Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Reikihealing – en form av energihealing

0

Reikihealing – en traditionell form av energihealing

Reiki är en sorts energihealing som har sina rötter i Japan. Där har reikihealing använts sedan tidigt 1900-tal för att främja den övergripande hälsan och välmåendet. Metoden används även för att stärka kroppens naturliga förmåga att läka sig själv. Begreppet reiki kommer från japanskans ord “rei”, som betyder universell, och “ki”, som betyder livsenergi. När man lägger samman orden får de alltså betydelsen universell livsenergi.

Reikihealing bygger på tanken om en flödande livskraft

Reiki bygger på tanken att det finns en energi i form av en livskraft som flödar genom kroppen men som inte kan ses med blotta ögat. Denna livsenergi tros dock vara viktig för vår existens. När energin är låg eller blockerad på grund av fysisk eller psykisk stress är vi mer mottagliga för sjukdomar. När energin istället är hög och flödar fritt är vi istället förmögna att bibehålla en optimal hälsa.

Reikihealing som metod går ut på att healern placerar sina händer antingen försiktigt på, eller strax över, den person som får behandlingen. Syftet med detta är att göra det möjligt för livsenergin att flöda. Värt att notera är att reiki inte innefattar någon form av fysisk behandling – processen är helt och hållet energibaserad.

I grund och botten är reiki en holistisk form av healing. Den tar inte bara itu med symtomen utan bidrar även till att ta itu med roten till problemet. Detta oavsett om orsaken är fysisk, mental eller känslomässig. Förmodligen är detta en av orsakerna till dess stora popularitet.

Reikins fem principer

Den person som skapade reikihealing som ett system för naturligt helande hette Mikao Usui. Han rekommenderade att man har vissa etiska ideal för att främja frid och harmoni. Dessa ideal kallas ibland reikins fem principer, och det rör sig om dessa:

  1. Bara för idag kommer jag inte att vara arg.
  2. Bara för idag kommer jag inte att vara orolig.
  3. Bara för idag kommer jag att vara tacksam.
  4. Bara för idag kommer jag att göra ett ärligt jobb.
  5. Bara för idag kommer jag att vara vänlig mot alla levande ting.

Dessa fem principer kan ses som andliga riktlinjer att förhålla sig till. De syftar till att skapa ett tillfredsställande och balanserat liv.

Fördelarna med reikihealing

Det finns inte särskilt mycket vetenskaplig evidens för reiki. Många personer som låter sig behandlas upplever dock en känsla av lugn och rofylldhet. Metoden ska bland annat kunna hjälpa människor att lindra sin stress och bli mer avslappnade.

Dessa är några av de främsta fördelarna med reikihealing:

  • Stresslindring och avslappning. Behandlingen kan stimulera kroppens naturliga förmåga att läka. Den kan även förbättra sömnen och på så vis motverka trötthet, öka koncentrationsförmågan samt stärka det allmänna välbefinnandet.
  • Smärtlindring. Vissa personer använder reikihealing som ett sätt att lindra smärta eller obehag orsakat av kronisk sjukdom. Tanken är alltså inte att behandla själva sjukdomen utan snarare att lindra smärtan och främja kroppens läkningsprocess.
  • Ökat allmänt välbefinnande. Genom att hjälpa till att återställa balansen på alla nivåer – fysiskt, mentalt och känslomässigt – bidrar reiki till att skapa en ökad känsla av välbefinnande och harmoni.
Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke