Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Vad är färgterapi?

0

Färgterapi är en terapiform där färgen har en central roll. Färg är i grund och botten ett slags synligt ljus, en elektromagnetisk energi. Färger utgörs av olika våglängder av den elektromagnetiska energi som vi kan se med hjälp av våra ögon. De färger vi ser är en del av ett visuellt spektra, vilket reflekteras av ett visst föremål. Den punkt där alla färger samlas ger ett vitt ljust. Därför betraktar vi det vita ljuset com en helhet och enighet. Alla primärfärger som återfinns i regnbågen har sina unika läkande egenskaper.

Färgterapi kan utföras genom att man belyser ett visst område av kroppen med en lämplig färg. Detta kan göras genom att den individ som behandlas använder ögonen för att titta på en viss färg, men denna metod bör användas med försiktighet för att undvika överansträngning av ögonen. Färgterapi är en komplementär behandlingsform som inte bör användas som ett alternativ till traditionell sjukvård.

Metoden ger ett varierat resultat och resultatet kan därför inte garanteras. Färgterapins effektivitet beror till stor del på den individ som behandlas. Här går vi igenom hur vi människor påverkas av färger och berör även begreppet orsakssamband. Då färgterapi är en komplementär behandling är det viktigt att separera på begreppen orsak och effekt.

Så påverkas vi av färger

Under en längre tid har det varit känt att färger har en stor betydelse för att skapa en viss stämning eller sinnesstämning. Färger påverkar våra känslor och vårt humör. Färger kan dock påverka oss på fler sätt än de flesta av oss känner till:

  • Färg är ett av själens språk, vilket kan illustreras av meditativa målningar.
  • Färger har en inverkan på vår känsla av välbefinnande eller obehag.
  • Att använda eller undvika vissa färger är ett sätt att uttrycka sig själv. Vilka färger vi använder oss av eller undviker berättar en del om vår personlighet.
  • Färger påverkar vår uppfattningsförmåga. Ljusa färger får till exempel ett utrymme att se stort ut, medan ett högt tak inte ser lika högt ut om det har målats i en mörk färg.
  • Färger har även en symbolisk innebörd som vårt undermedvetna omedelbart uppfattar. Det är dock värt att notera att alla färger inte har samma betydelse för alla individer och kulturer.
  • Färgerna påverkar mängden och flödet av energi i våra kroppar.
  • Färger kan också ge oss en hint om biologisk attraktion och sexuell tillgänglighet.

Innan man går in på färgens helande förmåga bör man först vara bekant med begreppet orsakssamband. En sjukdom eller annan åkomma läker inte fullt ut förrän man har tagit itu med tillståndets orsak. Om läkningen inte är större än en tillfällig lindring eller maskering av symptomen, kommer orsaken till sjukdomstillståndet att återigen göra sig påmint inuti kroppen på ett eller annat sätt.

Kroppen ger uttryck för vad som sker i sinnet och själen (det undermedvetna). Därför ger de former av metoder för läkning som tar itu med den fysiska kroppen och individens energifält endast en snabbstart av kroppen som ger en energiboost. Denna energiboost gör det i sin tur möjligt för individens egna läkningsmekanism att vara mer aktiv.

Dela.

Om skribenten

Lämna en tanke