Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Uranus inom astrologi

0

Födelseögonblicket hos en människa är viktig inom astrologin. Det är utifrån detta man kan utläsa hur planeterna stod och då se de egenskaper, förutsättningar och möjligheter hos den enskilde personen som bestämdes vid detta tillfälle. Planeterna utgör tillsammans med stjärntecknen och husen (stjärntecknets område) de tre grundläggande faktorerna när man ska göra ett horoskop. Planeternas position i hus och tecken samt förhållandet mellan dessa tre är grundläggande när man ska tolka ett horoskop där varje planet har särskilda egenskaper och inflytande.

Planeterna representerar olika funktioner som vi människor använder oss utav och hjälper bland annat oss att utvecklas. Man kan till och med säga att planeterna är våra psykologiska verktyg som kan hjälpa oss att utvecklas och när vi vet vilka verktyg som vi har till vår hjälp, så kan vi också låta till exempel kreativiteten flöda. Planeterna är också ganska skiftande och har olika uttryckssätt beroende på olika faktorer som stjärntecknet, huset och vilka förhållande mellan planeterna de har. Generellt kan man säga att Uranus står för den kreativa intelligensen och uppfinningsförmågan.

Uranus är en generationsplanet

Uranus är, tillsammans med Pluto och Neptunus, de yttre planeterna som också kallas för generationsplaneter. De båda planeterna rör sig väldigt långsamt genom de olika stjärntecknena, zodiaken, och det tar cirka sju år för dessa att vandra mellan stjärntecknena. Påverkan på det egna horoskopet bedöms därmed vara ganska liten utan Uranus har istället ett större inflytande över långtgående trender, kulturella förhållanden och attityder i samhället. Detta eftersom positionen på planeten är oförändrad genom flera årskullar och generationer, vilket gör att dessa lever i samma slags samhälle med liknande attityder och så vidare.

Uranus inverkan på den egna personen och horoskop

Uranus anses vara en positiv planet. Uranus står för individualitet och dess energi fungerar som allra bäst när man tar fram sin individualitet och att man tar fram det som är unikt inom sig själv. Planeten står även för insikten att se och förstår hur saker fungerar. Den visar på vad du kan få ut av livet, hur du kan förändra det genom till exempel intuition och står även för extas och njutning. Att satsa på sig själv, förverkliga sina egna drömmar och det man själv brinner för, att utforska sitt inre är några faktorer som Uranus står för. Uranus avslöjar var du är som mest unik och i vilket område i livet som du ges den största möjligheten till utveckling och förändring. Uranus avslöjar ditt sanna jag.

Genom sin insikt och klarhet kan Uranus markera i horoskopet hur och var man kan erhålla sina upplevelser, både andligt och mentalt. Planeten står även för de djupare tankarna till skillnad från till exempel Merkurius. Merkurius brukar anses vara en bror till Uranus enligt astrologer där båda planeterna handlar om tänkande men på olika slags nivåer och kvalitet.

Uranus och stjärntecknet vattumannen

Man brukar anse att Uranus härskar över vattumannen. Stjärntecknet vattumannen är en individ som väljer att gå sin egen väg, en tänkare som strävar efter frihet, självständighet och oberoende. Uranus och vattumannen följer varandra åt och kännetecknet för dessa båda är oväntat och originellt.

Dela.

Om skribenten

Lämna en tanke