Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Vid sommarsolståndet 21juni firas Häxsabbaten Litha

0

LITHA 20-23 Juni Midsommar – sommarsolståndet

Midsommar är en eldfest. Elden står för den eldiga solen. Solen har nått sin högsta punkt och dag och natt är nu lika långa och mörkret börjar sakta återvända. Växtligheten står i sin höjdpunkt.
I Sverige firar vi denna tid med dans runt midsommarstången. Denna stång (erigerad fallos) har enligt tradition förts ner i Moder Jord(slidan) för att befrukta marken. Denna vår midsommarstång (majstång) hör från början hemma vid högtiden Beltane (1maj) då naturen ska sättas i blom.

Litha är precis som Samhain (Alla Helgons afton) en tid för spådom då slöjan mellan världarna är som tunnast. Det är därför ingen slump att man på Midsommarnatten ska göra ritualen “att plocka sju blommor” för att sedan drömma och locka till sig sin kommande man. Det är helt enkelt en tid för magi och spådom.

Man tände också eldar för att hedra solen denna solhögtid. Saxerna började med denna tradition som vi nordbor gärna firade då vi välkomnade ljuset och värmen. Återigen så hoppar vi över elden, nu för att fylla oss med kraft eller bränna bort det som vi inte behöver.

Älvor, jordandar och feer är enligt tradition extra aktiva vid Litha och om man hittar ett druidägg så ska man spara det så får man extra tur, insikt och synskhet. Ett druidägg är orm som rullat ihop sig kvällen före Lithaafton och blivit en rund sten.

FÄRG: Röd, vit, grön och gul.
SYMBOLER: Eld, sol, fjädrar, Midsommarstången och blommor.
PÅ ALTARET/ DEKORATION: Ros, Örter i kruka, blommor, björk, midsommarstång, potpurri, färska frukter, snäckskal, fjädrar, blomsterkransar, vatten.
RÖKELSE: Virak, citron, myrra, tall, ros, blåregn. .
MAT: Örter, kryddor, grönsaker, röda bär, fruktsallad.
BESVÄRJELSER/RITUALER/TRADITIONER:
* Att bygga på det som finns eller utveckla.
* Tända eldar för att hedra solen
* Hoppa över eld (eller gå över tända ljus) för att få kraft eller bränna bort det
som inte behövs.
* Även ritualer för kärlek, hälsa och fruktbarhet. * Beskydd och kärleksmagi är extra gynnande.
*Healing
* Samla örter, de ska vara extra starka vid denna tid.
* kontakta jordandar, älvor och feer.
* Picknick
* Plocka sju blommor och lägga under huvudkudden för att dra till sig en kärlekspartner.
* Spådom
* En utesittning vid en kraftplats under natten
*Festa.

litha23

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke