Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Ametrin – Hjälper dig släppa det du inte vill ha, och ist bjuder in det du önskar.

0

Ametrin – en unik och vacker sten med helande egenskaper

Ametrin är en sten som är en blandning mellan ametist och citrin. Denna sten har en gulviolett färg och har en väldigt lugnande effekt. Därför är den väldigt värdefull för personer som lider av kroniska eller långvariga sjukdomar. När det kommer till denna vackra sten med den unika färgen finns det dock många frågor som poppar upp i huvudet. Här besvarar vi därför dessa och berättar lite mer om stenen och dess helande egenskaper!

Till att börja med är detta en av de lite mindre kända ädelstenarna. Detta är på sätt och vis ganska märkligt med tanke på hur unik och vacker stenen är. Den är dessutom så pass ovanligt att den endast produceras i en enda gruva i världen! Till råga på allt hittade människan inte denna sten förrän först under 1600-talet. Den föll dock i glömska fram tills för några årtionden sedan, när den på nytt upptäcktes under 1970-talet.

Ametrin är som sagt en sten med en gyllene gul och lila färg. Denna färg tillkommer då de bägge stenarna citrin och ametist kommer i kontakt med varandra och bildar en ny sten. Stenen har också fått sitt namn utifrån kombinationen av dessa två stenar.

Men vilka helande egenskaper har då denna sten, och hur kan du använda den? Detta är två frågor som du får svar på genom att fortsätta läsa om stenen nedan!

Ametrin har flera helande egenskaper – så kan du använda stenen

En ametrin kan hjälpa dig att göra dig av med onödiga ting i ditt liv. Många tror att du kan få ett mer meningsfullt liv genom att göra detta. Du gör det genom att helt enkelt hålla i stenen, nämna något som du inte längre vill ha i ditt liv, sedan hålla stenen i solen och säga vad du istället vill ha.

Stenen kan även användas för att främja lärande och kreativitet. Detta är den perfekta stenen att jobba med för att finna kreativa lösningar på komplicerade problem. Detta oavsett om problemen ifråga har att göra med ditt arbetsliv eller ditt privatliv. Stenen har en kombination av en maskulin och en feminin energi, och den hjälper dig att finna harmoni tillsammans med andra personer.

Många använder ametrin för att lindra sin stress. Denna verkan har stenen då den hämtar kraft från solen och månen samt använder kraften för att ge dig energi.

Stenen påminner oss även om vår inneboende vilja och därför bör den placeras på de ställen där vi mest behöver den. Det kan till exempel vara någonstans på din arbetsplats, i bilen, i fickan eller någon annanstans. Då har du stenen lättillgänglig och kan enkelt plocka fram den när du känner dig stressad. Ametrin helar, aktiverar och öppnar upp det tredje ögat, d.v.s. det sjätte chakrat. Detta för att ge dig insikt, visdom och intuition.

Ametrin är dessutom en sten som hjälper till att rensa bort negativitet från din fysiska kropp och från din aura. Dessa områden kan sedan fyllas med ljus, energi och kärlek. På detta vis helar stenen din kropp och själ.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke