Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Oändlighetssymbolen

0

Oändlighetssymbol, oändlighetstecken, evighetssymbol, liggande åttan eller lemniskata är i själva verket namn på en och samma symbol. Du har garanterat sett denna symbol i något sammanhang. Symbolen ser nämligen ut som en liggande åtta. Det finns flera olika betydelser för symbolen. Inom den matematiska världen symboliserar den oändligheten.

Symbolen är idag oerhört populär att bära som ett slags smycke eller till och med som en tatuering på kroppen. Vi ser oftast symbolen som något som varar för evigt, vilket är en vacker tanke. Oändlighetssymbolen används också på olika sätt, till exempel i feng shui. Eftersom symbolen inte har varken någon början eller slut, utan fortsätter i sin evighet, anses den vara speciell och används inom feng shui för att skapa något som kallas för den mystiska knuten. Knuten symboliserar i sig självt oändlig lycka, överflöd i olika sorter och välstånd på olika sätt.

Oändlighetssymbolens ursprung

Man är inte riktigt säker på hur oändlighetssymbolen uppkom, men man tror att den kom till år 1584 av en italiensk astrolog och filosof vid namn Giordano Bruno. Bruno hade nämligen en teori om att universum var gränslöst, och att det bestod av många olika solar och planeter, fler än de som fanns upptäckta i vårt solsystem. Symbolen kom då till som en symbol för evigheten av oändligheten.

Oändlighetssymbolen kan liknas vid en orm som är ihopringlad där huvudet möter svansen. Denna liknelse kommer främst från Egypten där de ofta tillber olika slags ormar. Man kan dock även se ormen som en åtta i bland annat den persiska och grekiska kulturen. Inom mysticism brukar oändlighetssymbolen representera Ouroboros.

Ouroboros, vilken ibland benämns som Uroborus, är en orm eller reptil som har vingar och som äter sin egen svans då den är omättlig. Den grekiske filosofen, matematikern och författaren Platon som levde år 428 före Kristus till år 348 före Kristus, beskrev Ouroboros som den allra första levande varelsen på jorden. Ouroboros anses därför beskriva evighet eller helhet. Vissa anser att Ouroboros står för odödlighet då ormen dödar sig själv, ger sig livet åter samt även både befruktar och föder sig själv.

Oändlighetssymbolen kan vidare också liknas vid evigt liv och man talar ofta om den i situationer om återfödelse.

Oändlighetssymbol som energi

Över hela vård jordklot finns så kallade leylinjer som är energilinjer som är positiva till sin natur. När man befinner sig på en sådan linje får man en ökad känsla av energi samt en ökad aura. Leylinjer återfinns på många olika historiska platser såsom pyramiderna i Egypten och Stonehenge i England. Leylinjerna har med oändlighetssymbolen att göra, eftersom dessa linjer ser ut precis som denna symbol.

Dessa linjer förbinder även de olika chakrapunkter som finns, och det finns även två leylinjer som förbinder jordens sju olika chakran med varandra. En av dessa linjer tror man korsar Machu Picchu, och det är därför man anser att det finns starka energiströmmar i detta område. Man anser också att energin som finns är av den kvinnliga sorten. Vissa menar till och med att det är den mest kraftfulla platsen för just den kvinnliga energin i hela världen!

Dela.

Om skribenten

Lämna en tanke