Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Venus – Förknippas med kärlek, skönhet, harmoni

0

Venus betydelse – Ett direkt inflytande på människors liv

Planeten Venus är döpt efter den romerska kärleksgudinnan. Den tillhör också de mest lysande himlakropparna och har stor betydelse inom astrologin. Dess inflytande förknippas traditionellt med kärlek, skönhet, harmoni och de finare sakerna i livet. I den här texten tittar vi närmare på planetens betydelse i ett astrologiskt perspektiv. Vi belyser hur det påverkar de olika stjärntecknen samt personers relationer och ekonomi.

Venus betydelse i astrologin

Inom astrologin anses de olika planeterna ha ett direkt inflytande på människors liv och karaktärsdrag. Venus är den näst innersta planeten från solen. Den styr över två stjärntecken: oxen och vågen. Dessa tecken speglar planetens karaktäristika på olika sätt: oxen har en förkärlek för sinnliga nöjen och skönhet, medan vågen fokuserar på balans, harmoni och relationer.

Venus position i horoskopet sägs avslöja hur en person uttrycker kärlek och tillgivenhet. Den ger även information om vad personen ifråga attraheras av. Dessutom indikerar den hur personen hanterar sin ekonomi, vilken estetisk smak individen har och mycket mer.

Så påverkar planeten dina relationer

Venus spelar en nyckelroll i hur personer hanterar sina romantiska relationer. Om planeten har en viss position i horoskopet kan detta indikera en person som är charmig, graciös och uppskattar harmoniska relationer. Dessa personer tenderar att vara fredsälskande, undviker gärna konflikter och värdesätter skönheten i sina relationer.

På ett djupare plan kan Venus position även avslöja vad en person värdesätter i sina relationer. Till exempel skvallrar planetens position om vad en individ finner attraktivt och hur denne vill bli älskad. Till exempel kan en person med Venus i oxen söka säkerhet och fysisk närhet. En individ med Venus i vågen kan istället söka intellektuell stimulans och leta efter en partner som delar deras känsla för rättvisa och estetik.

Om venus och ekonomi samt estetik

Förutom dess inverkan på kärlekslivet förknippas Venus också med ekonomiskt välstånd och materialistiska strävanden. Planetens position kan indikera hur en person hanterar din ekonomi och vilken inställning till pengar denne har. Även personens förmåga att attrahera välstånd kan avslöjas av hur planeten är positionerad i horoskopet. En stark position i Venus kan tyda på en förkärlek till lyx och en förmåga att attrahera ekonomiska möjligheter genom charm och sociala nätverk.

Venus inflytande sträcker sig även till individens estetiska uppfattning och kreativa uttryck. De personer som har en framträdande Venus i sitt horoskop kan ha en utpräglad känsla för skönhet. De brukar också ha en naturlig benägenhet för att uttrycka sig på konstnärliga sätt. Dessa individer tenderar att vara särskilt framstående inom områden som design, musik, konst och mode.

Avslutande tankar

Venus roll inom astrologin är verkligen mångfacetterad. Planeten har en rik symbolik som påverkar människors kärleksliv, ekonomi och estetik. Dess inverkan på en persons horoskop kan ge oss djupgående insikter i hur personer hanterar relationer och pengar samt uppfattar världen runt omkring sig. Genom att förstå Venus position och dess aspekter kan vi också få en bättre förståelse för våra innersta önskningar och hur vi kan uppnå harmoni i våra liv.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

Lämna en tanke