Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Använd kristaller för att dra till dig mer kärlek i ditt liv.

1

Kristaller är sändare och mottagare för energier och vi kan programmera kristaller för att sända och dra till sig energier vi vill omge oss med.

Något vi alla vill ha omkring oss är kärlek. Här är tips på hur man kan använda kristaller för att dra till sig kärlek, underhålla och reparera en relation som behöver lite extra energi, eller hela ett brustet hjärta för att kunna ge och ta emot kärlek med tillit och utan förbehåll igen.

Så här gör du:

  1. Börja alltid med att rena din kristall. Hur du gör kan du läsa här. (länk till sidan om kristallrening)
  2. Håll sedan kristallen i dina händer och visualisera att du programmerar den att hjälpa dig med den fråga du vill ha hjälp med. Känn hur energin strömmar i dina händer. Utforma gärna en affirmation som du upprepar. Du kan skriva affirmationerna på ett papper om du vill.
  3. Lägg sedan kristallen på pappret eller på ett ställe där du ser den och påminns om den.
  4. Upprepa steg 2, helst varje dag. Fyll på med ny energi.

Här är exempel på några av de kristaller som har egenskaper passande för ändamålet. De har naturligtvis fler egenskaper men nu fokuserar vi på kärlek och harmoniska energier.

Rosenkvarts

Älskade Rosenkvarts, hjärtats och kärlekens sten nummer ett. Rosenkvartsen står för villkorslös och ren kärlek. Den renar och öppnar hjärtat på alla plan. Den drar bort negativitet och bitterhet och fyller istället på med sin djupa, kärleksfulla energi. Den är också en underbart helande och tröstande sten vid hjärtesorg eller för att hela sprickor i en relation. Den mildrar rädslor och öppnar upp för förståelse.

Smaragd

Smaragd är stenen som öppnar och vibrerar ihop med hjärtchakrat och sänder ut helande strålar av rent, grönt ljus – samma färg som hjärtchakrat. Den har en lugnande effekt på känslorna. Använd den här kristallen för att balansera ditt hjärtchakra. Den här stenen har kärlekens vibration och för människor närmare varandra i kärlek.

Malakit

Malakit är en läkande sten som rensar blockeringar, dra upp känslor till ytan så att de kan helas. Den helar brustna hjärtan så att de öppnas upp för att ta emot kärlek igen. Den kan användas för att skapa harmoni i förhållanden av alla slag.

Röd Turmalin

Röd Turmalin stärker förmågan att förstå och uttrycka sig klart, den dämpar aggression och väcker vid passivitet. Balanserar och harmonierar och läker emotionella sår.

Vattenmelonturmalin

Aktiverar hjärtchakrat och förenat det med det högre jaget och när kärlek, vänskap, ömhet och empati. Den frigör gammal smärta och löser upp skuldkänslor och motstånd mot att bli hel igen och hjälper dig att finna glädjen och kärleken i livet igen. Den hjälper också till att finna glädjen och gemenskapen i relationer.

Peridot  

Den här stenen rensar bort gammalt bagage, löser upp negativa mönster, hjälper dig att släppa taget om någon du håller fast vid på ett osunt sätt, besatthet av någon. En bra sten vid svartsjuka, stress och bitterhet. Den rensar bort gamla vibrationer och tillför nytt självförtroende så att du kan förlåta dig själv och andra och tillåta dig att växa och gå vidare och se en mening i ett större sammanhang med livets cykler. Den hjälper dig att förstå din andliga väg och mening i livet och att hitta vägledning från ditt inre och ditt högre jag.

Rodokrosit

Rodokrositen är en bra sten när man vill få kontakt med hjärtchakrat. Den hjälper den som sörjer förlusten av någon kär. Den tar fram dynamisk positivitet och väcker kärleken till dig själv. En sten som kan hjälpa dig hitta din själsfrände – men kom ihåg att en själsfrände är någon som hjälper dig med lärdomar i livet och inte med automatik innebär att livet blir en rosaskimrande dans på rosor. Rodokrositen kan användas för att bygga broar när man glidit isär. Den stärker spontana känslouttryck och kan ta fram både passion och erotik som hamnat på sparlåga i en relation. Om man vill återknyta kontakt med någon kan man ta en bild av personen, lägga en rodokrosit på och säga deras namn tre gånger när man håller i stenen och be att personen kontaktar dig.

Krysokolla

En stödjande sten som underlättar och hjälper till vid kommunikation. Den är bra vid relationer som är i gungning och skapar lugn och stabilitet i hemmet. Den hjälper dig att acceptera situationer och finna din inre styrka. Den läker hjärtesorg och öppnar upp förmågan att ge och ta emot kärlek.

Grön Aventurin

Skyddar och tar bort blockeringar och negativa känslor i hjärtchakrat och öppnar förmågan att dra till sig sann kärlek och sunda harmoniska relationer. En tröstande sten som läker och harmoniserar ditt hjärtchakra.

Dioptas

Dioptas är en stor healer för hjärtat. Den öppnar hjärtchakrat och väcker kärlek, harmoni och empati. Den är mycket effektiv när det gäller att läka sorg och brustet hjärta efter att ha blivit lämnad, vid skilsmässa eller vid dödsfall. Den hjälper dig att leva i nuet, samtidigt som den aktiverar minnen från tidigare liv och hjälper karman att helas.

Carneol

Carneolen hjälper till att hitta vänskap och kärlek i relationer som är ansträngda och krångliga. En hjälp att se saker i ett större perspektiv och ta sig igenom när man går igenom olika kriser i livet. Minskar ägandebehov och avundsjuka inom relationer. Också en hjälp om man behöver lämna en destruktiv relation.

Andra sätt att använda kristallerna på.

Kristallessens

Lägg en eller flera kristaller du vill använda i rent vatten (gärna källvatten) några timmar. Drick sedan av vattnet. (OBS! Inte Malakiten, den är giftig! Läs på om den sten du skall använda innan du gör kristallessens.)

Bär den på dig

Bär kristallen på dig, ha den i ett halsband, i fickan etc. Det finns halsband med tomma hållare för kristaller att köpa.

Sov med den

Lägg kristallen under kudden. Rena den varje kväll innan du lägger dig och ladda den med affirmationer.

Meditera med den

Håll den i handen eller lägg den vid hjärtchakrat.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

1 kommentar

  1. Joanna den

    Tack för artikeln.
    Dock …länken till kristalrensning fungerar/finns inte…

Lämna en tanke