Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Nu firas häxsabbaten Imbolc, 2 februari

0

Imbolc – 2 Februari

Kyndelmässodagen eller candlemass.

Nu kommer det första vårtecknet och långt nere i marken börjar frön gro, vintern drivs på flykten. Imbolc är det keltiska som firas runt den 2 februari.

Kelterna firade förr i början av februari med eldar och fest. De ansåg att året börjarde när solen nådde halvvägs mellan vintersolståndet och vårdagsjämningen. I det gamla Irland var det Imbolc som markerarade återkomsten av värme, ljuset och fertiliteten på norra halvklotet. Imbolc brukar inträffa runt den 2 februari.

Imbolc var en stor festhögtid i den Keltiska kalendern. Man firade att det var tid för amning av tackor: ordet Imbolc är gaeliska för “i magen” och hänvisade till dräktiga tackor. Fåren levererade både mat och kläder och ankomsten av lamm var en tid för firande och början på en ny fas.

Vid denna tid firade man även den irländska jungfrun och gudinnan Brigid som var en symbol för healing. Man bad till Bridgit för läkning och skydd som man senare gjorde till jungfru Maria. Imbolc är en jungfrulig tid, allt är nytt.

Denna högtid är helig för den keltiska gudinna Brigid som även associeras med inspiration, kreativitet och smide. I det medeltida Irland kallades hon även för Mary i Gael och vördades som en musa för poeter.

Bridget, var en stor gudinna i den keltiska traditionen. Hon övertogs tidigt av den kristna kyrkan och namnet ändrades till Birgitta.

Imbolc är en eldfest, en ljusets och fruktbarhetens högtid och Imbolc_Wallpaper_by_archaetypesInitieringstid.

FÄRG: Vitt, gult, silver
SYMBOLER: Eld, ässjan, järn, kvast
PÅ ALTARET/ DEKORATION: Vita blommor, silver, snöboll, rikligt med stearinljus,
RÖKELSE: Basilika, ljung, blåregn eller myrra
MAT: Vinteräpplen, pannkaka, potatis, morötter, gräddfilsrätter, mejeriprodukter, kryddad och stark mat, olika lök sorter och mat med russin i.

BESVÄRJELSER / RITUALER:

Ritualer för ny kärlek, fruktsamhet.
Ritual för alla typer av projekt om börjar i liten skala.

Att göra vid denna tid:
*Skriva poesi, skapa och måla.
*Meditation.
*Skriva nya ritualer.
*Rena sina magiska föremål och städa.
*Hämtar kraft för att starta upp.
*Se över vad i ditt liv som behöver healas?
*Spådom se framtiden eller det förflutna.
*Initiering

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

Lämna en tanke