Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Nära-döden-upplevelser

2

Nära-döden-upplevelser – Sveriges största mediala portal drivs av Vivi Linde – Tarotlinje, Bloggportalen Andlig Livsstil, Mediumpodden, Veckans astro/tarot, artiklar & meditationer. 

Medial utveckling Medium Mediumkunskap Vivi Linde Tarotguiderna Tarot bok böcker

Nära-döden-upplevelser (NDU)

Nära-döden-upplevelser (NDU) kallas de upplevelser där vi människor är nära att dö. Dessa upplevelser kan vara väldigt kraftfulla och förändra vårt sätt att se på liven och döden. Dessutom kan de också avslöja en hel del om hur vår hjärna fungerar när den utsätts för extrema förhållanden.

Tusentals personer har genomgått nära-döden-upplevelser och överlevt
Nära-döden-upplevelser är upplevelser som utlösta av en enskild livshotande händelse. De inträffar när kroppen är skadad till följd av exempelvis brutalt våld, en hjärtattack, kvävning eller liknande. Ungefär var tionde patient som drabbas av plötsligt hjärtstopp på sjukhus genomgår en NDU. Det finns tusentals personer som har överlevt traumatiska händelser och kan berätta om hur de har lämnat sina skadade kroppar bakom sig. Allesammans har de färdats till en värld som existerar utanför den vanliga värld som vi alla känner till och lever i. Dessa mäktiga och mystiska upplevelser leder ofta till att personen ifråga förändrar sitt liv för alltid på ett eller annat sätt.

Inte alla dessa upplevelser beskrivs som positiva av överlevaren
Det kan vara värt att påpeka att nära-döden-upplevelser inte är nöjesturer där själen eller fantasin ger sig ut på en flygtur. Dessa upplevelser har istället flera gemensamma nämnare, såsom att personen ifråga blir smärtfri, ser ett starkt ljus i slutet av tunneln eller något liknande visuellt fenomen och frikopplar sig från sin kropp. Personen börjar då sväva ovanför sin kropp eller flyger till och med ut i rymden som vid en utomkroppslig upplevelse.

Nära-döden-upplevelser kan vara antingen positiva eller negativa erfarenheter. Ofta beskrivs de av den överlevande personen som överväldigande, himmelska och rofyllda. Personen känner sig som ett med universum. Men i vissa fall beskrivs dessa upplevelser istället som skrämmande och kännetecknas av en enorm rädsla, ångest, förtvivlan och ensamhet.

Hemingway beskriver en NDU i en av sina berömda böcker
I sin ungdom blev författaren Ernest Hemingway svårt skadad på ett slagfält i samband med första världskriget. Detta i samband med att träffades av en exploderande granat. Han skrev då hem i ett brev att “döden är ett väldigt simpelt ting. Jag har bevittnat död och jag vet verkligen. Om jag skulle ha dött vore det väldigt enkelt för mig. Faktiskt det enklaste jag någonsin gjort.”

Långt senare anpassade Hemingway sin nära-döden-upplevelse – den upplevelse där själen lämnar kroppen, svävar omkring och sedan återvänder till kroppen igen. I sin berömda bok Snön på Kilimanjaro skriver han om ett safari i Afrika där saker och ting plötsligt går väldigt snett. En av karaktärerna i boken drabbas av kallbrand och vet att han kommer dö. Plötsligt försvinner hans smärta och en annan pilot anländer till platsen för att rädda honom.

Tillsammans ger de sig av och flyger tillsammans genom en storm med ett kraftigt regnoväder tills dess att flygplanet kommer in i ljuset. Framför sig ser de toppen på Kilimanjaro och denna är “otroligt vit i solen”. Då vet den skadade mannen vart han är på väg. Denna beskrivning påminner ju en hel del av en typisk nära-döden-upplevelse, och det är precis en sådan som beskrivningen tros handla om. Först kommer mörkret och smärtan upphör att kännas, varpå den person som håller på att dö träder in i ljuset och möts av en känsla av rofylldhet.

Spådomar siande spådom sia

 

Lyssna till:

 

 

 

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

2 kommentarer

  1. Therese Fredriksson den

    NDU, är svår att förklar för dom som inte har upplevt det.

    • Vivi den

      Så är det, men det är viktigt att prata om.

Lämna en tanke