Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Nu firas den gamla Midvinter-sabbaten Yule

0

Midvinter-sabbaten Yule

20-23 december, vintersolståndet. Jordhögtid.Yule-paganism-27419271-299-419

Vintern är äntligen här, och även om snön kanske inte har fallit ännu så finns det en härlig kyla i luften. Man kallar på ljuset ur mörkret och firar Solgudens födelse.

Yule är en Sabbat som handlar om avsaknaden av solen, så lägg gärna olika sol symboler på ditt altare. Guld skivor, gula ljus, något ljust och glänsande kan representera solen. Vid denna tid på året så tänder man eldar för att uppmuntra solen då Solguden återkommer vid yule. Moder jord börjar vakna till liv igen. Vi firar här ljusets återfödelse och den livgivande gudinnan. En tid för död och pånyttfödelse. Denna dag kallas även ”midvinter”. Den hedniska vinterfesten övergick för ca 1000 år sedan till en kristen högtid och fest.

Använd dig av ”kalla” färger för att dekorera ditt altare, precis som du gör i juletid, gärna blått i stället för rött ihop med silver och vitt. Men även rött och grönt som tillhör säsongen får vara med.

Lägg gärna lite gran kvistar på ditt altare, eller kvistar av järnek, tallkottar, en Yule symbol eller en jultomte.

Ha en altarduk i en vintrig färg, lägg sedan till ljus, gärna vita, silver eller guld. Låt ditt altare glittra precis som frosten och snön gör.

Att göra vid denna tid:

Julkrubba i en kärleksfull miljö, gör även kärleksfulla okända figurer(personer) i lera som du vill dra till dig i framtiden och ställ ut runt din krubba.

Yule2Gudinnor och feér

Vill man ha en magiskare känsla hemma så kan man dekorera granen med gudinnor, feér och sådant man plockat i naturen som kottar, röda bär, små juläpplen och löv. För att symboliser solens återfödelse så kan man ha små solar och saker i gult eller guld.

Ritual för att lämna gammalt bakom sig

En ritual för att lämna gammalt bakom sig, att släppa.
Skapa först en magisk plats att göra din ritual vid, ditt altare.
När du tagit plats och känt in energierna. Ta din tid på dig att känna att du är på rätt plats vid rätt tillfälle. Skriv sen ner på en lapp något du vill släppa eller lämna bakom dig.
Du eldar sedan upp lappen samtidigt som du offrar något ”offergåva” som t.ex. mat, blod, öl, sten eller något annat som känns rätt.

Blessed be!
Vivi

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke