Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

6 tips på hur du ökar dina andliga förmågor

4

Vi är alla andliga varelser i en fysisk kropp, men i dagens samhälle som är fyllt av fart och fläkt och mediabrus med ständig kommunikation kan det vara svårt att lyssna på sin inre röst, eller sitt högre jag. Genom århundraden av utveckling där kyrkan och religionen varit ett maktmedel i samhället har man också fått oss att betrakta dessa naturliga förmågor som ockulta och skamliga. Om vi lyssnar på vår inre röst och följer vårt hjärta istället för att lyssna på vad prästerna säger kanske vi gör helt andra val och då är vi utom kontroll för de som styr.

Vi har blivit skrämda till tystnad

Därför skrämmer man till tystnad – som med häxprocesserna, och därför är andlighet fortfarande mycket förknippat med rädslor och skuld, både för vad andlighet är och vad man kommer i kontakt med och för vad andra skall säga. Vi kanske inte blir brända på bål rent fysiskt, men risken att bli förlöjligad och idiotförklarad hänger utan tvekan kvar som ett Damoklessvärd bland många.

Det man skall hålla i minne då är att det är den andra personens egna rädslor som styr. Förstå och acceptera. Du får ta ansvar för din personliga utveckling på det sätt som passar dig mest och gör dig mest lycklig, så får andra göra på sitt sätt. Om du låter bli att pracka på någon din andlighet utan att vara ombedd eller tillfrågad, kan du be andra att uppföra sig på samma sätt mot dig. Det brukar fungera.

Vårt högre jag vägleder oss

Vi har ett högre jag som är kopplat till ett högre medvetande, där vi alla är sammankopplade och där är vi mellan våra liv här nere på jorden. Vi kommer ner till jorden för att utveckla oss själva och vår omgivning och få universum att expandera med våra önskningar.

Om vi kommer i kontakt med vårt högre jag får vi information som gör att vår resa här på jorden blir betydligt lättare, vi förstår det som händer oss på ett annat sätt och har lättare att se saker i större perspektiv. Mycket av det som händer har vi bestämt oss för innan vi kommer hit, det är lärdomar vi behöver göra, bryta negativa mönster, våga följa vårt hjärta osv. Allt detta kan vi få hjälp av genom att lära oss lyssna till vårt högre jag som du hör inom dig.

Det är gudomlig vägledning eftersom alla är ihopkopplade med varandra och den skapande källan, och det är den vi kallar för en herrans massa namn, ja, som Herren till exempel. Oavsett vad du väljer att kalla det så är det en oändlig källa av ren kärlek och kunskap som finns tillgänglig för alla. Det är dock aldrig en dömande kraft. Det är vi själva som dömer med våra egon. Följer vi kärlekens kraft blir det som det skall vara.

Här kommer 6 tips på hur du kan göra för att öka din andliga förmåga och lyssna på ditt inre

 1. Skapa tid och rum för stillhet.
  Tysta dina tankar om vardagens alla bekymmer så att du kan höra den finstämda vägledningen från ditt högre jag, eller dina vägledare på andra sidan. Avsätt en speciell tid och ha en speciell plats där du får vara ostörd. Ha gärna meditationsmusik i hörlurar för att avskärma vardagsljuden utanför som ständigt pockar på din uppmärksamhet.Att vara ute i naturen är också en bra plats för att nå stillhet. Då kan du strunta i musiken och bara lyssna på naturen och vara ett med allt omkring dig.
 2. Öva på att vara här och nu.
  Börja iaktta dina tankar, var är dom? Kvar på mötet som hade så dålig stämning på jobbet igår? Eller är du arg på din granne som beter sig som ett svin och gör livet surt för alla omkring? Oroar du dig för räkningarna? Eller hur det skall gå med nya jobbet, projektet osv. Helt ok. Du måste få känna alla känslor. Gör det, avsätt tid till det. Var hur förbannad, bitter, ledsen, kränkt, orolig, tvehågsen du vill – under en tid som du innan har bestämt, säg 15 minuter. Sen räcker det. Då säger du tack och hej för idag och stänger den lådan. Sen kallar du tillbaka dina tankar, din kraft till här och nu varje gång de börjar segla iväg.Ha disciplin, i början är det svårt men ju mer du jobbar med det desto lättare blir det. Kalla tillbaka tankarna och lägg all kraft och koncentration på hur det känns att borsta tänderna, hacka lök, gå till bussen, äta din lunch, prata med en vän eller kollega, lyssna fokuserat på vad hen säger utan att avbryta eller fundera på vad du skall säga.
 3. Bli medveten om energier.
  Vi och allt omkring oss består av energi i en ständig samverkan. Vi påverkas av den och den påverkas av oss. Börja notera hur du mår och känner i olika situationer och sammanhang.Börja med mat. Strunta i om den är dokumenterat nyttig och näringsriktig, då jobbar du med huvudet, stäng ner det och bara känn! Känn hur det känns i din kropp, vad händer med dina känslor, din energi när du äter något? Känn sedan skillnaden på om du äter olika saker, hur känns det? Hur känns det när du äter snabbmat? Hur känns det när du äter ett äpple som du nyss plockade från ett träd? Känner du någon skillnad? När du övat upp den här förmågan kommer du att ha svårt att äta vissa saker kan jag förvarna om. Men det är för ditt eget bästa som din kropp reagerar på det.Gör samma sak med platser, människor, situationer, musik. Var här och nu och känn hur du påverkas av energierna omkring. Hur mår du när du träffat någon speciell person? Hur känns det på en viss plats, får du energi eller påverkas du negativt av den. Var mår du bra och var mår du sämre? Bli en medveten energivarelse och lyssna på din kropp.
 4. Träna!
  Nej, nej, du skall inte köpa månadskort på gymmet, du skall träna din intuition, din förmåga att lyssna på ditt inre. Man brukar likna intuitionen vid en muskel som behöver ständig träning. Alla har förmågan, alla kan träna upp den, alla behöver träna den, oavsett hur lätt eller svårt man har att få tillgång till den.Det svåra med intuitionen är att lära sig skillnaden mellan sina egna tankar eller den information som kommer från ditt högre jag eller en vägledare. Vi har alla hört begreppet magkänsla. Den där känslan som bara finns, men man inte kan sätta fingret på. Genom att lära sig hur den känslan och den energin känns kommer vi snart att lära oss skilja på pladdret i våra tankar eller högre information. Har du jobbat med punkt 3, att bli medveten om energier i vardagen kommer du även snabbare att lära dig känna skillnaden även här.Viktigt att påpeka är ju att det är dina egna tankar du hör, för det är via tankarna kommunikationen oftast sker. Det kommer sällan som en myndig stämma som basunerar ut ditt öde, utan det är en lätt tanke som fladdrar förbi, en vindpust som krusar vattenytan, en fjäder som snuddar vid ditt huvud…

  Du kan också känna en viss känsla, en doft, känna något i din kropp, förnimma bilder eller se som en film som spelas upp. Allt är lika rätt och med träning märker man vilken förmåga som är den starkaste hos just en själv. Sammantaget kan man säga att informationen kommer millisekunden innan man själv har hunnit tänka, den bara finns där, fjärilen eller vindpusten. Lär dig notera den innan tankarna dundrar in och tar över.

 5. Tro på att det fungerar
  Du skapar hela tiden ditt liv med hjälp av dina tankar och din intention. Har du intentionen att du faktiskt har kontakt med ditt högre jag och dina vägledare, då har du det också. Tror du inte på att det funkar, så gör det heller inte det.Det är alltid svårt i början att veta att det inte bara är ens egna tankar man hör och man behöver bekräftelse på att det fungerar, be om det. Antingen kan du be om att få svaret på ett visst sätt, eller så överlåter du det till de högre energierna. Ofta kommer du att se en bild eller text i en tidning eller på en reklampelare, höra några ord från någon som passerar och pratar i en mobil, se en registreringsskylt eller liknande. Och jag lovar, du kommer att förstå budskapet!
 6. Lär av dina drömmar
  När vi sover är vår själ ute och reser och hämtar information som vi behöver för att utvecklas på olika sätt. Det finns budskap i dina drömmar som är viktiga. Det svåra kan vara att tolka dem eftersom det är mycket symbolik.Skriv upp eller spela in dina drömmar direkt när du vaknar, när du fortfarande är kvar i mellanrummet mellan världarna. Här har du full kontakt med den andra sidan innan du landar i din fysiska kropp igen.För att få hjälp att tolka kan man köpa olika böcker som förklara drömmar och symboler, men du kan också meditera och be om att få svar på vad just det betyder för dig. Här kan du även ha hjälp av orakelkort, eller om du kan lägga tarot för att få svar.

Så träna på, ha kul och var snäll och kärleksfull mot dig själv. Ha gärna någon att öva med så att du kan få bekräftelse. Gå en kurs. Kolla om det finns någon andlig utvecklingscirkel där du bor där du kan träffa likasinnade och utvecklas tillsammans med. Kom ihåg att alla kan, ingen har rätt eller fel eller är mer värd än någon annan, man har bara kommit olika långt på vägen, men alla resor är lika värdefulla.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

4 kommentarer

 1. Brigitta den

  Hej har blivit lämnad av min föredetta o han är med en annan kvinna hur klarar jag detta o stannar han med henne eller kommer han tillbaka?

  • Vivi den

   Tyvärr så siar vi inte i loggen. kram vivi

 2. Raija Heinemann den

  Hej!
  Vi är ett gäng tjejer här i spanien som träffas 1 gång i veckan. Spirituel Workshop. Vore tacksam om vi kunde få lite mera övningar att träna på! Vi är på lite olika nivåer.
  Vore tacksam
  Kramar från oss i Spanien
  Genom Raija

 3. Beatrice Ask den

  Hej Raija!
  Här är en övning som fungerar för mig. Gå ner till vattnet vid stranden och ta med dig en gryta med kokosmjölk. Doppa sedan vänster fot i den och sjung igenom alfabetet, dansa sedan runt på höger ben tills foten har somnat. Lägg dig då ner på mage och räkna till 60. Efter cirka 1 minut hämtar du en schäferhund och smeker den på nosen.

Lämna en tanke