Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Pekare, pendel och slagruta används för att hitta dolda resurser

0

Pekare, pendel och slagruta används för att hitta dolda resurser

Pekare, pendel och slagruta är tre ting som inom ockultism kan användas i syfte att upptäcka sådant som gömmer sig i marken. Några exempel på sådana saker är vatten, mineraler, skatter, döda kroppar eller arkeologiska efterlämningar. Dessa verktyg har använts i detta syfte under väldigt lång tid men tycks ha blivit modernt först under medeltiden här i Europa.

Det hela ska gå till på så vis att en person greppar till exempel sin slagruta och sedan tar emot kraftöverföringar från det dolda föremålet eller ämnet. Dessa skapar ofrivilliga muskelsammandragningar hos personen och får i sin tur slagrutan att själva våldsamt. Vissa personer ska till och med kunna upptäcka dolda saker enbart genom att föra sin slagruta över en karta av det område där saken ifråga ligger dold.

Så använder du pekare, pendel och slagruta för att hitta energier

Både pekare, pendel och slagruta kan användas för att hitta energier även om förfarandet skiljer sig lite åt beroende på vilket verktyg som används. Nedan kan du läsa dig till hur du kan använda de olika redskapen!

Slagruta

Slagrutan är ett gammalt verktyg som vi människor faktiskt har använt i tusentals år. Främst har verktyget för att hitta vatten, men det kan även användas för att leta skatter eller andra ting som döljs under marken. Idag är det vanligt att detta verktyg används för att bland annat hitta currylinjer, kraftplatser eller jordstrålning. Men du kan även använda en slagruta för att mäta din aura.

Håll slagrutan framför din kropp och gå sakta. Fokusera på det som du letar efter – föreställ det framför dig. Om slagrutan börjar röra sig betyder det att du är nära målet.

Pekare

Du behöver inte använda dig av en slagruta för att hitta vattenådror, currylinjer eller för att mäta din aura. Det går precis lika bra att använda sig av pekare. Du använder då två sådana och håller en i vardera hand. De kan då antingen glida isär eller åka ihop och på så vis hjälpa dig att mäta olika slags energier.

Pekare, pendel och slagruta används på väldigt liknande sätt. För att hitta energier med hjälp av pekare vinklar du dina armar i en 90-graders vinkel. Därefter slappnar du av i överkroppen inklusive axlarna. Se till att hålla pekarna ganska löst mellan dina fingertoppar så att de kan röra sig fritt i olika riktningar. Håll dina händer några decimeter ifrån varandra och rör dig sedan framåt i sakta mak. Behåll fokus på det som du letar efter, oavsett om det är strålning eller currylinjer.

Pendel

Pendlar finns i alla möjliga former och storlekar. Detta är ett ganska enkelt verktyg som du kan använda till en rad olika saker. En pendel kan bland annat användas för att hitta dolda saker men även för att balansera ditt chakra eller till spådomar.

Pendeln hänger från en fast punkt, såsom ett rep eller en kedja. Även här bör du koncentrera dig på ditt mål när du inleder sökandet. Låt pendeln vägleda dig genom att följa den riktning i vilken den pekar. Ett alternativt tillvägagångssätt är att hänga pendeln över en karta av det område där du söker efter något och låta den vägleda dig till ditt mål.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

Lämna en tanke