Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Sture Johansson (Ambres) och hans inverkan på New Age-rörelsen

0

Sture Johansson (Ambres) och hans inverkan på New Age-rörelsen

Sture Johansson, även känd som Ambres, har länge varit en fascinerande och gåtfull personlighet i New Age-kretsar. I en tid då andlighet och metafysik fångar ett allt större intresse framstår Ambres som en guide som sträcker sig bortom det konventionella och erbjuder en unik inblick i existentiella frågor. Denna artikel ämnar att utforska vem Sture Johansson var, hans budskap som Ambres och hur han har påverkat det andliga landskapet.

Vem var Sture Johansson?

Sture Johansson föddes i Sverige, i norra Ångermanland. Han var under sin livstid en relativt tillbakadragen person, vilket har bidragit till mystiken kring hans persona. På grund av detta är det svårt att finna större mängder tillgänglig biografisk information om honom. Men det vi kan säga är att han var svensk medborgare och en person som gav upphov till mycket diskussion i andliga kretsar i Sverige.

Det var genom att kanalisera Ambres, en oidentifierad andlig varelse, som Johansson blev mest känd. Ambres sägs ha kommunicerat genom honom för att dela visdom och insikter om livet, döden och universum.

Förståelsen för hur Johansson började kanalisera Ambres är mestadels baserad på personliga berättelser och anekdoter. Det sägs att han upptäckte sin förmåga genom en form av andligt uppvaknande. Detta kan faktum vara intresse för dem som studerar andliga upplevelser och medialitet.

Ambres budskap

Det budskap som Ambres levererade genom Johansson var komplex och mångfacetterat. Men det inkluderade ofta teman som självkännedom, meningen med livet och den kollektiva mänsklighetens öde. Dessa insikter levererades ofta genom en slags dialog, där individer eller grupper av människor kunde ställa frågor direkt till Ambres. Detta skapade en interaktiv och personlig erfarenhet, vilket har fått budskapet att resonera med en bred publik.

Sture Johansson har haft en stor påverkan på New Age-rörelsen

Som med många andra andliga guider och medium har Sture Johansson och Ambres varit utsatta för kontroverser och kritik. Kritiker har pekat på bristen på empiriska bevis för Johanssons påståenden och ifrågasatt hans roll som en andlig guide. Trots detta har hans arbete förblivit en viktig del av New Age-kulturen. Detta beror delvis på grund av det personliga och emotionella djup som många människor uppger att de har upplevt genom sina interaktioner med Ambres.

Så Sture Johansson (eller snarare Ambres) inflytande på New Age-rörelsen bör inte underskattas. Medan skeptiker har ifrågasatt äktheten i Johanssons påstådda mediala förmågor är det svårt att förneka att hans arbete har givit upphov till en omfattande diskussion kring andlighet och metafysik. Hans läror har gett inspiration till böcker, seminarier och även konst, vilket har bidragit till att sprida New Age-ideer till en större publik.

Sammanfattning

Sture Johansson och hans andliga alter ego Ambres har blivit ikoniska figurer inom New Age-rörelsen. Genom sin mystik och sitt komplext formulerade budskap har de utmanat de konventionella trosuppfattningarna och erbjudit nya vägar för andlig utforskning. De har genom åren följts av kontroverser och skepticism, men deras inflytande fortsätter ändå att göra avtryck på dem som söker djupare andlig förståelse.

Helt klart är att Sture Johansson, eller Ambres, kommer att fortsätta vara ämne för diskussion, reflektion och kanske även kontrovers i den andliga världen. Men en sak är säker: hans unika bidrag till New Age-rörelsen kommer inte att glömmas bort i första taget.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke