Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

9 tecken på att du är en gammal själ

4

Hur gammal skulle du vara om du inte visste hur gammal du är? ~ Satchel Paige

Det finns en del människor som känner sig ensamma och tillbakadragna redan från födseln.
De är gamla i hjärtat, gamla i tanken, gamla i själen och de upplever ofta att de står lite utanför och går sin egen väg medan andra följa varandras fotsteg.

9 tecken på att du är en gammal själ

# 1. Du tenderar att vara en ensamvarg

Eftersom gamla själar ofta är ointresserade av att göra samma saker som de flesta i sin åldersgrupp och sällan skaffar vänner de inte kan relatera till så är de ofta för sig själva. De har inte lust att ställa upp på sådant som inte intresserar dem eller ger dem något på ett djupare plan. .

# 2. Du älskar kunskap, visdom och sanning

Den gamla själen drar sig ofta mot kunskap och det intellektuella. Gamla själar förstår att kunskap är makt, att visdom är lycka och sanning är frihet. Så varför inte söka efter dessa saker? Att utvecklas är mer meningsfullt för dem än att t.ex. läsa skvaller och bry sig om vad andra gör.

# 3. Du är andligt intresserad

Gamla sensitiva själar tenderar att vara mer andligt intresserade. Att överskrida gränsen för jaget, söka upplysning och främja kärlek och fred är viktiga sysselsättningar för dessa gamla själar. De ser det som det klokaste sättet att använda sin tid på.

# 4. Du förstår livets förgänglighet

Gamla själar plågas ofta av påminnelser om inte bara sin egen dödlighet utan även om allt och allas runtomkring dem. Detta gör den gamla själen försiktig och ibland tillbakadragen vilket får till följd att de klokt funderar över hur de vill leva sina liv.

9tecken-1# 5. Du är eftertänksam och inåtvänd

Gamla själar tenderar att tänka en hel del … om allt. Deras förmåga att reflektera och lära av sina och andras handlingar och misstag gör dem till kloka lärare i livet. En anledning till att gamla själar känner sig så gamla i sinnet är att de har lärt sig många lärdomar genom sina egna tankeprocesser och har därför stor insikt och förmåga att observera vad som sker omkring dem.

# 6. Du ser den större bilden

Det är inte ofta gamla själar gå vilse i sina val eller väljer ytlighet och sådant som är tillrättalagt. Gamla själar har en tendens att se på livet från ett fågelperspektiv och på så sätt se vilket som är det klokaste och meningsfullaste sättet att närma sig frågan på. Följaktligen så har gamla själar en tendens att gör lugna, stabila och genomtänkta val i livet.

# 7. Du är inte materialistisk

Rikedom, status, berömmelse är inte viktigt för den gamla själen för den lägger ingen värdering i sådant som lätt kan gå förlorat. De har dessutom varken tid med eller intresse för kortlivade saker i livet eftersom det inte ger någon långvarig tillfredsställelse för dem.

# 8. Du var annorlunda och lite lillgammalt barn

Det är inte alltid så men många gamla själar är ”vuxna” redan som barn. De kan vara introverta eller lite upproriska och de vill inte göra som alla andra. Vanligtvis är dessa barn extremt nyfikna och intelligenta. De kan tycka att mycket av det som deras lärare, andra barn eller föräldrar försöker visa eller lära dem är meningslöst och de skapar motstånd antingen passivt eller aggressivt.

# 9. Du “bara känner” dig äldre

Innan du kunde sätta ett namn på vad du kände så kunde du uppleva vissa förnimmelser av att vara en “gammal människa”. De känslor som följer en gammal själ är oftast en känsla av försiktighet och medvetenhet om vad som pågår runt omkring dem vilket också kan skapa en mental trötthet, distansierat tålamod och ett slags lugn. Detta kan ibland uppfattas som att man är reserverad och kall vilket inte är sant.

Precis som några gamla människor beskriver sig själva som “unga i hjärtat”, så också kan unga människor vara “gamla på hjärtat”.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

4 kommentarer

 1. Osk den

  Hej! Jag har sett spöken o demons. Det ör jag allt kall o är trött hela dagarna o nätterna. Det luktar ruttet ofta. Känns tungt tänka på det. Varför har jag såna tankar? Mvh osk

  • Vivi den

   Hej!
   Tyvärr så ger vi ingen vägledning i loggen. kram vivi

 2. Christina den

  Tänk att när man läser detta så stämmer allt in på mig, det är många som tyckt att jag vart lillgammal och alltid gått min egen väg, men jag är lycklig i mitt liv som det är.

 3. Erika Pils den

  Känner mig som en “Katalisator”

Lämna en tanke