Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Röllika – kan lindra inflammation och mensvärk

0

Röllika – Sveriges största mediala portal drivs av Vivi Linde – Tarotlinje, Bloggportalen Andlig Livsstil, Mediumpodden, Veckans astro/tarot, artiklar & meditationer

Röllika – växten som kan lindra inflammation och mensvärk

Röllika är en medicinalväxt som växer i både Europa, Asien och Nordamerika. Denna växt har en lång och anrik historia – detta är faktiskt en av de växter som under allra längst tid har använts i medicinskt syfte. Det finns tecken som tyder på att växten användes i detta syfte så tidigt som för 3 000 år sedan.

Man har även kunnat se i studier hur växtens aktiva ingredienser kan ha såväl antibiotiska som antioxiderande egenskaper. Röllika är också en medicinalväxt som har visat sig kunna sakta ner celltillväxten samt ha ytterligare fördelar för människans hälsa. Dessa egenskaper gör denna medicinalväxt intressant för behandlingen av en rad olika sjukdomstillstånd. Faktum är att den tros kunna användas för att bota allt från cancer till skleros. Läs vidare för att få mer information om varför du bör använda denna växt för dess hälsofördelar!

Så kan du använda röllika för att dra nytta av dess hälsofördelar

Till att börja med vill vi klargöra att du inte bör ta kosttillskott utan att veta vad du gör. Med detta sagt finns det mycket som tyder på att röllika är en medicinalväxt som kan användas för att behandla olika sjukdomstillstånd samt gynna din hälsa på andra sätt.

Under årens lopp har växten använts i många delar av världen för att behandla diverse sjukdomar. Det finns inte särskilt många vetenskapliga studier på växten som har utförts på människor. De flesta studier har istället utförts på djur eller på enskilda celler i ett labb. Därmed är forskningen kring växten och dess medicinska egenskaper fortfarande i sin linda. Därför behöver fler studier utföras för att verkligen kunna bekräfta att växten är helt säker att använda i detta syfte samt att den har de fördelar som vi idag tror att den har.

Vad vi dock vet är att den faktiskt har flera fördelar för den mänskliga hälsan – nedan förklarar vi vilka dessa är!

Sårläkning

Röllikans blad kan appliceras direkt på sår för att främja läkningen av såren. Det finns dock inte särskilt mycket till forskning gjord på detta i dagsläget. Vad som finns är en studie med 140 kvinnor som visade att växten har en positiv effekt på läkningen av episiotomier (ett mindre snitt i perineum som ibland görs inom vården i samband med barnafödsel).

Dessutom har man studerat hur röllika kan användas för att läka såriga bröstvårtor efter amning. I den studie som utfördes i detta syfte deltog 150 personer och även här påvisades växten har en positiv effekt på läkeprocessen.

Hudinflammationer

Man tror även att röllika ska kunna an en antiinflammatorisk och antioxiderande effekt när den appliceras på huden. Även här har ett mindre antal studier utförts där frivilliga deltagare har kunnat påvisa att växten kan hjälpa till att återställa inflammerad eller irriterad hud.

Dysmenorré

Det finns även vetenskapliga data som tyder på att röllika kan användas för att lindra mensvärk. Här är bevisen främst anekdotiska men det har även skett kontrollerade studier där te gjort på växten kan minska värken hos personer med dysmenorré (svår mensvärk).

Andra användningsområden för röllika som medicinalväxt

Röllika har även visat sig kunna ha en positiv effekt för personer som lider av:

  • multipel skleros (MS)
  • känslig tarm (IBS)
  • bakterieinfektioner
  • luftvägsinfektioner
  • typ 2-diabetes
  • ångest

De biverkningar som kan orsakas av växten är få och därmed anses den vara säker att använda. Möjliga biverkningar är dock hudirritation om du applicerar växten direkt på huden samt ökad urinering. Så om du vill testa att använda dessa växt för att främja sårläkning eller liknande kan uppsidan vara stor.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke