Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Astralplanet

1

Astralplanet, även kallad den astrala världen, är en värld med himmelska sfärer som korsas av själen i dess astrala kropp på väg mot födelsen eller livet efter döden. Den tros ofta vara befolkad av andra, änglar eller andra immateriella varelser. Astralplanet är det som vissa kallar för himlen, men som i själva verket är en plats som rymmer känslor.

Föreställ dig att du går och lägger dig och blundar ett ögonblick, och sedan när du plötsligt öppnar dem igen så svävar du ovanför din kropp. Du är vid medvetande, men det är inte det du som du vanligtvis identifierar det som, utan ditt verkliga du – din själ. Du ser ner på din kropp och inser att du kan röra dig, nästan som att du flyger. Du ger dig därför ut på en resa i rummet, nedför trapporna, ut genom dörren och sedan vaknar du upp. Detta kallas för astralprojektion, men kan även kallas för en utomkroppslig upplevelse.

Enligt ockulta läror kan astralplanet medvetet besökas genom astralprojektion, men även genom meditation, nära döden-upplevelser, lucida drömmar och på andra sätt, av personer som kan separera sitt medvetande från sin fysiska kropp.

Astralplanet i litteraturen

Teosofiska författare såsom C. W. Leadbeater och Annie Besant hävdar att astralplanet är finare än det eteriska planet men tätare än det mentala planet. Den indiska yogin och gurun Paramhansa Yogananda är en annan författare som delar med sig av detaljer om astralplanet i sin autobiografi. Dessa detaljer har förts vidare till honom från hans guru. Yogananda hävdar att nästan alla personer entrar astralplanet efter döden.

Även Robert Bruce, en författare som har skrivit om astralprojektion, beskriver astralplanet. Han föreställer sig det som sju plan som kan få formen av plana ytor när man närmar sig dem på långt håll och att de är avdelade av stora, färgade buffertzoner.

Så navigerar vi på astralplanet

Vi kan navigera genom den fjärde dimensionen (astralplanet) genom att kombinera våra intentioner med våra känslor. Våra känslor och intentioner skapar en motsvarande frekvens av medvetenhet. Högre stadier av medvetenhet har en högre frekvens, medan lägre stadier har en lägre sådan. Våra förväntningar skapas av vårt stadie av medvetenhet och styr sedan vår uppfattning så vi upplever den verklighet i vilken vårt stadie av medvetenhet uppfattar.

Om vi till exempel känner glädje, kommer vår medvetenhet att stiga till en hög frekvens. I detta stadie av medvetenhet kommer vi uppleva kärlek och harmoni. Våra förväntningar avspeglas sedan i vår uppfattning på den frekvensen. Vi uppfattar den verklighet som vibrerar på den frekvens i stadiet av medvetenhet, förväntningar och de uppfattningar som följer dessa.

Om vi å andra sidan är arga och rädda, kommer vår medvetenhet vara lägre. På denna nivå av medvetenhet kommer vi tvingas kämpa. Våra uppfattningar kommer anpassas efter denna frekvens, vilket gör att vi kommer uppleva denna verklighet.

Våra stadier av medvetenhet bestämmer vår tro på vad vi kan förvänta oss av livet. Sedan kalibrerar våra förväntningar våra uppfattningar för att föreställa det som passar in i denna tro. Vår livsupplevelse styrs alltså av den frekvens som våra uppfattningar är inställd på.

Dela.

Om skribenten

1 kommentar

  1. Pirran den

    Det händer ibland att när jag har gått på toaletten och är pigg då berättar min vän för mig att han tyckte att jag satt kvar i soffan och reste mig upp och gick långsamt efter och gick genom dörren när jag redan var inne på toaletten. Ibland så går mitt andra jag efter. Han tyckte det var läskigt som en vålnad. Astralkroppen som inte hänger med ibland!?

Lämna en tanke