Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Ametist – en andlig sten

0

Ordet ametist kommer från grekiskans amethystos och betyder oberusad, och varför den betyder så kan du läsa mer om längre ner i texten. Ametisten har genom tiderna funnits närvarande i olika myter och religioner. Den kallas för den lila varianten av mineralet kvarts, men om ametisten är genomskinlig och/eller har en kraftig lila färg kan man kalla den för en ädelsten.

Den lila färgen är mest populär men färgen kan variera, allt från genomskinlig till mörkare, rosa till grön. Ametister finns över hela världen då man har funnit det från Brasilien och Uruguay i Sydamerika till Armenien, Sri Lanka, Madagaskar och Marocko. Man kan faktiskt även hitta ametister i Sverige!

En populär smyckessten

Ametisten är en populär smyckessten och har varit sedan medeltiden och renässansen. Under 1800-talet återfanns ametist i bland annat empir- och nyrokokosmycken och på de norska kunga- och drottningkronorna kan man se ametist. Idag kan man enkelt och smidigt köpa färdiggjorda vackra smycken med ametist som till exempel halsband eller örhängen. Det går givetvis att köpa endast stenen, kanske för att ha i fickan som en slags amulett.

Hur ametist kan påverka din fysiska hälsa och välbefinnande

Ametisten har många olika hälsofördelar. I antikens Rom användes stenen för att nyktra till snabbare. Både greker och romare gjorde till och med dryckesbägare av just ametist för att de inte skulle bli förgiftade, eller för berusade av den dryck de drack, vilket oftast var vin. 

Ametisten anses vidare vara en avslappnande sten vilket kan hjälpa till om man har insomningsbesvär, huvudvärk eller stressrelaterade besvär. Om man har mardrömmar eller är orolig över att försova sig kan ametist även hjälpa till med detta. Har man en beroendeproblematik kan ametist även hjälpa till med att bli av med beroendet då det är en mäktig sten. Ametist kan också vara bra om man har någon form av hudsjukdom, feber eller tarmproblem.

Ametist – en andlig sten

Förutom att ametisten kan påverka vår fysiska hälsa på ett positivt sätt, kan den också ha en god inverkan på vår psykiska hälsa och andlighet. Många anser att ametist är en högt andlig sten som har en stark energi som verkar helande, lugnande och rogivande. Den kan hjälpa till att hålla sinnet och medvetandet skärpt och kan främja och stärka intuitionen.

Den har också använts för att balansera känslor och kan bäras som en amulett som skyddar bäraren mot stress och negativitet som kan omge oss. Vissa anser att den till och med tar bort de negativa energierna och ersätter dem med positiva energier istället. Den kan också ha en god inverkan på individen genom att den kan ta bort skuldkänslor och andra negativa känslor. Den lindrar känslor som stress, depression och ilska och ger bäraren istället känslor av frid, kärlek och ärlighet.

Ametister kan också användas vid meditation och andra andliga övningar. Ametist är nämligen en sten som har höga vibrationer, vilket kan hjälpa till när man vill förstärka sina egna andliga förmågor. Den kan också samtidigt hjälpa till att lugna tankarna och se till att man blir fokuserad under en meditation. Ametister kan även öppna upp för bland annat telepati.

Dela.

Om skribenten

Lämna en tanke