Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Använd ljudvågor för att minska stress

0

Det syns inga tecken på att 2017 kommer bli ett år med mindre stress än tidigare år för de flesta av oss. Att hitta olika sätt att minska stressen när vi befinner oss mitt i kaoset kommer därför att fortsätta vara viktigt för att vi ska orka ta oss igenom det år vi har framför oss.

Det finns många olika tekniker för stressminskning. Den moderna tekniken är kanske inte den källa där vi i första hand letar efter metoder som kan minska stress, men faktum är att tekniken på ett effektivt sätt kan minska vår stress och ångest samt skapa ett lugn i ditt hektiska schema. Här tittar vi närmare på en av de mer användbar och unika teknikerna för stressminskning, nämligen ljudvågor.

Ljud kan sätta stämningen och få oss att koncentrera eller röra på oss. Ljudet har också en stark inverkan på hur vi känner oss under dagen, genom att våra kroppar och hjärnor svarar olika på till exempel oljud och det lugnande ljudet av vatten som rinner i en bäck.

Ljudets helande kraft

De flesta känner till att ljud kan påverka såväl vår kropp som vårt mentala tillstånd. Utöver de uppenbara fördelarna med att lyssna på bra musik för att slappna av, har allt fler fått upp ögonen för mer vetenskapligt belagda metoder för stressminskning med hjälp av ljud.

De vetenskapliga bevisen för att ljud, när det används på rätt sätt, kan hjälpa oss minska stressen och skapa en känsla av välbefinnande växer. Det är därför vissa väljer att spela klassisk musik när de studerar och en viss typ av musik spelas på en läkarmottagning. Ljudterapi är ett allt mer populärt sätt att såväl behandla i förebyggande syfte som att ersätta mer traditionella behandlingar. Den har visat sig göra gott för såväl kropp som sinne och kunna lindra depression, rensa bihålor och även hjälpa cancerpatienter att återhämta sig snabbare från kemoterapi.

Bra vibrationer

Tanken att ljudeffekter främjar hälsan är inte ny, utan inom den andliga hinduismen har man till exempel använt sig av mantran och yogans helande kraft under tusentals år. Tack vare vårt nyfunna intresse inom läkemedelskonsten för kopplingen mellan sinne och kropp, är det inte särskilt förvånande att denna gamla tradition på nytt har fått ett uppsving.

Ett annat exempel på detta är den så kallade klangmassagen, där särskilda sångskålar i årtusenden har använts för att få kropp och själ att slappna av på djupet. De vibrationer som dessa klangskålar framkallar får kroppen att slappna av och minskar nivåerna av stresshormoner samt. På så vis skapas en balans och en känsla av välbefinnande.

Negativa vibrationer

Buller och oljud kan ha den motsatta effekten, nämligen en negativ inverkan på hälsan. Buller har visat sig kunna öka risken för högt blodtryck och forskningen visar också att lågintensivt buller såsom vägtrafik och annat buller har en förmåga att göra oss trötta, förutom att också vara skadligt för hörseln.

Människokroppens resurser är begränsade, vilket gör att det är enklare att hantera negativa ljudvågor när man är avslappnad. Om man är stressad påverkas man i ännu större utsträckning av buller och andra negativa ljudvågor.

Dela.

Om skribenten

Lämna en tanke