Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Sanat Kumara och Det Stora Vita Brödraskapet

0

Sanat Kumara är en avancerad varelse på den nionde insikten och är att betrakta som en härskare över Jorden och mänskligheten. Han bor i Shambhala som är ett mytologiskt kungadöme. Detta kungadöme tros även hysa ungdomens källa. Shambhala ska enligt vissa läror vara en svävande stad på det eteriska planet och vara belägen ovanför Gobiöknen, nära den kinesiska gränsen mot Mongoliet.

Sanat Kumara förankrade en ljusstråle direkt från sitt hjärta med varje person som utvecklades på Jorden. Han gav strålen näring och assisterade den Heliga Kristi själv att förhöja medvetandet. Utan assistansen från Sanat Kumara, hade mänskligheten dött och hela Jorden hade även blivit förstörd.

Det Stora Vita Brödraskapet

Det Stora Vita Brödraskapet är en andlig sammanslutning som utgörs av upplysta varelser, såsom Sanat Kumara. Enligt författaren Elizabeth van Buren ska sällskapet ha haft ett högkvarter här på Jorden, närmare bestämt i en avlägsen dal i närheten av en helig sjö i Tibet. Detta fram tills att de nyligen ska ha dragit sig tillbaka till en annan jordlig plats i Peru, dit de ska ha tagit sig via underjordiska tunnlar.

Sanat Kumara pekas ut som grundare av Det Stora Vita Brödraskapet. Tillsammans med mästare på antik visdom och frivilliga från andra världar ska detta brödraskap arbeta för att föra den spirituella utvecklingen på Jorden framåt.

Sanat Kumara i olika religioner

I många århundraden var namnet Sanat Kumara känt för vise män, men var hemligt för den västerländska delen av mänskligheten. Inom de olika religionerna uppenbarar sig Sanat Kumara i olika roller.

I hinduismen

Inom hinduismen dyrkas Sanat Kumara som en av de sju sönerna till guden Brahma. Brahma anses vara en av religionens huvudsakliga gudar och anses vara världens skapare. Alla Brahmas söner anses vara unga och rena män. Vissa texter inom hinduismen beskriver Sanat Kumara som en “enastående vis man”. På sanskrit, som är hinduismens heliga språk, betyder sanat kumara evig ungdom. Han uppträder i vissa texter under namnet Chandogya Upabishad. Idag finns det en helgedom till Sanat Kumaras ära i staden Kataragama i Sri Lanka.

I en skrift vid namn Mahabharata, som faktiskt anses vara världens längsta berättelse, beskrivs Sanat Kumara komma ner för att hjälpa den gudomliga planen för skapandet när Krishna kom. Sanat Kumara föddes som son till Krishna och hette då Pradyumna. Han inkarnerade sig sedan till sonen igen genom sin mamma Rukimini. När han var klar med sitt arbete, återgick han till sin ursprungliga position som Sanat Kumara i Shambala.

I buddhismen

I buddhismen är Sanat Kumara mer känd som Brahma Sanam-kumara och betyder evigt ung. Det sägs att Sanat Kumara är så förhöjd att han måste skapa en fysisk kropp för att kunna bli sedd av gudarna. Gudarnas härskare Sakka beskriver hans uppenbarelse i en text som att han har en större utstrålning än andra, precis som en figur av guld skulle överskugga en mänsklig figur. Kungadömet Shambala är inom vajrayana-buddhismen en term på sanskrit som betyder “en plats för fred/lugn/lycka”. Shambala är att betrakta som ett rent buddhistiskt land.

Dela.

Om skribenten

Lämna en tanke