Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Skapa en Talisman för tur och lycka inom kärlek, arbete mm

2

Vad är en talisman?

En talisman kan vara vad som helst men är oftast ett föremål som man har bundit en kraft vid. Det är vanligt att man bär den på kroppen, i en ficka eller under kudden. Det är oftast smycken, stenar, kristaller eller en tygpåse med symboler. Exempel på vanliga talismaner är korset, pentagrammet eller ankh. Talismanens uppgift är att dra till sig lycka och tur inom t.ex. kärlek, spel, ekonomi mm. Man kan se den som en magnet som attraherar det du önskar.
En talisman är en kraft där det metafysiska möter det fysiska. Man binder kraften med själva ändamålet och sedan förseglar man den. Själva förseglandet gör det möjligt för det metafysiska att manifestera sig i den materiella världen. Det är intentionen du lagt bakom föremålet som ger den sin specifika energi och uppgift.

 

Talismanens fortgående existens beror på den tidsmässiga intentionen vid själva skapandet, men också på hur mycket uppmärksamhet och kraft man ger föremålet via sina tankar och fysiska beröringar. Glömmer man bort sin talisman så försvagas den och får den uppmärksamhet och används så förstärks den.

 

Man kan se talismanen som en hjälpenergi som gör ett önskat arbete åt oss. Den får en uppgift och arbetar endast utifrån den intentionen. Den energin som den är programmerad med kommer att avgöra dess arbete så ta ansvar fullt ut för vad du programmerar den med. Rannsaka dina medvetna och omedvetna tankar, känslor och önskningar inom det ämne du valt, för det är utifrån dem som det kommer att manifesteras.
En talisman kan även arbeta rent allmänt men ju specifikare uppgift den får ju enklare får den att uppfylla din önskan då den arbetar bäst när den vet exakt vad den ska göra. Den tänker nämligen inte självständigt utan den går på energin som hör ihop med din önskan, lika dras till lika. Själva programmeringen är talismanens ”vilja och dragningskraft”.

Tillverka en talisman:

Hur man skapar sin talisman styrs oftast av vilken lära man praktiserar. Här delar jag med mig av mina varianter. Ser du något annat göra på ett annat sätt så är det troligtvis inte fel utan bara deras variant utifrån deras kunskap, erfarenhet och vilka de är.

Det första du bör göra är att ordentligt funderar på vad det är för talisman du vill skapa och varför. Som alltid inom det metafysiska så rör vi oss inom ramen för den fria viljan och varje människas integritet, man ska därför inte skapa en talisman för att styra, kontrollera eller hjälpa andra utan deras medgivande. Ibland tror vi att vi vet vad som är bäst för någon annan men i slutändan så gör vi inte det, vi får aldrig glömma att vi inte ser hela bilden av andras öden och vilka vägar de ska gå.

 

Därefter så skapar du en helig och magisk plats att arbeta på. När du gjort det så meditera på det du ska göra, din intention och visualisera vad du snart ska göra. I meditationen så rekommenderar jag att man även bjuder in en eller flera hjälpandar såsom kraftdjur, totems, guider, gudinnor eller andra andliga vägledare som ska bistå dig i ditt skapande.

1) Som magiker så kan du skapa din talisman genom att ge ett föremål sin kraft. Du gör då en magisk ritual med det tilltänkta föremålet och fokuserar på vilka egenskaper den ska ha. Du tar hjälp av de olika vädersträcken, elementen eller månens kraft. Det är viktigt att din intention är rätt när du laddar ditt föremål. Du använder ditt trollspö eller Athame för att ”slå” in din intention i föremålet. Avsluta med att försegla talismanen genom att säga “Jag åkallar denna talisman vars uppgift är ____ och dess avsikt ska vara för allas högsta bästa och i enlighet med den fria viljan. Må så vara!”
2) Du kan även tillverka en tygpåse där du samlar magiska föremål som symboliserar dess uppgift, det kan vara stenar, kristaller skrivna lappar, bilder, mynt eller andra symboler. Rena alla föremålen genom att föra rökelsen salvia över dem innan du förseglar din tygpåse med ett magiskt snöre.

3) Du kan också tillverka en talisman av silver, lera, trä, keramik eller något annat material. Under själva tillverkningen så visualiserar du egenskaperna som du vill att den ska ha så att de vävs in i talismanen under tiden du jobbar. Avsluta med att försegla talismanen genom att säga “Jag åkallar denna talisman vars uppgift är ____ och dess avsikt ska vara för allas högsta bästa och i enlighet med den fria viljan.

Namaste Vivi

 

 

 

 

 

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

2 kommentarer

  1. Jessica den

    Tack VIvvi! Jag ska prova att göra en talisman. 🙂 Kanske i silver. Spännande att se hur resultatet blir.

  2. Patrik den

    Upp Stiga orden, men mina fötter är väl förankrade i jorden.

Lämna en tanke