Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Paul Foster Case

0

Paul Foster Case föddes den 3:e oktober 1884 i Fairport i New York, USA, och avled 2:a mars 1954. Han var en amerikansk ockultist och författare av flera böcker inom tarot och kabbalah. Pauls pappa var en bibliotekarie och och diakon i den lokala kyrkan, och Paul blev också en medlem i den katolska kyrkan. Redan vid tidig ålder, lärde sig Paul att spela flera olika instrument till exempel piano och violin, och han blev sedermera en lovande musiker.

Paul var dock redan vid en ung ålder attraherad till det ockulta, och upplevde bland annat lucida drömmar, som kan beskrivas som klardrömmar, ett slags medvetandetillstånd där man drömmer men samtidigt medveten om att man gör det. Detta beskrev han för den engelska journalisten, poeten och författaren Joseph Rudyard Kipling i flera brev.

B.O.T.A.s uppkomst

När Paul var i 20-årsåldern mötte han en ockultist vid namn Claude Bragdon, som lyfte frågan kring ursprunget till kortspel. Efter att Paul letat i faderns bibliotek, upptäckte han en länk till tarot, och detta blev också ursprunget till hans studerande av detta och även till B.O.T.A. tarot. Paul kom också att publicera de korrekta skrivningarna av de hebreiska bokstäverna.

B.O.T.A. står för Builders of the Adytum, där adytum är ett grekiskt ord som står för inre helgedom eller heliga av heliga. Det är en religiös organisation som dedikerar sig till spirituella initieringar genom studier, praktik och dyrkande till traditioner inom den västerländska mysterierna. De anser sig vara en autentisk mysterieskola och där deras studier är baserade på tarot och kabbalah. Om man lära sig mer om detta, kan man delta genom att vara en så kallad spirituell aspirant och får då lära sig bland annat genom mysterie-esoterisk meditation.

Oavsett vilken tro man har, är man välkommen in organisationen. Det yttersta syftet som de har är att påskynda mänsklighetens sanna broderskap och att visa sanningen om att kärlek är den enda riktiga kraften i universum.

Man brukar säga att Pauls största bidrag till den ockulta området är de lektioner och underlag han skrev för B.O.T.A. Denna kunskap och föreläsningar som han hade för de initierade medlemmarna i organisationen, var djupgående. Men det är främst på grund av den limiterade distributionen som gjort dem mindre kända än vad de kanske behövt vara.

När Paul, eller Dr. Case som han faktiskt tilltalades, accepterade sin mening med B.O.T.A. och ansvaret som följde med detta, blev han också tvungen att acceptera att hans liv blev svårt. Han genomled flera sorger och han hade inte speciellt mycket pengar, vilket gjorde att han inte ens visste om han hade råd med nästa måltid. Ändå valde han att spendera sina pengar så att han kunde posta sina lektioner.

En anhängare av yoga

Paul var även en anhängare av yoga i 20-årsåldern. Han praktiserade främst pranayama, vilket är en yogaform som fokuserar väldigt mycket på andningen hos den utövande och lär ut flera olika andningstekniker.

Dela.

Om skribenten

Lämna en tanke