Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

12 hälsosamma effekter av att dricka citronvatten varje morgon

1

 Prova detta ett par dagar och var uppmärksam på vad som händer med din kropp!

Gör ditt egna citronvatten:

 1. Koka upp vatten och låt svalna. Koka vattnet i minst 3 minuter så försvinner lättflyktiga ämnen som då dunstar bort, även klor försvinner. Har du vattenkokare så koka upp vattnet 3 gånger. Låt det även svalna en stund mellan varje kokning för bästa resultat.
 2. Häll sedan upp i glaset.
 3. Pressa i en halv citron (EKO).
 4. För extra boost så ha i lite färskriven ingefära.
 5. Drick helst med sugrör för att motverka att citronsyran sliter på tandemaljen.
 6. Borsta inte tänderna direkt efter att du druckit citronvatten då det kan leda till att tandemaljen urholkas.
 7. Drick ca 15 minuter innan frukost, gärna direkt efter att du gått upp.
 8. För bättre matsmältning så drick även innan dina måltider.

 

Här får du några anledningar varför du ska dricka citronvatten på morgonen:

1. Stärker immunförsvaret

Citronen innehåller ett högt c-vitaminvärde och askorbinsyra. C-vitamin hjälper till att bekämpa förkylningar och kan även användas som hjälp vid astma. Askorbinsyran hjälper till att ta upp järnet som spelar roll för immunförsvaret. Kaliumet hjälper också till att tryckreglera vårt blod. Citroner är också slemlösande och kan hjälpa till att göra sig av med slem och balansera upp slemproduktionen.

2. Hjälper till med matsmältningen

C-vitaminens giftrensande effekt påstås få levern att producera galla som är en syra som krävs vid matsmältningsprocessen. Enligt ayurveda så minskar citronens vitaminer och mineraler antalet toxiner(gifter) i mag-tarmkanalen. Citron hjälper även till att minska gaser, rapningar och halsbränna. Citron innehåller mer negativt laddade joner än andra livsmedel och när den kommer in i din kropp ger den mer energi i mag-tarmkanalen.

3. Minskar inflammationer

Citron bidrar till att balansera upp surheten i kroppen, och då även urinsyra i lederna som är en av de främsta anledningarna till inflammation och smärta.

4. Stärker ditt immunförsvar.

Citron innehåller mycket C-vitamin, vilket motverkar förkylningar och och stärker immunförsvaret. C-vitaminet i citroner har antiinflammatoriska effekter och förbättrar dessutom upptaget av järn i kroppen, vilket också spelar en viktig roll för immunförsvaret.

5. Rensar kroppen

Citron kan hjälpa till att driva ut toxiner (gifter). Då citroner är vätskedrivande så driver det snabbare ut gifter. Citronsyra stimulerar också leverns avgiftningsprocess.

6. Förbättrar hyn

En del upplever hur de blir av med problem som t.ex. eksem eller akne. Antioxidanter, och då C-vitamin, hjälper till att minska utslag, blemmor och rynkor, och det hjälper till att bekämpa fria radikaler. Den alkaliska egenskapen kan ta bort vissa sorter av bakterier som man vet orsakar problemhy. Även den utrensande effekten bidrar till en fräschare hy. Den C-vitamin som finns i citronen föryngrar huden inifrån och ut.

7. Stimulerar och förbättrar humöret.

Doften av citron har ”humörförbättrande” och energigivande egenskaper och kan få dig på bättre humör. Citron kan också hjälpa till att minska ångest och depression.

8. Fräschare andedräkt

Citron ger bättre munhälsa och kunna lindra tandköttsinflammation.

9. Ditt pH-värdet i kroppen balanseras.

Citron är extremt basiskt/alkaliskt. Citron bidrar till att neutralisera pH-värdet, något som i sin tur motverkar sjukdomar.

Nobelpriset 1931 delades ut just till upptäckten att cancerceller trivs i försurad miljö men inte i basisk

10. Kan dämpa sötsug och hjälpa till vid viktminskning

Citroner kan p.g.a. sitt höga pektininnehåll (fibrer) bidra vid viktminskning då det dämpar sötsuget. Studier visar på att om man äter en mer basisk kost så går man fortare ner i vikt än de som inte äter basiskt.

11.Främjar läkningsprocessen

C-vitaminen främjar sårläkning och är ett viktigt näringsämne i upprätthållandet av friska ben, bindväv och brosk. Den har även anti-inflammatoriska egenskaper.

12. Återhämtning

C-vitamin sägs hjälpa till vid återhämtning av olika typer av stress och skador.

 

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

1 kommentar

 1. Maria Sotiris den

  Take out your lexicon and take part of this information!

Lämna en tanke