre upp i inlägget eller be om beskydd. Inte för att du kanske behöver det utan för att du ska känna dig trygg.

Namasté Vivi

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

10 kommentarer

 1. Raija den

  Hej Vivi!
  Vill bara säga Tack för att du delar med dig av ditt vetande och din kunskap, för det ligger mycket jobb att få och hitta vägen till “vetandet” och kunskapen, så det känns lite lättare för mig och troligtvis andra att få så mycket som gör det lättare att ta sig framåt! Känns som att få en
  ” halleluja moments” när jag läser det du delar med dig . Tack?.

  • Vivi den

   Underbart att höra, tack! Kram vivi

 2. Lise-Lotte den

  Hej Vivi!
  Vill först o främst tacka för att det står så mycket på din sida som man kan lära o ta till sig.
  Jag har de senaste åren känt av vissa saker och sagt till mig själv att det kan väl ändå inte vara möjligt att känna så eller att man ser något när man provar att meditera. Men i går kväll så var det som någon sa till mig. Ta block o penna o sätt dig o blunda. Sagt o gjort så gjorde jag det och blev först rädd o tänkte när min hand började röra sig där jag satt. Så jag släppte pennan o var tvungen att lugna ner mig o så började jag igen. Handen kändes så lätt o det började röra sig fram o tillbaka o när jag slutade o tittade så tänkte jag vad är det för krusiduller jag ser. sen såg jag mitt namn och ett träd som jag hade gjort. Så jag gick o fundera vad detta betydde. Men idag så ringde jag till en utav dina medarbetare o hon svarade mig. Man tror ju först att man inbillar sig. Men det gjorde jag inte. Fick höra att jag var väldigt öppen. Så nu är man väldigt nyfiken på att ta en kurs här framöver. Nu har jag iför sig ställt den frågan via skicka en tanke till henne. Men vet ej om man får svar på det. Kanske man måste ringa o fråga det? Eller om man kan få svar här vad du skulle rekommendera vad man ska börja med för kurs. Har tänkt den tanken länge nu hoppas på svar. Tack ännu en gång.
  Varm kram Lise-Lotte

  • Vivi den

   Hej!
   Härlig upplevelse. Det bästa är att du själv känner efter vad du är nyfiken på att lära dig, låt din passion välja vägen. Så har jag gjort i mitt andliga liv. Annars så brukar jag rekommendera en kurs i medial utveckling eller kanalisering för nybörjare. Kram vivi

 3. Pernilla Lindgren den

  Hej! Jag skulle behöva hjälp att bearbeta mina kunskaper eller känslor som jag får till mig titt som tätt.
  Jag kan plötligt få en röklukt i sov rummet och jag känner att någon är där, el plötsligt får ont i magen och då vet jag att det är något på gång. Kan inte förklara varför jag känner på mig saker och ibland säger folk att jag inbillar mig!
  Men det är inte.
  Är jag sensitiv? Skulle behöva hjälp med min utveckling, för jag kan inte ta mig vidare själv!
  Kram Ninna

  • Vivi den

   Hej!
   Jag skulle rekomendera dig att gå en kurs i medial utveckling. kram vivi

 4. Hedwig den

  Tack för intressant info om automatisk skrift. Har tänkt så många gånger att det skulle jag vilja lära mig. Nu vet jag hur jag skall börja.
  Tack

  • Vivi den

   Härligt! Kram vivi

 5. Kristiina Englund den

  Tack för alla gudomliga tips du är en underbar själ!❤? För mig har alltid mina pekfingrar gett meddelanden men då börjar jag låta handen skriva själv vilket den alltid gör . Känner att de ritar teckningar och skrifter jag inte förstår som rebus. Jag får inte budskap först utan mina andliga vägvisare är väldigt ivriga och känner att de rör min hand och skriver massor eller gör symboler teckningar. Ska ta till mig göra som du tipsat om kanske medelande blir mer sakta ? På nätterna kan jag känna båda mina händer allra helst mina pekfingrar aktiveras enormt mk när jag ska sova men får jobba meditera kanske gå kurs för jag har svårt för att meditera måste träna på det . Tack för att just du finns du är bäst en livs levande ängel ??❤

  • Vivi den

   Tack fina <3 kramar vivi

Lämna en tanke