Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Vårt liv har ett syfte – finn din livsuppgift

1

Livsuppgift – Sveriges största mediala portal drivs av Vivi LindeTarotlinje, Bloggportal, Mediumpodden, Veckans astro/tarot, artiklar & meditationer

Medial utveckling Medium Mediumkunskap Vivi Linde Tarotguiderna Tarot

Finn din livsuppgift

Din livsuppgift är inget du behöver leta efter. Fokusera på att tjäna ett syfte, så kommer detta syfte att tjäna dig.Tarotguiderna Sveriges största Tarotlinje - Vivi Linde Medium Tarot

Alla har vi en livsuppgift, en kallelse i vårt liv, vi är här av en anledning, vårt liv har ett syfte. För en del är det uppenbart vilken uppgift de har medan andra inte ser skogen för alla träden. Många gånger så kan det bero på att man ställer krav på sin uppgift att den ska vara storslagen, annorlunda och livsförändrande. Tänk då på att om du redan är på din väg så behöver den inte kännas märkvärdig eller annorlunda, det är ju din väg, och det vi redan är i kontakt med känns naturligt.

Ibland är vår livsuppgift vår utmaning, det kräver något speciellt av oss, men det brukar ändå vara något vi inte kan låta bli att göra.

Vår livsuppgift ser inte alltid nödvändigtvis ut som vi förväntar oss, och ibland ser vi den inte förrän vi får perspektiv och tittar bakåt. Ibland är vi i kontakt med vår livsuppgift tidigt i livet, och ibland senare. Det är olika för alla och inget man ska lägga någon värdering i. Det kan vara så att vi behöver lära oss något först, eller få en speciell kunskap eller erfarenhet.

Din livsuppgift har en känslomässig koppling till dig, den bor i din själ. Ibland söker vi den, och ibland är den bara där, men vi blir alltid vägledda till den.

Våra största hinder på vägen för att finna vår livsuppgift är våra rädslor och förutfattade meningar. Vi kan tro att det ska se ut på ett speciellt sätt, att det är större än det är eller mer komplicerat. Vi kan till och med vara i kontakt med den utan att förstå.

Våra rädslor kan göra att vi skjuter på den, eller att vi tar en omvägar innan vi når fram. Men när det gäller vår livsuppgift så bär alla vägar till Rom. Vi kommer dit. Det som i ditt liv intresserar dig och drar dig till sig är det som ligger i din livsväg. Det är den karman du arbetar med. Hur du sen tar till dig denna uppgift och jobbar med den är upp till dig. Lita på att din själ vet vilken väg du ska gå och vilket syfte ditt liv har. Lyssna på dig själv.

Din livsuppgift är det som ligger dig närmast, det du hela tiden snubblar över, och ibland det som utmanar dig, eller som du får jobba för att nå, det är ofta den röda tråden i ditt liv som du kan välja att plocka upp eller låta vara. Din livsuppgift är inte alltid ditt yrke, och ibland finns den i det lilla, och andra gånger i det stora. Ibland är din uppgift bara viktig för dig, och ibland handlar den om andra människor.

Frågor som kan leda fram till att förstå sin livsuppgift:

1) Vad brinner jag för att göra?
2) Vilken röd råd har gått igenom mitt liv, vad upprepar sig, finns det ett mönster?
3) Vilket är mitt största intresse?
5) Hur ser min dröm ut?
6) Om din livsuppgift är ett val som du behöver göra, eller har gjort. Vilket är då valet?
7) Vår livsuppgift brukar ofta handla om någon form av tjänande. Vem eller vad tjänar du? Vem eller vad vill du tjäna?
8) Kan det vara så att du redan är inne på din livsuppgift? kan det vara så att du har förväntningar på att den ska se annorlunda ut?
9) Skriv en lista med personer du beundrar och ser upp till. Fråga dig sen vad det är du beundrar hos dem, är det deras egenskaper eller handlingar? Deras kvaliteter finns oftast inom dig när de talar till dig. Låt dig inspireras, se dessa resurser hos dig själv. Skriv ner dem och ta till dig dem.

Vad kan man göra för att komma i kontakt med sin livsuppgift eller förstärka den i livet?

Det finns inget enkelt råd som fungerar för alla. Vi är alla unika och finner vår väg på vårt sätt. Som andlig person så skulle jag dock ge dessa råd:

10) Kontemplation – Ta dig tid för att stilla ditt sinne. Stäng av alla måsten och krav. Sätt dig själv främst och ge dig själv egentid.
11) Läs – Läs sådant som intresserar och utvecklar dig. De böcker du väljer när du vill förkovra dig säger något om dig och din livsväg.
12) Meditation – Meditera antingen på ingenting, eller på din livsuppgift, eller på en fråga.
13) Gå en kurs eller på en föreläsning i något som intresserar dig.

7 praktiska steg för att hitta ditt livs syfte och ditt sanna kall

Har du någonsin känt dig vilsen, förvirrad eller som om du bara går igenom det vanliga i livet utan någon riktig riktning? Sökandet efter ditt sanna livssyfte och kall kan vara skrämmande, men det behöver det inte vara. Med sju praktiska, lätt att följa steg kan du hitta rätt väg för dig och börja leva det liv du alltid velat ha. Genom att förstå dina styrkor och svagheter, bli klar över vad du vill och sätta upp uppnåeliga mål kan du börja förverkliga dina drömmar och din livsuppgift. Att lära sig att känna igen och fira de små framgångarna på vägen kan bidra till att ge bränsle åt dina framsteg och i slutändan leda dig till ditt drömliv.

Förstå dina styrkor och svagheter
Ett av de första stegen mot att hitta finna din livsuppgift är att lära känna dig själv bättre. Detta innebär att förstå dina styrkor och svagheter och hur de kan passa in i din önskade väg. Börja med att ta en ärlig titt på dina tidigare erfarenheter, både goda och dåliga. Notera vilka färdigheter och styrkor du har utvecklat och vilka områden du känner att du saknar. På ytan kan det verka som om en styrka är något du alltid har haft, men ofta är det vad du gör med styrkan som räknas. Du behöver inte vara bäst på allting, men om du vet hur du kan använda dina styrkor fullt ut kan det hjälpa dig att begränsa dina alternativ och använda dina färdigheter och förmågor på bästa sätt.

Tydliggör vad du vill
Därefter är det viktigt att du får klart för dig vad du vill. Vad vill du ha ut av din karriär? Ditt liv? Din framtid? Vilka är dina förhoppningar, drömmar och ambitioner? Vilken vision har du för din framtid? Hur vill du att ditt liv ska se ut om ett år? Om fem år? Tio år? När du har en klar uppfattning om vad du vill kan du börja arbeta bakåt för att se hur dina nuvarande styrkor, förmågor och passioner kan hjälpa dig att nå dit. När du har en bättre förståelse för dina styrkor blir det också lättare att bli klar över vad du vill. Detta kan sedan bidra till att informera nästa steg i processen, som är att utforska olika möjligheter för att komma i kontakt med din livsuppgift.

Utforska olika möjligheter
När du börjar få en tydligare uppfattning om vad du vill ha är det dags att utforska olika möjligheter. Detta kommer att hjälpa dig att öppna ögonen för de olika vägar du kan gå och de olika sätt på vilka du kan använda dina styrkor och passioner. Det finns många olika sätt på vilka du kan föra in dina passioner och styrkor i din karriär eller livsväg. Du behöver inte vara bunden till ett skrivbord nio till fem på ett kontor för att göra skillnad eller vara meningsfull i ditt arbete. Möjligheterna är oändliga och det finns många olika sätt att hitta ditt syfte och använda dina styrkor och passioner. Enligt en studie känner människor som har upptäckt sitt livs syfte faktiskt en “kallelse” att göra det de gör varje dag. Att upptäcka sin livsuppgift som man känner sig kallad till kan vara en livsförändrande upplevelse och kan i slutändan leda till större tillfredsställelse.

Sätt upp uppnåeliga mål
När du har utforskat de olika möjligheterna är det dags att sätta upp några uppnåeliga mål. Detta kommer att hjälpa dig att hålla dig på rätt spår och driva dig mot ditt slutgiltiga mål. Många människor sätter upp mål, men få människor uppnår dem. Olika studier tyder på att endast 3-8 % av de människor som sätter upp nyårslöften lyckas uppnå dem. De flesta sätter upp mål som är för allmänna, vaga och avlägsna för att vara verkligt effektiva, och sedan fullföljer de dem inte. Du vill sätta upp mål som är specifika, uppnåeliga och uppföljningsbara. Se till att de också är realistiska och att du har en klar uppfattning om hur du ska nå dem. Om du precis har börjat på den här resan kan du sätta upp mindre, uppnåeliga mål längs vägen för att hålla dig motiverad. Du kan sedan fira dina framgångar längs vägen och använda dessa stunder för att ge bränsle åt dina framsteg.

Vidta åtgärder
I det här skedet har du satt upp några uppnåeliga mål och du är redo att agera och få saker och ting att hända. Men innan du gör det ska du se till att du är redo att engagera dig och att du är helt beredd att följa upp det. Att ha rätt inställning är avgörande för att lyckas. Se till att du är i rätt sinnesstämning och att du är helt inställd på att vidta åtgärder och fullfölja det du har bestämt dig för att göra. När du börjar vidta åtgärder kan du också stöta på en del utmaningar på vägen. Detta är normalt, och det är i dessa stunder som du måste gräva djupt och hitta styrkan att fortsätta. Samtidigt ska du inte vara för hård mot dig själv. Att göra misstag är en del av resan, och att lära sig av dem kan faktiskt hjälpa dig att göra framsteg och växa ännu snabbare.

Omfamna resan
När du börjar vidta åtgärder och följa dina mål och drömmar är det viktigt att omfamna resan. Du kommer aldrig att sitta vid ditt skrivbord dag ett och plötsligt känna dig helt hemma och i ditt element. När du gör framsteg på din resa kommer du oundvikligen att uppleva alla slags upp- och nedgångar. Du kommer att möta utmaningar och hinder, och du kommer också att ha stunder av tvivel och självkritik. Detta är normalt, och dessa stunder är en del av processen. Det är de som hjälper dig att växa och göra framsteg mot dina mål. Om du verkligen vill göra skillnad och nå framgång i ditt liv så måste du omfamna resan. Det kommer inte att ske över en natt och det kommer inte att vara lätt. Men om du omfamnar processen, förblir positiv och fortsätter att lära dig och växa längs vägen kommer du att nå dit.

Fira de små framgångarna
Slutligen, fira de små framgångarna längs vägen för att hålla dig motiverad, vara positiv och göra resan så trevlig som möjligt. Även om du precis har börjat och tar dina första små steg mot dina mål, fira de små framgångarna. Håll en “framstegsdagbok” och skriv ner allt du åstadkommer, oavsett hur litet det är. Om du gör detta regelbundet kan du hålla dig motiverad och inspirerad, och det hjälper dig också att hålla dig ansvarig för dina mål. Att regelbundet fira dina framsteg kan hjälpa dig att hålla dig fokuserad på dina mål, hjälpa dig att vara positiv och i slutändan hjälpa dig att uppnå mer på kortare tid. Nu vet du vad du ska göra och det är dags att komma igång! Det finns inget bättre tillfälle än nuet, så ta ett anteckningsblock och en penna och börja utforska möjligheterna i din framtid.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

1 kommentar

  1. Pingback: Numerologi och karriär: Vilken väg är rätt för dig?

Lämna en tanke