Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Magi, månfaserna och skapa häxritualer

0

Magi – Sveriges största mediala portal drivs av Vivi LindeTarotlinje, Bloggportalen Andlig Livsstil, Mediumpodden, Veckans astro/tarot, artiklar, meditationer

Medial utveckling Medium Mediumkunskap Vivi Linde Tarotguiderna Tarot

Magi, månen och ritualer – vad du behöver veta

För dig som vill veta mer – Våra sidor med Magi & Häxeri

Häxkonst
Häxkonst är en urgammal metod som har varit omgärdad av mysterier i århundraden. Det är en andlig praktik med magi som har anammats av många kulturer runt om i världenTarotguiderna Sveriges största Tarotlinje - Vivi Linde Medium Tarot, från gamla keltiska och nordiska traditioner till mer moderna metoder. Utövandet av magi och ritualer är en integrerad del av många av dessa traditioner, där utövarna använder trollformler och ritualer för att åberopa andliga krafter och manifestera sina önskemål. Att avslöja de magiska häxritualernas mysterier kan vara en fascinerande resa in i det okända, med en rad olika tekniker och metoder att utforska. Det kan vara skrämmande till en början, men med rätt kunskap och vägledning kan det bli en givande upptäcktsväg.

Magi och månfasernas inverkan på den

Du kanske känner till att det finns någonting som kallas för månmagi? Kanske har du även hört talas om de ritualer som utförs i samband med nymåne och fullmåne? Om du ändå känner dig lite osäker på det här med magi och månfasernas inverkan på den rekommenderar vi dig att läsa vidare. Här förklarar vi nämligen allt du behöver veta om detta!

Hur du utför månritualer på ett säkert sätt
Att låsa upp din magi är en kraftfull sak. Det kan ge djup healing och koppla dig till universums gudomliga energi. Men det kan också vara skrämmande om du inte vet var du ska börja eller vad du ska göra. Här får du lära dig hur du på ett korrekt och säkert sätt kan utnyttja månens energi för att komma i kontakt med din inre magi, utforska din andliga sida och använda månens kraft för att manifestera dina önskningar. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren utövare kommer den här guiden att ha något för dig. Så ta ett djupt andetag, slappna av och låt oss hjälpa dig att frigöra din magi.

De åtta månfaserna

Månen har länge kopplats samman med magi och mystik. Så har varit fallet ända sedan tidernas begynnelse och detta har varit en röd tråd genom flera olika kulturer och religioner. Det går förvisso inte att förneka att solen är väldigt viktig men även månen har alltid haft en stor betydelse för oss människor.

Vi kopplar ofta samman månen med intuition, förändring, följsamhet och reflektion – allesammans typiskt feminina egenskaper. Den är också kopplad till elementet vatten.

Månen genomgår åtta faser i takt med att den roterar runt jorden och även sin egen axel. De åtta månfaserna är:

 1. Nymåne.
 2. Tilltagande måne.
 3. Halvmåne.
 4. Tilltagande halvmåne.
 5. Fullmåne.
 6. Avtagande halvmåne.
 7. Halvmåne.
 8. Avtagande måne.

Nedan går vi igenom hur du kan använda dig av dessa månfaser för att utöva olika typer av månmagi!

Så kan du använda magi i samklang med månens faser

Du kan använda magi i samklang med månens olika faser på följande sätt:

Magi för nymåne

Nymåne kallas den första fasen i månens cykel. Detta är den första gången då månen dyker upp på skyn efter 2-3 dagar av så kallad mörk måne. Det är en tid av nystart och den lämpar sig därför utmärkt för att bestämma dig för dina avsikter och så frön för framtiden. Det är också en bra tid att vidta de första åtgärderna för att manifestera dina begär.

Magi för tilltagande måne

Tilltagande måne kallas den månfas där månen växer. Detta är en bra tidpunkt att utföra konstruktiv magi där du fokuserar på vad du vill få ut av livet. Det kan till exempel röra sig om specifika projekt eller planer, eller kanske snarare beteenden eller känslomässiga tillstånd. Till exempel kan du välja att ha en mer positiv inställning eller mer mod etc.

Magi för halvmåneBloggportalen Andlig Livsstil

När det kommer till magi för halvmåne handlar allt om att gå inuti dig själv och föra ut detta i den externa världen. Detta är en optimal tidpunkt att utöva magi som syftar till att attrahera saker och ting från din omvärld. Det kan till exempel handla om en viss person (såsom en vän, partner eller kund) eller kanske framgång, pengar o.s.v. Dessutom kan detta vara en bra tid att försöka återkalla föremål som du har förlorat.

Magi för tilltagande halvmåne

I denna fjärde av de åtta månfaserna befinner sig månen fortfarande i en konstruktiv fas. De energier som månen nu sänder ut är utmärkta att nyttja för att ge dig en extra knuff framåt på något som du har arbetat på men där arbetet har stagnerat. Till exempel kanske du brottas med en bristande motivation för att kunna slutföra ett visst projekt eller för att hålla fast vid en bra rutin? I sådana fall kan du använda månens energier för att hjälpa dig att överkomma detta hinder.

Magi för fullmåne

Vid fullmåne är månen som mest kraftfull. Därför är detta ett bra tillfälle att ta tag i dina stora utmaningar och problem. Fokusera nu på ritualer och formler som är väldigt viktiga för ditt liv.

Magi för avtagande halvmåne

Efter fullmånen börjar månen så sakteliga avta igen. Här kan dess energier används för att stöta bort eller förstöra det som är oönskat. Dra nytta av detta genom att fokusera på sådant som förvisar eller rensar, oavsett om detta görs rent fysiskt eller om du söker någon typ av avslut.

Magi för halvmåne

I denna näst sista av de åtta månfaserna används magi som hjälper dig att övervinna de hinder som tidigare har frestat dig att ge upp. Du kan även använda dessa energier för att ta dig igenom de eventuella övergångar som du håller på att göra.

Magi för avtagande måne

Den åttonde månfasen är den sista innan månen på nytt mörknar innan cykeln börjar om igen. Här kan du göra dig av med sådant som har dränerat din energi eller lagt smolk i din glädjebägare. Om du vill kapa bort någonting, eller kanske någon, ur ditt liv är det här den perfekta tiden att göra detta!

Månritualer

Det finns många olika typer av månritualer beroende på din avsikt eller önskat resultat. Här är några av de vanligaste typerna av ritualer som du kan utföra.

 • Mån-Rensnings Ritual – Den här typen av ritual är bra för att rensa sinnet och utrymmet runt omkring dig. Börja med att smudga ditt utrymme med en renande ört som sandelträ, salvia, rosmarin eller cederträ.
 • Mån-Healing Ritual – Den här typen av ritual är bra för att läka eller släppa känslor. Börja med att jorda och centrera dig själv på det sätt som beskrivs nedan – “Sätta stämningen: Förbered ditt utrymme”
 • Mån-Manifestations Ritual – Den här typen av ritual är bra för att manifestera dina önskningar. Börja med att jorda och centrera dig själv enligt beskrivningen nedan – “Sätta stämningen: Förbered ditt utrymme”
 • Mån-kontakt Ritual – Den här typen av ritual är bra för att ansluta till universums gudomliga energi. Börja med att jorda och centrera dig själv enligt beskrivningen nedan – “Sätta stämningen: Förbered ditt utrymme”

En guide för att låsa upp din magi

Typer av häxritualer
Häxritualer kan i stort sett kategoriseras i två typer baserat på deras funktion. Båda dessa typer av ritualer är viktiga för varje häxa, eftersom de båda hjälper dig att avancera på din väg och även hjälper dig att utföra trollformler på ett enkelt sätt.

 • Mentala ritualer – De mentala ritualerna utförs för att se till att du uppnår klarhet i sinnet, och även för att uppnå den mentala styrka som krävs, så att du kan utföra de svåraste och mest komplicerade trollformlerna och ritualerna.
 • Fysiska ritualer – De fysiska ritualerna utförs för att se till att din hälsa bibehålls, att din energi ökar och att din fysiska styrka ökar. Kroppsritualerna ser också till att du inte drabbas av några hälsoproblem eller sjukdomar, även om du utför trollformler.

Syftet med ritualer och besvärjelser
Ritualer och trollformler är sätt att åstadkomma förändringar i ens liv. Besvärjelser och ritualer är inte magi trick. De är metoder för att manifestera och styra energi. De kommer sannolikt att fungera endast om du tror på dem och lägger ner mycket tid och kraft på dem. Det betyder inte att magi inte är verkligt, men det betyder att det krävs engagemang och ansträngning för att få det att hända.

 • Ritualer används för större förändringar i en persons liv, till exempel för att hitta en partner, få ett nytt jobb eller bota en sjukdom.
 • Å andra sidan används trollformler för mindre förändringar som kan ske på en dag, som att hitta en sak som du har tappat bort, få en parkeringsbot avskriven eller få ett bra betyg på ditt nästa prov.

Verktyg och tekniker som används inom häxkonsten
Häxor använder en mängd olika verktyg, drycker och ritualer för att kasta trollformler och utföra magi.

Verktyg
Dessa verktyg används i både trollformler och ritualer, och vart och ett av dem är laddat med energi och avsikt när de används, vilket hjälper häxan att manifestera sina önskemål och intentioner.

 • Kittel – Den mest kända av dessa är en svart kittel, som ofta förknippas med kittel av olika slag, till exempel en stor kastrull eller kittel som används för matlagning och för att brygga olika typer av drycker och magiska pulver. Kärlen används också för att förvara brinnande kol eller rökelsepinnar.
 • Vanliga köksartiklar som knivar, skedar mm.
 • Ljus,
 • Athame (tveeggad kniv) – En kniv är det viktigaste verktyget i häxritualer. Kniven används för att rita de magiska symbolerna på golvet. Kniven används också för att skära örterna. Kniven har en mycket viktig roll i häxritualer. Man kan alltså säga att kniven är det viktigaste verktyget i häxritualer.
 • Trollstav
 • Bägare
 • Pentagram
 • Salt
 • Örter
 • Rökelse
 • Altarljus
 • Ljus.
 • Andra verktyg som kan användas är en kvast, en kniv, ljus, kristallstenar och rökelse.

Ritualer används ofta inom magi för att skapa ett scenario för trollformler, där häxorna väljer lämplig tid på dagen för att skapa rätt energi.

 • Ritualer kan användas för att inviga de verktyg som häxorna använder.
 • Ritualer används också för att förstärka en trollformel och ett ritualarbete.
 • Ritualer används också för att rensa / rensa ett utrymme från negativ energi.

Skapa en ritual

Du se till att du befinner dig i ett stabilt sinnes- och kroppstillstånd. Du vill inte att dina känslor ska komma i vägen eller att du ska vara för trött för att slutföra ritualen. Om du känner dig särskilt stressad eller orolig kan det vara en bra idé att vänta med att påbörja ritualen eller utföra magi tills du känner dig lugnare. Du bör även befinna dig i ett tryggt och säkert utrymme. Du vill inte bli avbruten eller distraherad medan du utför din ritual. Du bör vara på en plats där du känner dig avslappnad och trygg.

Häxkonstens utövande
Det finns ett antal praktiker som följer med häxkonsten och magi, som till exempel:

 • Meditation – Meditation är ett utmärkt sätt att koppla ihop dig med ditt högre jag och universum, vilket gör att du kan få vägledning eller visdom från universum.
 • Skapande av altare – Att skapa ett altare är ett utmärkt sätt att fokusera din energi och försätta dig i rätt sinnesstämning för trollformel- eller ritualarbete. Ett altare kan vara så enkelt som ett bord med ett ljus, en kristall och ett fotografi av någon som står dig nära.
 • Energiarbete – Energiarbete är en form av att visualisera ditt önskade resultat och sedan projicera den energin ut i universum.

Verktyg som används vid magi

Innan du börjar 
Innan vi går in på de små detaljerna om de olika typerna av månritualer och hur man utför dem, ska du se till att du har allt du behöver för att komma igång.

 • Du behöver ett utrymme som är fritt från stök och buller.
 • Innan du börjar är det också en bra idé att fastställa din avsikt. Vad vill du få ut av dessa ritualer? Vill du koppla ihop dig med universums gudomliga energi? Är du ute efter healing? Vill du ändra din livsväg?
 • När du har satt din avsikt är du redo att dyka in.

Sätta stämningen: Förbered ditt utrymme för magi
Innan vi hoppar in i de olika typerna av ritualer är det viktigt att först förbereda ditt utrymme. Oavsett om du utför en enskild ritual eller en gruppritual är det viktigt att ställa in stämningen för att säkerställa en säker och effektiv upplevelse. Om du utför en ensam ritual ska du se till att du har gott om utrymme att röra dig på. Om du utför en gruppritual ska du se till att du har tillräckligt med utrymme för att alla ska kunna röra sig bekvämt.

 • Mörklägg utrymmet. Om du utför en gruppritual är det viktigt att mörka ner utrymmet. Detta hjälper till att fokusera uppmärksamheten på ritualen utan att distraheras av ljuset. Du kan använda filtar eller gardiner för att förmörka utrymmet, eller släcka alla starka lampor som kan finnas i rummet.
 • kapa ett öppet och inbjudande utrymme. Oavsett om du utför en enskild ritual eller en gruppritual är det viktigt att skapa ett öppet och inbjudande utrymme. Det är här du kommer att utföra alla dina ritualer, så gör det bekvämt, välkomnande och rent.
 • Jorda och centrera. Innan du börjar din ritual är det viktigt att jorda och centrera dig själv. Detta hjälper dig att rensa sinnet och fokusera uppmärksamheten på den aktuella ritualen. För att jorda dig själv kan du hitta en bekväm plats och ta några djupa andetag. Blunda och föreställ dig att du sjunker ner i marken under dig. För att centrera dig själv, ta ett djupt iandetag och föreställ dig att ett varmt vitt ljus flödar upp från marken under dig, genom din kropp och ut ur ditt huvud. Föreställ dig nu att det varma vita ljuset flödar genom alla dina fyra lemmar och renar och helar varje del av din kropp. När du har jordat och centrerat dig är du redo att börja.

Att skapa en ritual

Skapa dina egna ritualer
Nu när du känner till de olika typerna av ritualer bör du känna dig bekväm med att skapa dina egna ritualer. När du skapar din ritual är det viktigt att du fastställer din avsikt. Vad vill du få ut av den här ritualen?

 • Försöker du ansluta dig till universums gudomliga energi?
 • Söker du efter ett helande?
 • Vill du ändra din livsväg?

När du har fastställt din avsikt är du redo att gå vidare till nästa steg.

 • Välj de rätta verktygen. – Det finns några olika verktyg som du bör använda för varje ritual. Du bör alltid använda ett verktyg som du känner dig bekväm med.
 • Fokusera – Fokus kan vara vad som helst så länge det är något du associerar med ritualen.
 • Rökelse – Rökelse är ett verktyg som används i nästan alla ritualer. Den kan användas för att rengöra rummet, sätta stämningen eller skapa en förbindelse mellan dig och universums gudomliga energi.
 • Aromaterapispray – Aromaterapisprayär ett utmärkt verktyg att använda tillsammans med dina andra verktyg. De kan användas för att rengöra rummet, skapa en stämning eller skapa en förbindelse mellan dig och universums gudomliga energi.
 • Rituella kläder – Rituella kläder är kläder som bärs under en ritual. Du kan bära vad som helst som du känner dig bekväm i, så länge det inte är för tajt eller distraherande.

Åkalla och hedra månens kraft
Nu när du har åkallat månens kraft är det viktigt att du också hedrar den. Hur du väljer att hedra månens kraft är helt upp till dig. Men det är viktigt att komma ihåg att du ber om en förbindelse och en tjänst från månen. Du ber månen att hjälpa dig att läka dig eller ändra din livsväg. Så du bör alltid hedra månens kraft genom att tacka den för att den hjälper dig. Du kan göra detta genom att säga ett enkelt tack, bränna en rökelse eller lämna ett offer på ditt altare.

 • Det första du vill göra är att sätta upp ett altare. Ett altare kan vara allt från ett litet bord till hela din arbetsyta. Det är viktigt att hålla ditt altare rent och organiserat. Du kan hålla det enkelt med en duk och några små föremål eller så kan du gå ut med ljus, blommor, kristaller, symboler och mycket mer.
 • Jorda och centrera dig – När du har ställt upp ditt altare ska du jorda och centrera dig själv på det sätt som beskrivs ovan. Det är viktigt att behålla ditt fokus under hela ritualen. När du har jordat och centrerat dig kan du börja ritualen.
 • Tänd dina ljus.
 • Tänd din rökelse.
 • Placera dina verktyg på ditt altare
 • Placera ditt fokus på ditt altare.
 • Blunda och ta några djupa andetag.
 • Föreställ dig fullmånen ovanför dig.
 • Föreställ dig att fullmånen häller ner energi genom ditt kronchakra.
 • Föreställ dig att energin flödar genom dig och ut ur varje lem.
 • När du känner dig jordad och ansluten kan du börja din ritual.

Skapa en magisk häxritual

Oavsett vilka verktyg du väljer att använda är ritualer en viktig del av häxkonsten och hjälper dig att fokusera din energi och dina intentioner på ditt önskade resultat. De hjälper också till att rensa bort negativ energi och föra in ny positiv energi i ditt liv. Magiska häxritualer används ofta som ett sätt att ställa in scenen för en besvärjelse eller för att manifestera ett önskat resultat.

Ritualer kan vara så enkla som att:

 • Tända ett ljus
 • Bränna rökelse
 • Öppna en cirkel
 • Åkalla vindarna, vädersträcken, månen, mångudinnan, personliga gudar eller gudinnor.
 • Meditera på ditt önskade resultat /mål.
 • Be om hjälp.
 • Skriva en bön som du tror kommer att hjälpa till att manifestera dina önskningar.
 • Skapa en önskan (avsikt)med hänsyn till månens faser.
 • Du kan också välja att införliva olika verktyg till exempel så kan du använda en kalk eller athame för förtrollningsarbete.

Att avsluta dina ritualer
Nu när du har utfört din magi ritual är det viktigt att stänga dina ritualer. Men vad innebär det? Ett avslut är en viktig del av varje ritual. Det är den del där du för tillbaka energin och kraften som du har skapat inom dig. Du vill se till att du effektivt stänger din ritual så att all energi inte bara flyger runt i universum. Det finns några olika sätt att stänga dina ritualer på.

 • Du kan stampa med fötterna
 • klappa i händerna
 • Säga ordet “slut” i ditt huvud.
 • Du kan även stänga en cirkel om du har öppnat en.
 • Avsluta även med att äta något så att du blir jordad igen.

 

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

Lämna en tanke