Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Ärkeängel Azrael kan länka dig till andevärlden

4

Ärkeängel Azrael – Sveriges största mediala portal drivs av Vivi LindeTarotlinje, Bloggportalen Andlig Livsstil, Mediumpodden, Veckans astro/tarot, artiklar & meditationer.


Medial utveckling Medium Mediumkunskap Vivi Linde Tarotguiderna Tarot bok böcker

Ärkeängeln Azrael är höljd i mystik.

Ärkeängeln Azraels namn kommer från det hebreiska ordet “Azra-el” som betyder “Guds hjälp” och han tros vara dödsängeln.Tarotguiderna Sveriges största Tarotlinje - Vivi Linde Medium Tarot

 • När man lämnar sin kropp och jordelivet är det ärkeängel Azrael som ser till att vår själ färdas tryggt till andra sidan. Ärekeängeln Azrael är dödens ängel vilket kan låta lite skrämmande för oss här på jorden, men eftersom själen är evig är det bara en transformation vi genomgår och Azrael ser till att den är omgärdad av kärleksfullt ljus, och som en medmänsklig guide som hjälper själar att övergå från liv till död.
 • Han sägs även vara en budbärare av gudomlig dom.
 • Ärkeängeln Azraels krafter är enorma och till synes gränslösa på grund av hans himmelska natur.
 • Azrael sägs kunna förflytta sig ögonblickligen från en plats till en annan.
 • Han kan också resa genom drömmar och visioner, vilket gör honom till den perfekta rådgivaren för alla som söker vägledning.
 • Azrael sägs vara en mästare på “universums hemliga kunskap” och en varelse som vet allt.
 • Azrael är också en mästare över tiden och kan påskynda eller bromsa tidens gång som han vill.
 • Han kan också bota människor och kan bota djur på platser där det inte finns några läkare tillgängliga.
 • Han är också känd som barmhärtighetens, tröstens och rättvisans ängel, och dessa roller har utforskats i olika konstverk och litteratur.
 • Azrael beskrivs som en “vägledare av själar” och en “väktare” i de islamiska och buddhistiska traditionerna. En “väktares” roll är att skydda och vägleda själar tills de når “själarnas boning”
 • Ärkeängeln Azrael kan också hjälpa om vi vill få kontakt med nära och kära på andra sidan.
 • Han kan även hjälpa till att heala situationer som vi bär med oss.

Azrael som dödsängel

Beskrivningarna av ärkeängeln Azrael i olika texter och det faktum att han är ansvarig för att samla in de avlidnas själar tyder på att han är dödsängeln. Detta är en av de mest accepterade tolkningarna, även om den inte är bekräftad. I många kulturer och traditioner är dödsängeln ansvarig för att samla in de avlidnas själar och föra dem till livet efter döden. Även om hans roll som dödsängel inte är helt bekräftad är det möjligt att detta är hans huvudsakliga uppgift och syfte. Detta skulle förklara varför han så ofta förknippas med döden och varför han samlar in själarna och tar dem till livet efter döden.

Angelit Kristaller stenar Tarotguiderna

Angelit – Änglasten

Ärkeängeln Azrael avbildas ofta med en lie, en hänvisning till “dödens skära” som han sägs använda. Denna lie sägs också användas för att skörda grödorna i himlen. En annan populär skildring av Azrael är “stormens ängel”, en titel som kommer från Enoks bok. I denna text beskrivs Azrael som den som kontrollerar vindarna och molnen. Han är också känd som tårarnas ängel, ett attribut som kommer från idén att han är ansvarig för att sörja med dem som har förlorat en älskad person.

Under många år förknippades ärkeängeln Azrael med en dyster och skrämmande bild av döden, vilket har varit källan till många kusliga legender och myter. Det sägs att Azrael besöker människor på deras dödsbädd och att enbart hans närvaro för med sig döden till personen. I många kulturer tror man att en person som är på väg att dö kan se Azrael stå bredvid sin dödsbädd innan han eller hon tar bort sin själ. Azrael avbildas också som krigets ängel, en roll som kom till som ett resultat av hans association med döden. Det sägs att Azrael bär de fallna soldaternas själar på sin lie och för dem till en sjö som ligger mitt i öknen. Efter att själarna har samlats in och förts till ökensjön sägs Azrael “räkna antalet” av de fallna soldaterna.

Ärkeängeln Azrael som barmhärtighetens, tröstens och rättvisans ängel
Många moderna berättelser och myter har valt att skildra Azrael som en medkännande och barmhärtig varelse. Azrael sägs vara “barmhärtighetens ängel” och “medlidandets ängel” som tröstar både levande och döda. I vissa texter beskrivs Azrael som “rättvisans ängel”, som håller i rättvisans vågskål och dömer själar efter att de har dött. Ärkeängeln Azraels roll som “rättvisans ängel” kommer från föreställningen att han väger själarna mot “livets bok” och att de som anses vara rättfärdiga får komma till himlen. De som är “olydiga” eller “upproriska” kommer att skickas ner till “likens dal”, där Azrael kommer att förvara dem fram till domedagen.

DELA.

Meditation: Få kontakt med andevärlden och ta emot budskap

Det kan finnas saker som man önskar att man hade sagt eller inte hade sagt till någon innan de lämnade jordelivet, saker man önskar att man hade gjort eller inte gjort, man kan ha frågor som man behöver få svar på för att få frid.

Även om man inte har övat upp sin mediala förmåga så att man kan ta emot budskap klart och tydligt kan man genom ärkeängel Azrael få hjälp med att sända och ta emot budskap till någon bortgången.

Gör så här:

 • Se till att du kan vara ostörd den stund som behövs.
 • Ta fram papper och penna.
 • Tänd ett ljus, kanske en rökelse eller aromalampa. Frankincense, neroli, lavendel och cederträ eller cypress är exempel på bra oljor att använda sig av i det här sammanhanget.
 • Ha en lugn meditationsmusik i bakgrunden om du vill, det hjälper dig att koppla av och bildar en barriär mot andra ljud som kan verka störande utifrån.
 • Har du orakelkort med ärkeänglar kan du ta fram ett kort på Azrael för att skapa en tydlig länk mellan er, du kan också skriva ut en bild från nätet. Det här är inte nödvändigt, men det kan göra det lättare för dig att känna att du har kontakt med energin.
 • Sitt bekvämt med rak rygg, fötterna i golvet, händerna i knät och fokusera på din andning så att du kommer i ett meditativt tillstånd.
 • Notera dina andetag och känn hur luften fyller ditt bröst, ända ner i magen, håll en liten stund och andas sedan lugnt och mjukt ut och låt ditt medvetande följa luftströmmen.
 • Vila någon sekund eller två innan du tar nästa, lugna, djupa andetag och fortsätt så en stund tills du känner att du är lugn och närvarande i nuet.
 • Föreställ dig nu att du andas in ljus i varje andetag, och varje utandning får ljuset att expandera och omsluta dig helt och hållet i en cirkel av rent, vitt, gudomligt ljus.
 • Du är helt trygg i den här ljusbubblan som består av ren kärlek, den starkaste kraften som finns i universum.
 • Öppna ditt hjärtchakra och skapa en länk till den du vill kommunicera med.
 • Kalla på ärkeängel Azrael och be honom om hjälp att nå fram med en klar kommunikation.
 • Skriv ner på ett papper det du vill säga till personen. Utgå från ett helande perspektiv, säg saker du behöver säga för att kunna släppa taget och bli hel, säg förlåt för saker du ångrar att du gjort eller inte gjort, ta emot förlåtelse för det någon annan har sagt eller gjort. Känn hur alla situationer omsluts av det vita, gudomliga ljuset och transformeras till ljus.
 • Om du känner att du behöver få ett svar eller ett meddelande kan du be om detta, och be ärkeängel Azrael om hjälp att få det framfört till dig.
 • Du skall sen de närmsta dagarna vara medveten och notera budskap som dyker upp som har med ämnet att göra. Det kan vara något du hör på radio, ser på tv, läser i en bok eller tidning. Något som sägs i ett samtal du hör eller deltar i. Det kan vara ett djur som hade en speciell betydelse för personen som du på något sätt kommer i kontakt med. Möjligheterna är många, öppna ditt hjärta och ta emot. Du känner när det är ett budskap som kommer till dig. Ha tillit.
 • Hör du direkt ett tydligt ord, ser en inre bild eller känner en känsla så är den ett budskap som förmedlas till dig.Tacka sedan Azrael och din vän på andra sidan för att de hjälpt dig i denna helande process.
 • Vik ihop brevet och elda upp det, se hur röken stiger mot skyn och transformeras, känn kärleken som omsluter och helar situationen.

Att utforska mysteriet om ärkeängeln Azrael – vem är han och vad gör han?

Azrael i Bibeln
Bibeln nämner ärkeängel Azrael i endast en enda vers. I Jesajas bok omnämns Azrael som en “hövding” bland de andra änglarna. Han beskrivs som en “skara” och en “mäktig armé”. Enligt denna bibelvers är Azrael en av de sju “starka” och “mäktiga” änglar som står i Guds närvaro. Han anges också som en av de sex “främsta” änglarna. Änglar som Mikael, Gabriel och Rafael, som får mer uppmärksamhet och är mer kända i religiösa texter, hör till de sju “starka” änglarna i Guds närvaro. Det tyder på att Azrael kan vara mindre känd än de andra änglarna, eftersom han inte nämns lika ofta. Bibeln är en av de äldsta texter som människan känner till, och det är möjligt att Azrael fick mer uppmärksamhet och beskrevs mer ingående i tidigare versioner av texten. Azraels roll som dödsängel har inte bekräftats i Bibeln.

Azrael i islam
Ärkeängel Azrael spelar en stor roll i islamiska och judiska traditioner och mytologi. Enligt det islamiska trossystemet och Koranen är Azrael en av fem “ärkeänglar” och en “ständig väktare” av mänskligheten. Även om den exakta karaktären av hans roll som ärkeängel och väktare är okänd, är det möjligt att Azraels roll som beskyddare och vägledare liknar den roll som en ängel har i kristna traditioner. Koranen nämner också att Gabriel och Mikael är “de två som är anförtrodda uppdraget att stiga ner” och att Azrael är “den tredje av de tre”. Detta tyder på att Azrael stiger ner och har något att göra med dödsprocessen och hjälper själar att övergå från liv till död. I den islamiska tron är Azrael också “dödens ängel”. Han är ansvarig för att samla in alla avlidnas själar och föra dem till “själarnas boning”, som är hans “permanenta hemvist”. Han är också känd som “själarnas skördare”, eftersom han är ansvarig för att skörda själarna och föra dem till sin slutliga destination.

Azrael i judendomen
judiska traditionerna nämner också ärkeängel Azrael, men hans roll och namn är något annorlunda. Judarna kallar Azrael för “Azrael-al-maht’t”, vilket betyder “Azrael slutet”. Hans roll liknar den som beskrivs ovan. Han är ansvarig för att samla in alla själar och ta dem till sin slutliga destination. I traditioner och texter i alla tre religionerna beskrivs Azrael som en “lång, svartklädd figur”. Han har “inga vingar” och är “inte skrämmande att se på”. Han beskrivs också som en person som “håller en våg” och “väger de avlidnas själar”.

Azrael i gammal egyptisk mytologi
I den forntida egyptiska mytologin beskrivs Azrael som en “själsfågel”. Själsfågeln tros vara en “smaragdgrön fågel” med “en skarabé” (en stenlevande skalbagge) på huvudet. Den gamla egyptiska mytologin beskriver också ärkeängel Azrael som en “böjd näbb” och “vingar”. Själsfågeln tros vara “själarnas guide” och “själar bor i dess fjädrar”. Det har föreslagits att själsfågeln är ansvarig för att ta själarna från deras nuvarande kroppar till “Hall of the Two Truths”, den plats där de avlidna bedöms för inträde i livet efter döden. Den gamla egyptiska mytologin beskriver också Azrael som “vågornas väktare”. Vågarna används för att väga de avlidnas själar och mäta deras värdighet för inträde i livet efter döden.

Azrael inom hinduismen och buddhismen
I den hinduiska och buddhistiska traditionen är Azrael känd som “Yam-naw-wa” och “Dur-yas'”. Hans roll som dödsängel och vägledare av själar är densamma. Han tros vara en “dödens kung” och en “skuggornas kung”. Inom hinduismen är han också känd som “gropens herre”, vilket syftar på “dödens grop”. I de buddhistiska traditionerna tros han vara en “boende i skuggornas värld” och en “själarnas vägvisare”. Hans roll beskrivs som en “budbärare” av “sanningen”, eftersom han är ansvarig för att samla in de avlidnas själar och föra dem till “själarnas boning”. I både den hinduiska och buddhistiska traditionen förknippas namnet “Yam-naw-wa” med döden och underjorden. Man tror att hans namn betyder “den död som är oundviklig” och att det är ett “ljud som hörs vid dödsögonblicket”. Namnet “Dur-yas'” betyder “lukten som kommer ut ur munnen på ett lik”. Namnet “Dur-yas'” anses vara ett “tecken på döden”.

Azrael i andra religioner
Azrael nämns även i andra religiösa texter och myter. I zoroastrismen är ärkeänglen Azrael känd som “Mithra”. I denna mytologi tros han vara en “de dödas herre” och “himlens väktare”. I denna tradition beskrivs han som en “bevingad gudom” som förknippas med eld. I de buddhistiska traditionerna är Azrael känd som “Mara”. Han anses vara “dödens furste” och “mörkrets furste”. Enligt de buddhistiska traditionerna har Mara en “demonisk form” och är “förknippad med girighet, vanföreställningar och död”. Enligt de buddhistiska traditionerna är han en “förstörare” och “dödens kung”. Man tror att han befinner sig i de “lägre världarna”, där de avlidnas själar vistas tills de är redo att återfödas igen.

Azrael i konst och litteratur
Genom historien har Azrael dykt upp i alla typer av konst och litteratur där han porträtterats på många olika sätt. Vissa skildringar av Azrael, till exempel i Enoks bok, visar honom som en skräckinjagande och fruktansvärd varelse. Andra texter, till exempel berättelsen om “Ivan Iljtjs död”, visar en barmhärtig och omtänksam Azrael som tröstar de döende och tar bort de dödas själar. Sedan 1400-talet har ärkeängeln Azrael avbildats som en bloddrypande varelse som bär på en lie. Denna framställning av Azrael har inspirerat många konst- och litteraturverk, inklusive dikter, pjäser och till och med målningar. Den berömda målningen “The Angel of Death” av Death Art är en av de mest kända avbildningarna av Azrael, eftersom han avbildas som en skelettvarelse med en lie i ena handen och ett timglas i den andra.

Slutsats
Ärkeängeln Azrael är en mystisk och mäktig varelse vars ursprung går tillbaka till gamla judiska texter. Genom historien och in i modern tid har Azrael avbildats på många olika sätt, vilket återspeglar olika aspekter av hans natur. Även om många myter och legender om Azrael fokuserar på hans roll som dödsängel är han också en medkännande och barmhärtig varelse som tröstar de levande och de döda. I modern tid har Azrael inspirerat många konst- och litteraturverk, bland annat dikter, pjäser och målningar. Även om den skräckinjagande avbildningen av Azrael med en lie i ena handen och en bloddränkt mantel har blivit kännetecknande för denna himmelska varelse, har han också avbildats som en medkännande och barmhärtig varelse som tröstar både de levande och de döda.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

4 kommentarer

 1. Agneta den

  När jag läser om änglarna så inser jag att vi människor aldrig är ensamma. Det är så skönt att tänka på. I vetskap om detta blir vår värld mycket ljusare. Tack Vivi linde

  • Vivi den

   Kram vivi

 2. Sofie Karlsson den

  Blev rekommenderad att läsa och ta till mig av budskapet om ärkeängel Azrael av min syster för att få stöd i en akut sorg och förlust av min häst som jag fick låta lämna livet här på jorden efter lång tids sjukdom tack för att ärkeängeln finns ord är överflödiga just nu men många tankar……… Och Stort tack Azrael…

  • Vivi den

   Underbart, kram vivi

Lämna en tanke