Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Vattumannens tecken – det elfte tecknet i zodiaken

0

Vattumannens tecken är det elfte tecknet i zodiaken. De personer som tillhör detta stjärntecken är födda mellan den 20 januari och den 18 februari. Tecknet är känt för att vara progressivt och självständigt. De personer som är födda i det betraktas ofta som visionärer, humanitärer och stora tänkare.
Så är personer som är födda i vattumannens teckens
Vattumannens tecken är ett lufttecken, vilket symboliserar det mentala fokuset, de intellektuella förmågorna och förkärleken till nya idéer hos personer födda i tecknet. De personer som har fötts i detta stjärntecken är ofta kända för att vara nytänkande och leverera innovativa idéer samt ha ett starkt begär för frihet.

Dessa personer dras ofta till allt som är okonventionellt och nydanande – de gillar det obekanta och okända. De har en nyfikenhet och törst för kunskap som ofta får dem att ägna sig åt många olika intressen och hobbyer. Många vattumän är väldigt kunniga inom många olika områden, och de är alltid villiga att lära sig något nytt samt att dela sin kunskap med andra.

Personer som är födda i vattumannens tecken är också kända för att ha en humanitär anda. De bryr sig mycket om andra människors välfärd och ägnar sig ofta åt sociala kamper av olika slag. De tror på jämlikhet och rättvisa, och de använder sitt nydanande tänkande åt att hitta lösningar på samhälleliga problem.

Detta intensiva fokus på den större bilden kan dock ibland få vattumän att negligera sina personliga relationer. De kan framstå som avvaktande och sakna känslor, men detta beror inte på att så är fallet utan snarare på att de är upptagna med sina egna tankar och idéer.
Kända personer som är födda i vattumannens tecken
Många kända och inflytelserika personer är födda i vattumannens tecken. Stjärntecknet och dess egenskaper återspeglar deras förmåga att inspirera och förändra världen. Några exempel på sådana individer är:

● Oprah Winfrey. Oprah Winfrey föddes den 29 januari och förkroppsligar stjärntecknet vattumannen, med sitt innovativa sätt att tänka och sina filantropiska gärningar. Hon har revolutionerat formatet för talkshows på tv och konsekvent använt sin plattform för att ta itu med samhälleliga problem.
● Alicia Keys. Alicia Keys föddes den 25 januari och är en Grammyvinnande artist som inte bara är känd för sina musikaliska talanger utan även för sitt humanitära arbete. Därmed är även hon ett utmärkt exempel på en vattumän som präglas av stjärntecknets filantropi och medkännande.
● Abraham Lincoln. Abraham Lincoln föddes den 12 februari och blev USA:s 16:e president. Han hyllas ofta för sitt ledarskap under det amerikanska inbördeskriget samt för avskaffandet av slaveriet. Även han är ett typexempel på en person som har uppvisat de typiska egenskaperna hos vattumannen, genom att sträva för rättvisa och jämlikhet.
● Thomas Edison. Thomas Edison föddes den 11 februari och var en enastående uppfinnare. Han var känd för sina innovativa och nytänkande idéer, vilket är ett kännetecken hos personer som är födda i vattumannens tecken.
Stjärntecknen som vattumän fungerar bättre ihop med
De personer som är födda i vattumannens tecken fungerar ofta bra ihop med:

● Tvillingarna. Såväl vattumannen som tvillingarna är intellektuella lufttecken som värdesätter frihet och självständighet.
● Vågen. Både vattumannen och vågen är lufttecken som gillar att socialisera samt att stimuleras mentalt och skapa balans.
● Skytten. Detta eldtecken är äventyrligt och filosofiskt, vilket gör att det matchar vattumannens intellektuella nyfikenhet och innovativa anda.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

Lämna en tanke