Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Pentagrammet – Häxeri eller djävulsdyrkan?

5

Som magiker och häxa så finns det inget som gör mig så upprörd som missbruket av vårt älskade pentagram, den femuddiga stjärnan som flitigt används inom den hedniska tron. Att djävulsdyrkarna har tagit till sig den och gjort det upp och nedvända pentagrammet till sitt är en skam och sorg och faktiskt kyrkans fel.

Pentagrammet har två olika betydelser beroende på åt vilket håll spetsen pekar. Pekar den uppåt så riktar den sig mot Gud fader eller anden, riktar den sig nedåt så pekar den mot Moder Jord. Universums motpoler – manligt och kvinnligt eller yin och yang  om du så vill.

De kristna fick människorna att gå över till deras tro genom att ”ta” de gamla hedniska traditionerna och göra dem till sina. Bl.a. så tog de Jule och gjorde om till julen, Imbolc till kyndelsmässodagen, Ostara till påsken och Samhain till Alla helgonsdag.

De kristna har haft en benägenhet att göra allt kvinnligt till det onda och de ville inte ha något dyrkande av kvinnan, så de gjorde om Moder Jord till djävulens boning. Nu tror jag inte på Gud och därför inte heller på djävulen så jag ser Moder Jord och underjorden som en kreativ, magisk och kärleksfull plats. Jag brukar göra starka meditationer som inkluderar vandring i den undre världen. Inget farligt och läskigt utan bara fantastisk energi. Inte på något sätt i helvetet utan snarare i en annan dimension.

Tyvärr så har detta gjort att man idag inte använder pentagrammet som riktar sig mor Moder Jord, våra tankar styr vad vi manifesterar och om vi har en negativ känsla runt pentagrammet så får det inte den positiva inverkan som den från början hade. Så jag använder mig inte av det upp och nedvända pentagrammet men jag beklagar alla dessa rädslor på vår jord som distanserar kvinnorna från sin kraft.

Den 5 spetsarna symboliserar våra 5 element.

Spetsen som pekar rakt upp symboliserar anden, övre vänstra spetsen – luft, nedre vänstra spetsen – jord, övre högra spetsen – vatten, nedre högra spetsen – eld.
Pentagrammet har ibland en cirkel och då symboliserar det evighet, årshjulet, helheten och reinkarnation. Den används främst vid magiskt och andligt arbete och som skydds symbol.
Pentagrammet har flera användningsområden b l a som hjälp vid magiskt / andligt arbete, Samt som effektivt skydds symbol

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

5 kommentarer

 1. micaela eder den

  livet som vallt som micaela eder

 2. Eva den

  Hur kommer min närmsta framtid se ut när det gäller min ekonomi och Kärlek.

  • Vivi den

   Vi siar tyvärr inte i loggen. kram vivi

 3. M den

  … antar min tidigare kommentar/tanke kom lite fel. Skickar den därför en gång till. (ta gärna bort den på andra stället).

  PENTAGRAM
  … en tanke slår mig plötsligt när jag ser bilden och ser texten om Pentagram. Jag har under lång tid alltid ritat pentagram – med udden upp – som “telefonkladd” eller när jag provar pennor… Väldigt ofta när det är “viktiga samtal” – då brukar det bli många pentagram. Fast jag har nog alltid sett mitt “kladd” som “stjärnor”… men fick just nu en annan syn på mitt “kladd”.
  Kändes lite som en aha-upplevelse – fast vet inte helt säkert vad den eg säger… men känslan var positiv och kraftfull.. Som kreativ kvinna kanske jag skulle börja vända på den?!… 😉
  Tack för text och bild… 😉

  • Lilja den

   Samma här. Bara sett det som stjärna. ? men när du “säger” det, då får man andra tankar!

Lämna en tanke