Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

7 sätt att jorda dig spirituellt

5

7 sätt att jorda dig spirituellt

Det är viktigt att du är jordad för att du ska må bra på alla sätt och vis. Detta kan du göra på flera olika sätt – här tipsar vi om 7 sätt att jorda dig spirituellt. När du lär dig att använda dessa metoder kommer du kunna känna en större tillhörighet med naturen, med din omgivning och med Jorden i stort.

Med detta sagt hoppar vi direkt vidare till de olika metoderna!

1. Genom meditation

Meditation är ett av de mest effektiva sätten att jorda dig på spirituellt. Därför bör du börja med denna metod. Genom att meditera kan du flytta fokus bort från störningsmoment till dig själv, din kropp och ditt sinne. Låt gärna dina fötter nudda golvet och föreställ dig att du är ett träd som slår rötter i jorden under dig!

2. Med stenar och kristaller

Stenar och kristaller är utmärkta hjälpmedel för dig som söker efter effektiva sätt att jorda dig på spirituellt. Du kan använda dem i vardagen genom att placera ut dem på olika platser i hemmet. Till exempel är hematit (blodsten) en utmärkt sten för dig som vill bli mer avslappnad, centrerad och fokuserad.

3. Genom att promenera i naturen

När du promenera i naturen kan du öva på att vara medveten om dig själv och din omgivning. Allra helst bör du gå barfota så att du verkligen kan känna jorden. Skor och strumpor skapar nämligen en barriär mellan dig själv och Jordens energi.

4. Med hjälp av ett saltbad

Himalaya salt och havssalt är två exempel på naturliga salter med helande egenskaper. Dessa kan bland annat neutralisera toxiner och syror samt främja din hälsa på flera sätt. För att grunda dig kan du därför använda dessa naturliga salter och skölja bort din negativa energi. På så vis får du en tom canvas att utgå ifrån när du fortsätter att leva ditt liv.

5. Genom att förändra din kost

Ett annat bra tips är att föra dagbok över allt du äter under några dagar. Du kan till exempel upptäcka att du äter mycket processad mat och socker. Om så är fallet kan det vara värt att försöka lägga om kosten. Genom att göra detta kan du nämligen  komma närmare naturen och bli mer grundad.

 

Detta kan du bland annat göra genom att äta mer av det som växer ur jorden, såsom grönsaker. De är rika på vitaminer och andra näringsämnen, samtidigt som de ger dig mer energi för att grundas och komma närmare Jorden.

6. Med hjälp av mer fysisk aktivitet

Fysisk aktivitet är en av de viktigaste aktiviteter som du kan ägna dig åt för din kropp, din själ och ditt sinne. Genom att hålla dig aktiv kan du förflytta din kropp och balansera om energi, rensa ditt sinne och förbli grundad. Därför är detta ett effektivt sätt att jorda dig på spirituellt.

 

Det finns många olika sorters fysiska aktiviteter som du kan ägna dig åt för att grunda dig. Vissa är mer effektiva än andra när det kommer till denna fördel. Till exempel kan yoga hjälpa dig att balansera din tyngdpunkt på ett bättre sätt. Det gör att yogan är en utmärkt form av fysisk aktivitet för att grunda dig i din omgivning såväl fysiskt som mentalt.

7. Genom att ändra ditt sätt att sova

Du kan även jorda dig genom att förändra ditt sätt att sova. När du sover på ett jordningslakan eller vilar fötterna på en jordningsmatta kan du påverka det magnetiska fältet omkring dig. Därmed kan du känna dig närmare Jorden genom att göra detta.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

5 kommentarer

 1. 🌞 den

  Tack så ❤️ Vivi och för dagens tarotkort ❤️

 2. Lena den

  Vad är jordningslakan/ jordningsmatta?

  Tack!!!

  • Vivi den

   Googla så finner du. vivi

 3. Ingela den

  Jag har precis upptäckt vilken spännande värld vi lever i.

  • Vivi den

   Underbart, kram vivi

Lämna en tanke