Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Saint-Germain ses som en uppstigen mästare

0

Greven av Saint-Germain – den odödliga new age-profeten

Greven av Saint-Germain var en person som befann sig mitt i skärningspunkten mellan historia och mytologi. Han väcker fascination idag på samma sätt som han har gjort i mer än 200 år. Hans liv är insvept i ett mysterium med historier om odödlighet, alkemiska bedrifter och omfattande kunskap. Därför har han en närmast mytologisk status inom new age-rörelsen och esoterismen.

Hans tidiga liv är höljt i ett dunkel

Greven av Saint-Germain ska ha fötts på 1700-talet (eller strax före sekelskiftet), men detaljerna kring hans ursprung och tidiga liv är oklara och omtvistade. Han presenterade sig själv som en adelsman, konstnär, musiker och alkemist med en ovanlig bredd av kunskaper och färdigheter. Han talade flera språk flytande, däribland franska, tyska, engelska, italienska och spanska. Dessutom påstod han sig kunna smälta diamanter och omvandla metaller – därmed blev han känd som en mästare inom alkemin.

Under sitt liv uppges Saint-Germain regelbundet ha gästat flera hov i Europa. Han var känd för att imponera på kungligheter och adelsmän med sin omfattande kunskap och sina konstnärliga talanger. Detta ledde till spekulationer om att han hade en hemlig inblandning i politiska intriger. Hans förmåga att framstå som evigt ung och hans påstådda odödlighet bidrog att ge honom en legendarisk status.

Greven av Saint-Germain blev vän med prins Karl II av Hessen-Kassel

År 1779 träffade han prins Karl II av Hessen-Kassel, en likasinnad själ med ett stort intresse för mystik som var medlem i olika hemliga sällskap. Greven imponerade på prinsen med sin samling av ädelstenar och övertygade honom om att han uppfunnit ett nytt sätt att färga tyg. Prinsen köpte en övergiven fabrik i Eckernförde och gav greven de material och tyger som behövdes för deras projekt. Prinsen inrättade även ett laboratorium för alkemiska experiment vid sin sommarbostad Louisenlund. Där skapade de tillsammans ädelstenar och smycken.

Prinsen skrev senare i ett brev att han var den enda person som Saint-Germain verkligen litade på. Greven ska ha avslöjat att han var son till den transsylvanska prinsen Francis II Rákóczi och att han var 88 år gammal när han anlände till Schleswig år 1779. Om detta stämmer föddes han år 1691, men det finns även uppgifter som pekar på att han i själva verket föddes 1712.

Saint-Germain ses som en uppstigen mästare

Saint-Germains mystik och påstådda övernaturliga förmågor har gjort honom till en viktig person inom den esoteriska filosofin och new age-rörelsen. Han förknippas ofta med sökandet efter den universella visdomen, hemligheten bakom odödligheten och förmågan att uppnå andlig upplysning. Många tror att han hade tillgång till förlorad kunskap från antika civilisationer och att han använde denna visdom för att vägleda mänskligheten mot en högre medvetenhet.

Inom new age-rörelsen ses Saint-Germain inte bara som en historisk person utan som en uppstigen mästare. Han sägs vara ett andligt väsen som arbetar från de högre dimensionerna för att hjälpa till med jordens och mänsklighetens utveckling. Enligt vissa troende fortsätter han att förmedla sina läror genom medier och kanaliserade budskap.

Det bestående arvet efter Saint-Germain är hans förmåga att inspirera sökandet efter andlig visdom och upplysning. Hans liv och legend har bidragit till många olika berättelser och teorier som fortsätter att utforskas inom både litteraturen, musiken, konsten och andliga läror. För många är han en symbol för den eviga strävan efter kunskap, förvandling och det transcendenta.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

Lämna en tanke