Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Aqua aura kristall

1

Aqua aura quartz, som på svenska oftast kallas för aqua aura kvarts, är en bergskristall. Kvarts, som i sig kan kallas för kattflinta eller kattsten, förekommer i två olika varianter. Kvarts används bland annat till porslin och glas, men är faktiskt en av jordskorpans vanligaste mineral. Kvartskristaller som är av den större modellen och dessutom genomskinliga, kallas för bergskristaller. I naturen förekommer vissa varianter av kvarts i andra färger, vilket också gör dem väldigt efterfrågade.

Aqua aura quartz skapas genom att man påför rent guld i en process som inkluderar bland annat en väldigt hög temperatur på 871 grader Celsius, så att den permanenta färgen stannar kvar, det vill säga att guldet smälter in i kristallen och därmed ger den fantastiska blå färgen. Det sägs att denna process är relativt svår att få till och den sker i en slags tryckkammare, just för att guldet ska fästas på ytan. Själva processen utvecklades av tre amerikaner vid namn Ronald H. Kearnes, Keven E. Bennet samt Steven F. Starcke. De fick patentet i USA så sent som år 2006, men hade ändå utvecklat aqua aura quartz sedan många år tillbaka.

Hur du använder kristallen

Aqua aura quartz inverkar på främst halschakrat, men även på det tredje ögats och kronchakrat hos människan där den ger energi till dessa chakran. Kristallen anses ge positiva effekter såsom öka individens intuition men också som skydd mot olika former av negativitet. Den hjälper även till att höja andra kristallers energier. Andra fördelar som kristallen kan ge oss människor är att den hjälper oss att växa som människor och att vi kan tala om sanningen för andra på ett sakligt och kärleksfullt sätt.

Man kan använda kristallen på flera olika sätt. Man kan dels använda den som ett vackert smycke i form av ett halsband och/eller örhängen. Den otroligt vackra färgen kommer göra att hela du strålar! Du har dessutom kristallen och dess positiva effekter nära dig. Man kan också använda kristallen på så sätt att man har den i sin ursprungliga stenform och har med sig, till exempel i en ficka eller liknande. Man kan också ha användning för aqua aura quartz när man gör olika typer av meditationsövningar eftersom energierna i kropp och sinne då höjs. Kristallen passar också utmärkt vid healingbehandlingar.

Hur du renar din kristall

Det är viktigt att du tar hand om din vackra aqua aura quartz på ett bra sätt. Eftersom du inte vet vart och hos vem kristallen har varit, kan det vara en god idé att börja med att rena den för att på så sätt nollställa den. Tanken är ju att din nya kristall ska bli din och ge din energi.

Det finns olika sätt att rena din kristall. Man kan till exempel helt enkelt använda vatten och diskmedel, eller rena och ladda kristallen i antingen sol- eller månljus. Man kan också lägga dem på ett bergkristallkluster under natten för att både rena och ladda kristallen. Andra exempel på rening är att man renar kristallen i röken från torkad salvia, gräver ner den i jorden eller lägger i en speciell skål, en så kallad kristallskål, som har ett renande ljud.

Dela.

Om skribenten

1 kommentar

  1. Pia Asp den

    Jag hedrar och gläder mig åt de fyra stenar/mineral som nu kommit hem till mig . Labradorite Sugilit Kyanit och Topas.

    Jag litar på moder jord och fader ande manifesterade i dessa Perfekta former!!
    ????

Lämna en tanke