Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Te för bättre hälsa

0

Ofta är man antingen en te- eller kaffedrickare, och oftast vill man åt koffeinet i kaffet för att till exempel vakna på morgonen eller kunna få lite extra energi under dagen. Vi i Sverige dricker cirka 150 liter kaffe per person och år, men endast 12 liter te, vilket gör att den kaffemängd vi dricker är den näst största i hela världen.

Och vill man åt själva koffeinet, men får också de negativa konsekvenser som kan medfölja som exempelvis sömnsvårigheter, är kaffe kanske ett av de bättre alternativen. Men visste du att te har väldigt många fördelar och att drycken kan hjälpa dig att få en bättre hälsa? I denna text kommer du att kunna läsa om varför det är så och även vilka anledningar som du har till att byta ut ditt kaffe mot en god kopp te istället.

Te minskar risken för hjärtsjukdomar

Om du dricker te, minst 2-3 koppar svart te per dag, minskar du risken med hela 70 procent för att drabbas av blodproppar som kan leda till en hjärtinfarkt om man jämför med de som inte dricker samma mängd te, eller te alls för den delen. En fransk studie menar dock att risken minskar med 24 procent om du väljer te istället för kaffe.

Oavsett vilken procent som risken minskar med, är det en ändå en väldigt positiv konsekvens av att dricka te. Te hjälper i dessa fall att hålla dina artärer i kroppen rena och minskar även risken för blodproppar som i förlängningen kan leda till en stroke eller hjärtinfarkt.

Te innehåller nyttiga ämnen

Förutom de nyttiga fytokemikalierna som du kan läsa mer om nedan, innehåller te också olika antioxidanter. Dessa ämnen hjälper kroppen med uppbyggnaden av immunsystemet i kroppen, skyddar mot infektioner, skyddar mot åldrande samt olika slags föroreningar i luften. Flera studier påvisar detta resultat och att det är anledningen till varför de personer som dricker te lever både längre och håller sig friskare än de som inte dricker te. För att få i sig mest antioxidanter via teet ska man välja ett grönt te.

Te, oavsett om det är grönt eller svart te, innehåller antioxidanten polyfenol. Detta ämne anses skydda mot cancer. Om du till exempel dricker en kopp te minst tre gånger per vecka, kommer du att minska risken för att drabbas av cancer i magen med nästan 30 procent.

Te hjälper till att skydda ditt skelett

Te innehåller olika fytokemikalier som är nyttiga för en människa. Dessa nyttiga element innebär att du som dricker te har ofta ett starkare skelett än de som inte dricker te. Det framkom även i en studie att det var oavsett personerna i studiens ålder, vikt, träning eller andra faktorer som bedöms vara riskfyllda för hälsan.

Te ger dig ett längre och mer hälsosammare liv

Om man jämför kaffe- och tedrickare så har en person som dricker te hälsosammare vanor. De personer som dricker te har en tendens att träna mer, vilket i sig leder till en bättre hälsa. Katekiner som finns i grönt te, gör också att din fettförbränning ökar och ökar även uthålligheten under fysisk aktivitet. Grönt te har därmed också en positiv effekt på ämnesomsättningen. Te ger även ett längre liv, vilket i sig är en positiv konsekvens av att dricka te. Så drick te för en bättre hälsa!

Dela.

Om skribenten

Lämna en tanke