Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Magisk ritual – kapa band och kalla tillbaka sin kraft

0

Att hela det förflutna

Vi har alla varit med om smärtsamma händelser under vårt liv. Själen har fått sig en törn i stort och smått. Ofta är det någon som handlat orätt eller varit orättvisa mot oss och den taggen sitter kvar och gnager. Någon vi älskar kanske inte älskar oss längre, eller ännu värre – den älskar någon annan istället. Någon vi älskar kan också ha lämnat oss genom att inte vara kvar här på jorden.

Att bära på ilska mot någon är att ge bort sin energi till den man är arg på.

Det är ungefär som att ha en stående överföring från sitt bankkonto. Den energin skulle vi kunna ha mycket mer nytta av för att må bra själva än att slösa bort på någon vi kanske inte ens tycker särskilt mycket om.

Det är vi själva som måste ta ansvar
Allt vi har är här och nu och det är bara vi själva som kan ta ansvar för hur vi mår. Är du arg på någon så är du det, och det kanske du behöver vara, men kom ihåg att det är din ilska, ingen annans. En annan person kanske hade reagerat på ett helt annat sätt i samma situation. Vi kan inte välja hur andra människor agerar och beter sig mot oss, det är deras ansvar, och deras karma – men vi kan alltid välja hur vi själva agerar och förhåller oss till det dom gör, det är vårt eget ansvar och vår karma.

Våra känslorna har en viktig funktionshutterstock_197883083

Ilska och sorg är känslor som är nödvändiga för vår överlevnad och vi skall inte förneka dem när de dyker upp, men vi skall heller inte fastna i dem så att de börjar tära på vår energi och förmörka vår vardag med bitterhet. Att både förneka och tränga undan känslorna, likväl som att hålla fast och vägra släppa taget om dom kan skapa ohälsa och sjukdom på både själslig och kroppslig nivå.

Ilska
Inom kinesisk energi tillhör ilskan elementet trä som också står för växande och att ta plats. Det krävs ilska och jävlar anamma för ett frö att bryta sig upp genom marken, till och med kanske upp ur asfalten. Men det är där och då, i den situationen. Där är den nödvändig för att överleva och kunna växa, men håller man kvar vid ilskan när den inte längre behövs blir den istället en sjukdomsalstrande orsak som bryter ner individen. Lever och galla hör ihop med elementet trä och vi har begrepp som leverilska, gallskrika, sprida galla över något eller bitterhet som också hör till gallans funktion.

Sorg
Samma sak med sorg. Sorgen är oundviklig i livet och är kärlekens oundvikliga följeslagare. Sorgen tillhör elementet vatten som hör ihop med vintern och färgen svart. Håller man kvar vid sorgen drunknar man i sina känslor, man lever i en mörk, kall och ofruktsam tillvaro där livet gått i vila. Njurarna hör till vattnets element och det är här man har livets essenser inom den kinesiska medicinen.
Så, ilska och sorg är nödvändiga känslor för vår överlevnad, och det är viktigt att vi varken förnekar dem eller överdriver dem för att vi skall må bra och vara i balans. Men det är inte alltid så lätt. Vissa saker har vi väldigt svårt att förlåta om vi inte får en ursäkt, en förklaring, någon form av upprättelse. Men tänk om vi inte får det? Eller om vi känner att ursäkten inte räcker? Då innebär ju det att vi kommer att bära med oss denna sjukdomsalstrande känsla hela livet. Då har vi lagt över ansvaret för våra känslor och vårt välmående på någon annan.
Att släppa taget och förlåta.

Nu kommer en ganska svår övning.

Vi skall förlåta och släppa taget om dem som gjort oss illa i livet. Jag vet. En del av har varit med om fruktansvärda saker som kan vara svårt att förlåta och förlika sig med. Men kom ihåg, det är inte för någon annans skull du förlåter, det är för din skull, för kärleken till dig själv, för att du är värd det allra bästa här i livet, och att du skall må så bra som bara är möjligt, som ju är din självklara rättighet. Du behöver inte förlåta personens handlingar, utan det är själva personen du förlåter för att själv bli fri och kapa bandet som finns kvar för att kunna leva och blomma i kärlek istället för att drunkna i hat eller sorg.

Låt känslorna få komma ut
Ibland kanske ilska och sorg måste få ta plats först. Har du trängt undan dem kanske du behöver vara riktigt, riktigt förbannad, eller verkligen tillåta dig att sörja och gråta ut. Ta hand om dina känslor, intellektualisera dem inte utan låt dem komma och ta emot dem som en läkande gåva. Trösta ditt inre barn, ta hand om dig själv så som du tar hand om den du älskar allra mest här på jorden.

Gör vad du behöver göra för att få ut känslorna. Behöver du skrika ut din ilska kan en biltur vara ett utmärkt ställe där du inte behöver ta hänsyn till om någon annan hör och ringer 112 i ren förskräckelse. Gå ut och gå eller spring, rör på kroppen, då får energin cirkulera. Gå gärna ut i skogen som är mycket läkande. Känn den fantastiskt helande, trygga energin man får genom att krama ett träd. Gråt och låt dina tårar trilla ner i mossan till Moder Jords stora famn där energin transformeras till ny, läkande energi. Energi kan inte förgöras, den kan bara ändra form. Känn det jordande lugnet från en sten som funnits där sedan urminnes tider och sett tillvaron förändras genom årtusenden och vet att allt blir bra. Hittar du en liten sten som fångar din uppmärksamhet kan du plocka upp den och ta med den hem. Håll den i handen och låt den ta emot den energi du behöver bli av med. Sånt är stenar jättebra på!

Tänk nu på personen du behöver släppa taget om. Hur känns det? Vilka känslor väcks i dig? Du kanske önskar att den personen skall få lida på samma sätt som du har gjort? Varför skall du som farit så illa dessutom behöva förlåta och den personen skall gå där glad och nöjd som inget hänt, den är ju DEN som skall säga förlåt till dig!!! Låt oss tala lite om karma innan vi går vidare i vår övning.

shutterstock_182613749Karmalagen

Karma är ett begrepp från de österländska traditionerna där man alltid varit medveten om att vi och allt annat består av energi. Det är inget magiskt, gudomligt rättvisetänkande utan det är ren och skär matematik. Puttar jag iväg en gunga kommer gungan att komma tillbaka till mig med samma kraft, eller mer eftersom kraften accelererar i rörelsen. Fortsätter jag att ge gungan kraft kommer rörelsen att bli större och större. Slänger jag upp en sten rakt upp i luften kommer stenen att ramla ner igen, den kommer inte att automatiskt söka sig iväg till någon som jag tycker förtjänar det, utan den ramlar ner på mitt eget huvud.
Vad du ber om är det du får, det du ger ut kommer tillbaka

Allt har en frekvens
En viss energifrekvens attraherar samma frekvens. Ställer jag in P2 på radion så får jag det utbud av musik som sänds på den frekvensen, vare sig det är den musik jag gillar och vill höra eller inte. Jag kan inte gnälla över att jag bara får höra radioteater och olika kultur- och debattprogram istället för vem som ligger etta på tio i topplistan när jag envisas med att lyssna på P1. 
Så om du ständigt ställer dig frågan: ”varför händer det här mig hela tiden?” kanske du skall börja rannsaka dina tankegångar. Det jag riktar min energi på är det jag förstärker och drar till mig. Det man ger ut kommer tillbaka. Kom ihåg att det inte finns ett etiskt rättvisetänk i det här. Det är matematik. Eller som Albert Einstein uttryckte det: ”Allt består av energi, så enkelt är det. Ställ in frekvensen på den verklighet du vill ha och du kan inte få något annat än den verkligheten. Det kan inte bli på något annat sätt. Det är inte filosofi. Det är fysik.”

Med andra ord skall du släppa dina tankar på hämnd och vedergällning, av flera orsaker. Dels så kommer det att sköta sig själv. Eftersom våra livsvägar är olika kanske det inte blir på just det sätt som du skulle tycka, men den biten är inte din show som du har skrivit manus till. Och tänk efter vad du gör när du slänger iväg en gunga fylld med förbannelser där du önskar någon annan ont? Det du ger ut kommer tillbaka. Du tar ansvar för de val du gör, det är ingen annans ansvar eller skuld. Du skall alltså koncentrera dig på det du vill ha i ditt liv och förstärka det. Resten skall du släppa taget om med tilliten om att allt blir som det skall.

Övning för att förlåta och kalla tillbaka sin energi

Tänk nu på den här personen. Se att det går ett energiband mellan er där du skickar energi till den personen. Se hur din energinivå hela tiden dräneras när energin försvinner. Ju mer energi du lägger på personen desto svagare blir ditt eget ljus.
Dra nu ur kontakten från den andra personen och dra tillbaka bandet som en dammsugarsladd tillbaka till dig.
Säg sedan, antingen hög eller tyst inom dig: ”Jag kallar tillbaka all min kraft från det förflutna, jag kallar tillbaka all min kraft från framtiden, all min kraft är här och nu och den är bara min!”

Se sedan på personen och säg ” Jag förlåter dig, i kärlek släpper jag dig fri!!”
Vänd dig sedan till dig själv: ” Jag förlåter mig, i kärlek släpper jag mig fri!!”
Upprepa sedan för dig själv: ”Jag är stark, lycklig och fri, jag är här och nu och mitt liv är fyllt av kärlek och oändliga möjligheter.”

Varje gång du sedan känner att tankarna, ilskan, bitterheten dyker upp inom dig säger du ”STOPP! Jag kallar tillbaka all min kraft till här och nu!” och drar tillbaka energisladden till dig själv igen. I början kanske du måste upprepa detta ganska ofta men snart kommer du att märka att känslorna blir mindre och mindre, att din egen kraft blir starkare och starkare och att ”STOPP!” är ett kraftfullt sätt att ta kontroll när tankarna börjar segla iväg.

En magisk ritual för att kapa band och kalla tillbaka sin kraft

Ett sätt att göra det mer kraftfullt är att göra en magisk ritual av det. Då samverkar du ännu mer med energierna och det blir starkare, både effekten och upplevelsen. Dessutom är det roligt att släppa in lite magi i sitt liv!

•Bästa tiden att släppa taget om gammalt är vid fullmåne. Allra mest magiskt blir det att gå ut i fullmånens sken men du kan göra ritualen inne också om du har svårt att hitta ett avskilt ställe. Tänk då bara på att hålla eldandet i lagom form så att inte brandvarnare går igång eller grannarna ringer efter brandkåren.
•Skriv ett brev till personen du vill släppa taget om. Skriv det du vill ha sagt till personen.
•Kanske har du något annat som hör ihop med personen som det är dags att göra sig av med och som kan förstärka energin. Ett foto, ett brev t.ex. vad som helst, har du inget räcker ditt eget brev bra.
•Ta med dig en tändare eller tändstickor och kanske någon form av eldfast kärl beroende på årstid.
•Ta också med dig salvia eller smudge (en blandning av vit salvia, ceder och lavendel) som du har köpt eller så kan du använda den torkade kryddan som du lägger i papper eller ett kuvert så att det kan brinna. Du kan köpa färsk salvia och rulla bladen till en cigarr som du hänger på tork. Salvia är renande och hjälper dig att kapa negativa band till det förflutna.
•Ta gärna med dig lite nötter och frön, lite choklad eller kaffebönor, någon vacker sten, några mynt eller torkade rosenblad som en gåva till platsen och dess väsen

När du är på den plats där du känner dig kallad till, eller om du har en speciell kraftplats kan du vända dig i alla vädersträcken och kalla in dina förfäder, dina guider, hjälpare och alla elementens väktare för att hjälpa dig i din ritual. I norr ligger vinter – luft, i öster ligger vår – eld, i söder ligger sommar – vatten och i väster ligger höst – jord. Vänd dig också till mångudinnan och be om hennes hjälp i ditt arbete.

Ta sedan brevet och tänd eld på det. Låt det brinna upp och se hur röken stiger upp mot skyn och transformeras. Kalla tillbaka all din kraft till här och nu! ”Jag kallar tillbaka all min kraft från det förflutna, jag kallar tillbaka all min kraft från framtiden, all min kraft är här och nu och den är bara min!” Se hur energibandet dras in till dig. Har du ett foto eller ett föremål så bränner du det också. Se hur alla känslor som härbärgerats försvinner upp med röken mot himlen och universum.
Säg till personen ” Jag förlåter dig, i kärlek släpper jag dig fri!!”
Säg till dig själv ” Jag förlåter mig, i kärlek släpper jag mig fri!!”
Upprepa sedan för dig själv: ”Jag är stark, lycklig och fri, jag är här och nu och mitt liv är fyllt av kärlek och oändliga möjligheter.”

Tänd sedan eld på din smudge salvia och svep röken omkring dig och se framför dig hur alla energiband löses upp. Känn hur röken är som ett renande bad! Upprepa högt flera gånger att du är stark, fri och lycklig! Skratta, sjung och dansa om du vill, allt är tillåtet! Känn dig lätt och fri och pånyttfödd!

Tacka dina guider, förfäder, änglar och alla energiväsen för att de är med dig, sänd dem din kärlek och tacksamhet, vänd dig i alla väderstreck och tacka alla element. Vänd dig till mångudinnan och tacka henne för hjälpen. Lämna din gåva du hade med dig till platsen och dess väsen och tacka platsen.

Enligt häx- och magitraditionen skall man äta och dricka något för att jorda sig efter en ritual. Antingen har du med dig något gott eller så går du hem och firar med en riktig festmåltid. Det är du värd!
Det är gjort!
Lycka till!

Namasté Åsa – Reiki Master, Ört- och aromaterapeut och siare på Tarotguiderna

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

Lämna en tanke