Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Stenbockens tecken – det tionde tecknet i zodiaken

3

Stenbockens tecken – det tionde tecknet i zodiaken

Stenbockens tecken är det tionde stjärntecknet i zodiaken. Detta stjärntecken förknippas med planeten Saturnus, en planet som i sin tur associeras med struktur och ansvarstagande. Symbolen för stjärntecknet är bergsgeten, och de personer som är födda i det är vanligtvis ambitiösa och disciplinerade samt har en utpräglad pliktkänsla. Eftersom detta är ett jordigt tecken är stenbockar även jordade och praktiska, och de strävar ofta efter att få till stånd en trygghet och stabilitet i livet.

Så är de personer som är födda i stenbockens tecken

De personer som är födda i stenbockens tecken har ett födelsedatum som sträcker sig från den 22 december till den 19 januari. Stenbockar är som sagt kända för att ha en påtaglig arbetsmoral och ihärdighet. De är naturliga ledare och trivs ofta i en strukturerad miljö där deras disciplin och ledaregenskaper kan komma till användning.

Stenbockar är ansvarstagande och har en ovanligt hög arbetsmoral

De har en vilja att ta ansvar, och denna egenskap tillsammans med den ovanligt höga arbetsmoralen gör stenbockarna till den drivande kraften i vilket lag eller företag som helst. De fortsätter hela tiden att trycka på och stångas framåt tills de når sina mål.

De är även jordade och praktiskt lagda

Personer som är födda i stenbockens stjärntecken är även praktiska och jordade. De har en tydlig känsla för vad som är verklighet respektive inte. De är duktiga på att planera och kapabla att ta fram långsiktiga strategier som de sedan arbetar flitigt med att förverkliga. Deras förmåga att organisera gör tillsammans med deras tålamod att de ofta lyckas väldigt väl i affärer. Stenbockar brukar även vara framgångsrika i andra aspekter av livet där de kan dra nytta av sin långsiktiga planering och sitt flitiga arbete.

Kända personer som är födda i stenbockens tecken

Många stenbockar har lyckats bli väldigt framstående i sina karriärer och förkroppsligar stjärntecknets ambitiösa och beslutsamma sida. Några kända personer som är födda i stenbockens tecken och har lyckats särskilt väl är:

 • Isaac Newton
 • Jeff Bezos
 • Michelle Obama
 • Elvis Presley
 • Denzel Washington
 • Dolly Parton
 • Bradley Cooper
 • LeBron James
 • Mary J. Blige
 • Jim Carrey
 • John Legend.

Dessa stjärntecken fungerar stenbockar bättre eller sämre med

Stenbockar är alltså kända för att vara disciplinerade, ambitiösa och praktiska. Därför fungerar de ofta bättre ihop med personer som är födda i andra stjärntecken som uppvisar dessa egenskaper.

Allra bäst brukar stenbockar fungera tillsammans med:

 • Bägge dessa stjärntecken är jordade och praktiska när det kommer till hur de ser på livet. De värdesätter trygghet, materiell bekvämlighet och traditionella värderingar.
 • Båda dessa tecken uppskattar ordning, disciplin och hårt jobb. De brukar därför kunna komma bra överens och respekterar ofta varandras hängivenhet och pragmatiska inställning.
 • Skorpionens intensitet och passion kan komplettera stenbockens pragmatiska inställning väl och leda till en harmonisk relation.

Mer utmanande brukar det dock vara för personer som är födda i stenbockens stjärntecken att umgås med tvillingar, vädurar och vågar. Tvillingarna brukar vara för vimsiga och inkonsekventa medan vädurarna är alltför äventyrliga och impulsiva. Personer födda i vågens tecken tenderar istället att vara för obeslutsamma och lättsamma för den disciplinerade och beslutsamma stenbocken.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

3 kommentarer

 1. sandra den

  Hej! Börjar stenbocken tecken den 22/12? Jag har sett i andra horoskop att stenbocken börjar den 23/12.

  Mvh Sandra

  • Vivi den

   Det är på ett ungefär. Det är olika datum varje år. 2022 så började stenbocken den 22/12, och 2023 så börjar stenbocken 23/12. Det beror p solenens gång över himlavarvet/zodiakern. Så fyller man år på gränsen så behöver man kolla året man föddes för att veta vilket tecken man tillhör. Kram vivi

 2. sandra den

  Hej! Tack för ditt svar, intressant det här med horoskop. Kram Sandra

Lämna en tanke