Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Venus roll inom astrologin

0

Venus är kanske främst känt som en planet och en symbol för det kvinnliga, men har även en framträdande roll inom astrologin. Venus är i den romerska mytologin namnet på kärlekens gudinna, och inom astrologin den planet som representerar kärlek och pengar. Kärlek och pengar är förvisso en något förenklad tolkning av Venus. Venus styr även våra känslor, vad vi värderar och den den njutning vi upplever i våra liv. Skönhet och charm är två egenskaper som styrs av Venus, och genom denna planet lär vi oss om de smaker och njutningar som gör oss lyckliga.

Den njutning vi får från våra ägodelar såsom lyxiga smycken, tavlor, dyra bilar, god mat och dryck samt vackra hem är den njutning som kommer från Venus. Det är dock i synnerhet den njutning vi delar tillsammans med någon annan som är den njutning Venus främst representerar. Planeten har en koppling till kärlek, romantik och harmoni såväl som giftermål, vänskapliga relationer och andra förbund, även partnerskap inom affärsvärlden. Venus försöker lära oss hur man älskar och uppskattar andra människor och även de saker vi omger oss med.

Vi upplevs som attraktiva, och vi attraherar andra människor, tack vare Venus energi. Denna planet befinner sig aldrig mer än 47 grader bort från solen, och att socialisera med andra är någonting som är viktigt för Venus. Förutom den skönhet som är starkt förknippad med venus, är även konstnärliga former såsom musik, teater, dans och litteratur samt känslan för det estetiska någonting som faller inom Venus gränser. Venus vill få oss att bli som uppslukade av våra sinnen och frossa i allt det sköna som vår värld har att erbjuda. Venus kopplas även samman med förfining, charm, kultur och grace.

Venus genus och plats i en natal chart

Med hjälp av en natal chart kan vi se hur Venus får oss att förhålla oss till hjärtats relationer, samt vad det är som ger oss njutning. Venus i vågen visar till exempel att vi ger och tar i våra förhållanden, medan Venus i kräftan innebär att vi är nöjda med tryggheten i våra relationer, och Venus i väduren avslöjar att vi gillar erövringens spänning. En natal chart kan bland annat avslöja i vilka delar av livet vi söker balans, samt vilka delar som ger oss njutning. Venus visar också hur vi spenderar våra pengar, vilka gåvor vi köper och hur mycket pengar vi lägger på fritidsaktiviteter.

Traditionellt sett har astrologer tolkat Venus position och tillstånd i denna natal chart på olika sätt beroende på genus. Anledningen till att kvinnor och män tidigare har behandlat Venus på olika sätt, bygger på tanken att män tenderar att förneka Venus kvaliteter. De energier som Venus har måste ta vägen någonstans, när en man inte identifierar sig med dessa. Dessa energier projiceras då på den kvinna som mannen träffar och inleder en relation med. På samma sätt har kvinnor enklare att relatera till Venus energier. Hela konceptet med projicering är intressant, men idag föredrar många att inte sätta ett genus på Venus och Mars.

Dela.

Om skribenten

Lämna en tanke