Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

3 viktiga saker om meditation

0

Jag får ofta frågor angående meditation, många önskar att de kunde mediterar men de har inte tålamodet just för att de inte tycker det är roligt. Jag brukar säga att man måste hitta ”sin” meditation. Meditation fungerar bäst utan dubbla känslor och negativa tankar. När du känner kärlek och tillfredsställelse i meditationen då har du funnit ”din” meditation, den som kommer att jobba för dig och utveckla dig. Det är endast i bördig jord vi kan så, så välj din jordmån noggrant för att få så bra växt som möjligt.

Jag förespråkar meditation när det handlar om utveckling på alla planer. Det är i stillhet när man stoppar allt brus inom sig och runtomkring som man kan höra sig själv på allvar, det är endast då man kommer i kontakt med den underliggande förändringsprocessen och förstår vad som pågår under ytan.

3 viktiga saker om meditation

Det finns 3 viktiga saker som meditationen kan hjälpa oss med

1) Kroppen är chefen – Meditationen får oss att lyssna inåt i vår kropp
Hur mår den egentligen? Du kommer i kontakt med ditt signalsystem och kan uppfatta problem innan de tar sig uttryck i den fysiska kroppen. Du har då snabbare väg till läkning, när det väl fortplantat sig i kroppen så tar läkningsprocessen längre tid. När du lyssnar på dig själv så kommer du snabbare till klarhet med vilka förändringar du kan behöva göra. Processen är inte alltid medveten då meditationen arbetar i det omedvetna.

2) Du kommer i kontakt med ditt känslomässiga mående
Är du lycklig? Genom att lyssna på dina känslor så kommer du i kontakt med dina sanna känslor inför dina relationer och situationer. När du känner förvirring och osäkerhet så kan meditationen hjälpa dig att hitta svaren. Att ge dig tid i tystnad med dig själv kan hjälpa dig att komma framåt och känna vad du behöver göra för att förändra det som hindrar dig från ett känslomässigt välmående. Meditationen kan hjälpa dig bearbeta rädslor och inbillade hinder.

3) Du kommer i kontakt med ditt själsliga mående
Hur mår du egentligen och är du där du vill vara? Meditationen kan hjälpa dig att komma i kontakt med ditt nästa steg och agerande istället för att förneka och ignorera. Meditation har en stark NU faktor. När du mediterar så får du lättare att agera i nuet i stället för att skjuta på framtiden. Meditationen är problemlösande och kreativ.

Om människor lyssnade på sig själva så skulle de inte gå in i den berömda ”väggen”, de skulle höra kroppen första gången den säger NEJ istället för köra på tills kroppen bokstavligen ”stänger ner fabriken”
Att återhämtningen sedan tar lång tid beror på att skadan har växt fram under lång tid. Inget som har pågått under lång tid går att fixa snabbt. På ett gammalt förfallet hus ”ditt inre tempel” så fungerar det sällan att renovera med ytspackel. Man måste gå djupare, grundligare och kanske riva vissa delar för att bygga nytt, allt ruttet och trasigt måste bort för att nytt ska kunna ta plats. Har du inte lärt dig tålamod tidigare så kommer du att få lära dig det nu. kroppen är chefen!

Det är viktigt att du hittar ”din” meditation

Du ska finna en meditation som du älskar att utöva. Själv gillar jag personligen inte den traditionella meditationen ”att sitta 2x20min om dan och tänka på ingenting”, det är inget fel på den tvärt om, men den passar inte mig. Mina favorit meditationer är Aktiv Buddistisk Meditation(där man använder sig av ett mantra och bjuder in tankar för problemlösning) och kanalisering(kanaliserar andliga vägledare/änglar) och Mindfulness. Andra typer av meditation kan vara TM, Tantra, zen, vipassana, tibetanska traditioner, yoga, Qigong, kampsport, guidade meditationer, sitta på en sten och glo ut över havet, man kan även meditera på sin promenad.

Alla tekniker är inte rätt för dig, ge inte upp utan vill du kunna meditera för att komma i en starkare kontakt med dig själv så sök, jag lovar att det finns en meditation som passar just dig, ge inte upp! det finns inga rätt eller fel utan vi är alla olika och söker olika

/Vivi Linde

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

Lämna en tanke