Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Transmediumskap – ett sätt att blicka bortom vår fysiska värld

0

Transmediumskap – ett sätt att blicka bortom vår fysiska värld

Inom området för andligt utövande och metafysiska upplevelser är transmediumskap ett ämne som är omgärdat av mystik. Det möts ofta med skepticism men anses även vara en uråldrig form av kommunikation. Därför fortsätter det att fängsla dem som är intresserade att utforska bakom slöjan till vår fysiska verklighet. I den här artikeln fördjupar vi oss i detta ämne och berättar allt som är värt att känna till om det.

Vad är transmediumskap?

Transmediumskap är en specialiserad form av mediumskap där mediet går in i ett transliknande tillstånd. Detta görs för att mediet ska kunna fungera som en kanal mellan den andliga världen och den fysiska. Vid ett mer traditionellt mediumskap behåller mediet medvetandet och förmedlar meddelanden från andevärlden. Men här låtar mediet andarna att direkt använda personens kropp och röst för att kommunicera.

Transmediumskap kännetecknas av kanalisering och fysiska fenomen

Konceptet med medier som agerar mellanhänder mellan de levande och andevärlden sträcker sig tillbaka till forntida civilisationer. Shamanska traditioner, religiösa ritualer och andligt utövande i olika kulturer har ofta involverat någon form av mediumskap. Just transmediumskap som vi idag känner till detta koncept fick en framträdande roll i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Detta tillsammans med den spiritualistiska rörelsen, som hävdade att livet fortsätter efter den fysiska döden och att det är möjligt att kommunicera med de avlidna.

Detta mediumskap kännetecknas främst av:

  • I vissa fall hävdar medier att de kanaliserar högre stående andliga varelser, änglar eller till och med historiska figurer. Dessa enheter levererar meddelanden genom kanalisering samt ger vägledning eller helar genom mediet.
  • Fysiska fenomen. Vissa former av transmediumskap involverar även fysiska fenomen. Några exempel på sådana är föremål som dyker upp från ingenstans, levitation eller att andliga varelser visar sig.

Personer som har varit med om transmediumskap beskriver ofta en djup känsla av frid, insikt eller till och med helande. Denna känsla kan personen uppleva såväl under som efter sessionen. För mediet självt kan upplevelsen variera. Vissa beskriver det som ett djupt meditativt tillstånd där de känner att de förlorar tidsuppfattningen och får en djup koppling till en högre nivå av medvetande. Andra medium säger att de inte har något minne av det som händer under den tid som de befinner sig i trans.

Försiktighetsåtgärder och etiska överväganden

Kritiker pekar ofta på de fall av bedrägeri och vilseledning som ibland förekommer samt varnar för potentiella negativa psykologiska effekter. Förespråkare för transmediumskap hävdar att de transformativa upplevelser och värdefulla insikter som erhålls inte bör avfärdas. De betonar också att utbildade medier vidtar försiktighetsåtgärder för att skydda sig själva och sina klienter i samband med sessionerna.

Innan du börjar ägna dig åt transmediumskap är det därför viktigt att göra efterforskningar och hitta ett välrenommerat medium. Som med alla former av andlig utforskning bör du närma dig fenomenet transmediumskap med en blandning av försiktighet och öppenhet.

Fascinationen ligger i att få kontakt med en osynlig värld

Transmediumskap är ett ämne som hör till det bredare spektrumet av andliga och metafysiska metoder. Fascinationen för det ligger i möjligheten att få kontakt med en osynlig värld som erbjuder glimtar in i de okända rikena bortom vår fysiska existens. Utövandet av detta mediumskap kanske aldrig kommer att bli allmänt accepterat. Trots detta förblir det populärt bland såväl utövare som nyfikna själar. Det erbjuder en mystisk men lockande väg till att utforska gränserna för det mänskliga medvetandet och möjligheterna i den andliga verkligheten.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke