Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

11 tips på hur man kan jorda sig

4

Oavsett om man skall jobba med medialt arbete eller om man sitter vid datorn är det viktigt att jorda sig. Vi tillbringar så mycket tid åt att rikta energi till huvudet att det är lätt att tappa fotfästet. När man jobbar med andligt arbete är det lika viktigt att man är förankrad med Moder Jord som att vara uppkopplad mot universum.

Här följer några tips på hur man kan göra för att jorda sig.

Gå barfota

Det absolut mest effektiva sättet att jorda sig är att gå barfota ute på marken. Det skall inte vara någonting emellan i form av skor, strumpor eller golv eller något annat underlag, inte på asfalt, det är inte ett naturligt underlag och hindrar kontakten med jorden, utan bara fötter direkt på marken. Det här är kanske inte så lätt att göra alla årstider i vårt klimat, så som tur är finns det andra sätt att jorda sig på också, men när temperaturen tillåter är det bra att gå barfota ute i gräset en liten stund varje dag.

Var ute i skog och mark

Att vara ute, antingen genom att fixa i trädgården, eller att gå ut och gå i skog och mark är också väldigt jordande.

Bada i sjö eller hav

Samma sak här, när temperaturen tillåter. Skall man använda badkaret kan man ha lite havssalt i vattnet för att hjälpa till att rena både kropp och energier och komma i kontakt med jordenergin. Har du inget badkar kan du göra en saltskrubb av havssalt och olivolja och använda i duschen istället.

Kristaller

Kristaller vibrerar med olika frekvenser som vi påverkas av och vissa stenar är väldigt jordande och lugnande. En av mina favoriter i det sammanhanget är hematiten. Välj den sten som du dras till. Lägg stenen i fickan, eller i skorna om du har plats utan att det gör ont.

Eteriska oljor

Jag stryker eteriska oljor under fötterna för att jorda mig. En av de allra bästa oljorna för det ändamålet är vetivert. En mörk, trögflytande olja som luktar djupt och lite dovt av jord. Vetivert är ett gräs som växer i Asien, och det har långa, stora slingrande rötter och odlas som markbindare. Så stryk en droppe vetivert under fötterna och känn hur dina rötter slingrar sig ner i marken och förankrar dig. Andra oljor som är jordande är t.ex. patchouli, cederträ och myrra.

Visualisera rötter

Man kan jorda sig genom att bara visualisera att det växer rötter ner i marken så att man är förankrad. Sitt med fötterna i golvet, det funkar att stå också, om du känner att energierna i huvudet snurrar på högvarv när du står i kön på ICA innan du skall hämta barnen på dagis till exempel. Föreställ dig hur det växer ner rötter i marken med början från kroppens centrum i solar plexus, ner genom dina fotsulor djupt ner till jordens inre. Känn att dina fötter blir tunga och stadiga och har kontakt med Moder Jord.

Krama träd

Att vara trädkramare ger massor av bra energi och ett fantastisk lugn och stabilitet. Man får del av deras energi och långa, trygga rötter. Olika träd har olika energier och ett av de allra stadigaste är Querqus robur – ek! Ekens energi är orubblig. Inte för inte att de blir så gamla! Står du i kontakt med ekens energi en stund är du garanterat jordad! Granar är moderligt omfamnande med mycket yin-kraft och tallen är stor och trygg och rakryggad med massor av yang. Björken är lugnande och har en renande inverkan på både kropp och själ.

Stenar, berg

Stenar kan hjälpa dig att komma i kontakt med den jordande energin. Sätt dig på en sten i skogen och känn vad den har att förmedla av uråldrig visdom (ta med dig sittunderlag på de kalla årstiderna). Eller sätt dig på ett berg eller en klippa och bara känn in energin. Hittar du en sten på marken som drar till sig din uppmärksamhet så ta upp den och håll den i handen så hjälper den dig att jorda dig. Bär med dig stenen och håll i den när du känner att du behöver landa.

Fotbad med havssalt

Ett snabbt sätt att dra ner energin till fötterna om man inte har tillgång till skog och mark, träd och stenar osv är att bada fotbad. Ha i lite havssalt och gärna några droppar eterisk olja, eller några citronskivor, enbär, granskott eller färska eller torkade örter som rosmarin eller lavendel.

Gående meditation

Gå ut och gå och fäst uppmärksamheten på dina fötter och hur de landar på marken. Känn hur din kropp rör sig och var närvarande i varje steg du tar. Lägg uppmärksamheten på hur kontakten mellan underlaget och dina fötter känns. Gå helst på en skogsstig eller på gräs eller berg, naturligt underlag med andra ord. Asfalt isolerar dig från kontakten med jordytan.

Lägg ifrån dig eller stäng av mobilen.

Ett tips som mina guider ofta påpekar för mig i det här sammanhanget, vilket gäller alla ovanstående: lägg ifrån dig eller stäng av mobilen. Dels påverkas vi som bekant negativt av strålningen från mobilen, och dels gör den att vi hela tiden är redo att släppa taget om närvaron och fly in i huvudet igen. Det är lätt att glömma, och jag har försökt slingra mig och säga att jag har den på ljudlös. Men det möts av ett tvärt nej. Stäng av och var här och nu blir svaret

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

4 kommentarer

 1. Sven Lidnäs den

  Jag skulle förslå himalayasalt i stället för havssalt.

 2. Pingback: Hur vet du om du är jordad eller ej? – Rebecka

 3. Anita Landén den

  Vad är det för skillnad mellan att Jorda sig och att Grunda sig? Jag kan inte riktigt reda ut detta!

  • Vivi den

   Man kan nog säga att det är samma sak. kram vivi

Lämna en tanke