Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Akvamarin – Du kan använda den för att fylla dig med livets elixir

0

Akvamarin – den havsblå, mytomspunna kristallen

Akvamarin är en populär sten med en blå färg. Färgen är i själva verket lite grönaktigt blå och kristallen har en glasaktig lyster. Den kan ha en färgton som varierar från väldigt blek till betydligt mer färggrann. Denna kristall är framför allt känd för att bringa emotionell klarhet.

Akvamarin är en kristall som är sprängfylld med helande egenskaper. Denna sten glimrar med ett mjukt skimmer som viskar om dess helande vibrationer. Med tanke på att människokroppen består av inte mindre än 70 procent vatten är det inte särskilt förvånande att denna kristall är som gjord för att användas av oss människor.

Du kan använda den av akvamarin för att fylla dig med livets elixir, rensa bort kvarhängande toxiska energier samt känna dig renare. Detta är också en sten som du kan använda när du vill låta strömmen föra dig vart än du behöver färdas.

Akvamarin har en stark koppling till havet

Akvamarin är en sten som har en väldigt stark koppling till havet. Den har en vacker blå färg och även namnet för tankarna till öppna vatten. Vissa hävdar att detta är en sjöjungfrukristall som härstammar från havets djup, men detta påstående bör vi förmodligen ta med en stor skopa saltvatten.

Med tanke på hur stenen ser ut skulle man dock kunna tro att den uppstått genom att havet självt förvandlats till sten. Kristallen har trots allt havets gnistrande färgtoner och är väldigt lugnande. Dessutom besitter den rena helande egenskaper.

Enligt vissa berättelser har handlare som färdats över de sju haven burit akvamarin i sina fickor. Detta för att skydda sig mot rädslan för att drunkna. De gamla grekerna trodde också att stenen var en garant för en trygg och säker färd över det stormiga havet. Även de forntida egyptierna uppskattade kristallens blå toner och menade att stenen var en symbol för lycka. Många hävdade också att denna sten var ett motgift att använda mot gift samt en talisman som kunde uppbåda regnstormar i tider av torka.

Stenen helar dig fysiskt på flera sätt

Akvamarin är en utmärkt sten för fysiskt helande. Ända sedan stenen först fanns av oss människor har den använts som ett hjälpmedel för att hjälpa oss att återfå hälsan. Till exempel kan du använda den som en sten för halschakrat om du vill lindra halsont eller avhjälpa andra besvär kopplade till halsen. Kristallen är också väldigt användbar när du vill stärka ditt immunförsvar.

 

Sjömän har historiskt sett använt stenen för att hålla utkik efter stormoväder på horisonten. Detta då akvamarin är användbar när det kommer till att understödja ögats funktion. Stenen kan bland annat användas för att göra dina trötta ögon livfulla och pigga igen.

En kristall som främjar mentalt och emotionellt välbefinnande

Akvamarin är också en kristall som du kan använda för att hålla dig frisk mentalt och emotionellt. Dess blågröna färg gör dig omedelbart lugn och låter lugnet skölja över dig som en frisk våg. Stenen säkerställer att inte dina känslor tillåts göra dig överväldigad.

 

Dessutom har denna kristall en kraftfull förmåga att hålla dig mjuk och balanserad samt skänka dig känslomässig klarhet. Detta för att du ska slippa döma dig själv och vara mer tolerant gentemot andra människor.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke