Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Skapa balans och lev ett friskare liv!

0
IMG_0853

Tina Göranson – Qi Well alternativmedicin. Utbildad i Traditionell Kinesisk Medicin och Akupunktur mm

Hur vi förhåller oss till att vi blir sjuka:
Vi är uppfostrade och vana vid att tänka att vi blir utsatta för ett virus eller en bacill och så blir vi sjuka av det.
Vi tänker att vi har otur som blir sjuka eller så har vi eventuellt fel gener men det är otur det också.
Vi är maktlösa, det bara händer och vi kan inget göra, det är bara att gilla läget.

Hur alternativ medicinen förhåller sig till att vi blir sjuka:
Kinesiskt så är det kroppen som blir för svag för att stå emot och släpper in de patogener ( tex virus ) som finns runt i kring oss hela tiden.
Kroppen är svagare än tex viruset. Eller så skapar obalanserna i kroppen invärtes sjukdomar.

Hälsa och balans

Det handlar alltså om att hålla kroppen i balans och få den att må bra! Då klarar den att stå emot det den utsätts för. Det gäller livet i sin helhet, lagom är bäst.

Känslor och mat har stor vikt i Traditionell Kinesisk medicin och är stora sjukdomsalstrare p.g.a. att de skapar obalans. Vi behöver lära oss vad vår kropp signalerar och att kunna hjälpa den tillbaka till balans. När vi blir utsatta för en ”attack” / patogen så känns det på olika sätt i kroppen, om vi då kunde stanna upp och ta ett par timmar eller en eftermiddag och stärka kroppen så skulle vi förmodligen klara av att kasta ut snyltgästen som fått fäste och blir inte liggandes i två veckor i influensa t.ex.

Obalans och ohälsa

För att kunna upptäcka obalanser så behöver vi vara i nuet så att vi klarar av att upptäcka vad vår kropp kommunicerar och ha lite kunskap om vad som hjälper kroppen just då. I vårt stressade samhälle så har vi inte tid med det utan vi kör på tills det blir totalt soppatorsk. Kroppen har bett om hjälp länge men vi har inte lyssnat och vi vill inte heller ge avkall på det som gör oss sjuka.

Hälsa och mat

alternativ medicinVi i västvärlden är inte uppfostrade till att tänka att mat kan balansera vår kropp och stärka eller försvaga den, vi äter för att bli mätta eller för att det är gott. Vi tänker inte på att mat är energi som bygger våra celler och därmed även hur vi mår. Det handlar inte bara om vitaminer och mineraler det behövs en bra kvalitet på dem också, en grönsak som är odlad på ett sunt sätt utan gifter och ett djur som mått bra och ätit bra mat under sin levnad blir bättre uppbyggnadsmaterial till våra celler.

Vi vet idag att grönsaker och djur som fått dålig näring och mediciner lagrar det i sin kropp, varför har vi då så svårt att ta till oss att det är på samma sätt för oss?
Vår organism fungerar också sämre om den inte får i sig det den behöver eller att det är en obalans så att den inte klarar av att ta upp näringen.

Hälsa och känslor

På samma sätt är det med känslor, bra tankar föder bra känslor, negativa tankar skapar oro och t.o.m. ångest.
Vi hanterar känslorna i väst världen som att de bara ”råkar” komma. Och visst kan det vara så det känns, det vet vi alla.

Men det är också så att obalanser i kroppens inre kan SKAPA känslor, t.ex. så kan en svag mjälte skapa oro, eller att svaga njurar kan göra att man blir mer rädd.

Inre välmående stärker ett yttre välmående

Man kan med rätt balans i livet stärka sitt inre, och då blir det yttre lättare att hantera. Kinesiskt så är alla känslor bra, i lagom dos. Man skall inte vara varken för glad eller för ledsen. Allt i Kinesisk medicin handlar om balans.

Gör detta experiment och börja känn efter vad mår du bra av:

  • Hur mycket behöver du sova?
  • Vad mår du bra av att äta?
  • Hur mår du när du tänker olika saker?
  • Vågar du stanna upp och lyssna på vad din kropp och själ förmedlar?

 

Min väg till insikt

Jag kommer ihåg när jag för många år sedan kom på att jag var ”arbetsnarkoman” och varför. Varje gång jag var ledig mådde jag dåligt, när det var fullt upp så slapp jag känslor och tankar som jagade mig. Ju mer jag sprang desto sämre mådde jag men det var lättare att springa på, än att stanna upp, vilket slutade i utbrändhet och en värk som tvingade mig att göra ett vägval. Jag blev tvungen att skaffa mig ny kunskap om kropp och själ.

Jag är så tacksam över mitt nyfikna sinne, som styrt mig in på friskvårdens och den Traditionella medicinens väg, så att jag har fått upptäcka kroppen och själens enorma läkningsförmåga. Allt vi behöver göra är att leta efter verktygen som gör att vi mår bättre i det långa loppet. Istället för att ta ett piller när den envisa huvudvärken kommer eller magen krånglar igen och igen. Vi är vana vid att bli sjuka och ta ett piller för att döva symtomen. Får vi sen nya symtom av pillret så får vi ett nytt piller för dem.

Jag förkastar inte den västerländska medicinen för den innehåller många goda och livsavgörande saker, men efterlyser i den ett friskvårdstänk och önskar att vi kunde använda det bästa ur alla världar för att må så bra som möjligt och hålla oss så friska som det går i den här inte helt naturliga världen vi har skapat.

En duktig kinesisk doktor har inga sjuka patienter säger man och det för att hen kan hjälpa till att skapa balans i kroppen. Traditionell kinesisk medicin är så stort ämne där akupunktur som de flesta känner till är en liten del.

Men det som genomsyrar all Kinesisk medicin är balans och flöde.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke