Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Aqua aura kvarts

0

Olika slags stenar och kristaller har under en mycket lång tid använts på olika sätt hos oss människor. De har använts för att medvetandegöra, hela eller andra magiska syften. Även talismaner och andra saker som anses vara heliga har länge tillverkats av just olika stenar, främst ädelstenar, och kristaller.

Man brukar anse att stenar som har givits ett symboliskt värde kan påverka människors inre och med kraften i allt levande, blir stenar exempel på goda redskap som kan hjälpa oss till självförverkligande.

Vad är aqua aura kvarts?

Aqua aura kvarts är en sorts bergkristall. Namnet bergkristall kommer från grekiskan och betyder is, och det eftersom man trodde att det var fruset vatten utifrån utseendet. Bergkristaller kan variera kraftigt i storlek, allt från väldigt små till stora stenar på över ett ton. De finns över hela världen men de mer kommersiella bergskristallerna kommer från Brasilien och Madagaskar.

Själva aqua aura kvartsen skapas genom att man behandlar bergskristallen med en väldigt tunn hinna av guldånga på en väldigt hög temperatur, för att guldatomerna på så sätt ska smälta in i kristallen. Denna tunna guldhinna filtrerar ljuset och släpper fram endast den blåa färgtonen i spektrat. Människans öga uppfattar det alltså som blått.

Om man skulle belysa aqua aura kvartsen ur olika vinklar kan man se en hinna som skimrar i regnbågsfärger. På så sätt vet man att det är en bit aqua aura kvarts som man kommit över. Utseendet kan också variera eftersom det är en naturprodukt.

Aqua aura kvartsen blir därmed en ny slags mineral och är beständig. Den färgar inte heller av sig. Behandlingen är relativt dyr och tillgången är inte heller den största, vilket gör att denna kristall oftast är lite dyrare än andra kristaller.

Hur du använder aqua aura kvarts

Denna typ av kvarts arbetar med halschakrat. Den kan dock även användas på tredje ögats chakra och kronchakra. Aqua aura kvarts hjälper till att både rengöra men också för att ge energi till de alla olika chakran som finns.

Man brukar säga att aqua aura kvarts tar fram den inre sanningen hos varje människa, och även att kraften att kommunicera denna sanning på ett bra och lugnt sätt. Aqua aura kvarts anses även öka den egna intuitionen och även hjälper till att höja de andliga energier som varje människa har. Om man håller i en en bit aqua aura kvarts när man utför en meditation, höjs dessa andliga energier till en (ännu) högre frekvens.

Genom att använda aqua aura kvarts vid olika slags behandlingar inom healing, kan en mycket god effekt uppnås. Det fungerar speciellt bra vid behandlingar som sker på distans. Man använder kvartsens lugna och fridfulla vibrationer för att dels rena och dels reparera de hål som kan finnas i auran.

Aqua aura kvarts kan också med fördel användas när man upplever att man har mycket omkring sig och kanske är stressad. Kvartsen kan också skydda en mot den eventuella negativitet som kan finnas omkring en. Kristallen kan också hjälpa till att man kan växa som människa.

Dela.

Om skribenten

Lämna en tanke