Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Mars – Astrologi

0

Astrologi, Mars – Vivi Linde driver Tarotguiderna Sveriges största Tarotlinje och Mediala portal. Även Bloggportalen Andlig Livsstil, Mediumpodden, artiklar mm

Mars betydelse i astrologin

Alla olika himlakroppar förknippas med en viss symbolik och betydelse. Här tittar vi närmare på Mars betydelse i astrologin. Denna röda planet och dess position i zodiaken påverkar oss på olika men djupa sätt. Genom att förstå dessa kan vi få insikter i vår drivkraft, passion och till och med vår ilska. Läs vidare för att få reda på hur planeten och dess energier påverkar ditt liv!

Om Mars betydelse i astrologin

Mars är den fjärde planeten från solen och den näst minsta i vårt solsystem. I romersk mytologi förknippas guden Mars med krig, och dess motsvarighet i grekisk mytologi är Ares. Denna krigiskhet speglas även i astrologin. Planeten Mars representerar nämligen aggression, ambition och den fysiska energin som driver oss framåt.

I ett personligt horoskop symboliserar planeten vår drivkraft och förmåga att ta initiativ. Den påverkar hur vi agerar i utmanande situationer samt hur tävlingsinriktade vi är. Faktum är att den även påverkar vår förmåga att försvara oss själva och andra. Mars energi är direkt och orädd – den kan bana väg för stor framgång men även leda till konflikter om den inte hanteras väl.

Planetens position nyanserar dess betydelse ytterligare

Mars position i de olika stjärntecknen ger ytterligare nyanser till dess påverkan och betydelse i astrologin. Till exempel förstärker Mars i väduren (det stjärntecken som planeten styr över) dess naturliga tendenser till ledarskap och initiativtagande. Å andra sidan kan vågen i Mars vara mer fokuserad på relationer och rättvisa. Detta då vågen är ett stjärntecken som strävar efter balans och harmoni.

Vad händer när Mars går retrograd?

Ungefär vartannat år går Mars retrograd. När detta sker upplever vi ofta en tid av inre och yttre omprövning av våra handlingar och ambitioner. Detta kan vara en tid då vi inte tycks göra framsteg i samma grad som tidigare. Vi uppmanas också att reflektera över vårt sätt att hantera konflikter, vårt mod och hur vi använder vår energi.

Hur påverkar planetens position relationer?

När det kommer till Mars betydelse i astrologin kopplat till relationer kan planetens position avslöja mycket. Den kan säga en hel del om vår sexualitet och vad som driver vår passion. Planeten ger oss ledtrådar till vad som attraherar oss och skvallrar även om vår aggressivitet och uthållighet. I harmoni kan den leda till en balanserad dynamik i en relation. Men spänningar mellan Mars positioner kan peka på områden där man som par behöver arbeta med att kompromissa och vara förstående.

Avslutande tankar

Mars spelar en avgörande roll i astrologin som en symbol för vår förmåga att agera och uppnå våra mål. Genom att förstå hur den lilla röda planeten påverkar våra liv kan vi lära oss att bättre hantera vår ilska. Denna förståelse kan även hjälpa oss att kanalisera vår energi på ett mer produktivt sätt. Dessutom kan vi få ledtrådar som hjälper oss att förstå drivkrafterna bakom vår passion och ambition.

Som med alla astrologiska influenser handlar det i slutändan om balans och medvetenhet. Använd gärna de insikter som stjärnorna erbjuder oss för att leva ett mer harmoniskt och meningsfullt liv!

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

Lämna en tanke