Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Attraktionslagen och tacksamhet

2

Tacksamhet är en genväg till attraktionslagen

Attraktionslagen bygger på att den energi du sänder ut är den energi som svarar och ger dig mer av just det som energin berör. Det finns ingen dömande kraft i det här att du får det du förtjänar – eller inte förtjänar. Ställer du in P3 på radion så är det P3 du får höra helt enkelt.

Jag stöter ofta på personer som är missmodiga och känner att de inte omfattas av attraktionslagen. ”Jag tänker och tänker allt vad jag orkar, men det blir ändå ingen förändring, det är lika hopplöst, mörkt, ensamt och eländigt tomt i kassalådan ändå.” Många känner sig ännu mer misslyckade, att de inte ens klarar av att tänka rätt och känner sig som en nydumpad singel på alla hjärtans dag när alla visdomsord om att tänka positivt haglar över dem.

Sanningen är att det inte är orden du tänker som är det viktiga. Det är känslan du sänder ut som ger respons.

Affirmationer kan hjälpa dig att synkronisera tankar och känslor till samma frekvens

Affirmationer är ett bra sätt att omprogrammera sig så att det man tänker, eller vill tänka, hamnar på samma frekvens som känslan man vill ha. Jag brukar säga att affirmationer innebär att man skall ljuga tills man tror sig själv.

En affirmation är ett påstående som har följande kriterier:

Det är alltid i nutid: ”Jag är” – inte jag skall bli.

Det är alltid positivt och fokuserar på det du vill ha: ”Jag är frisk och stark!”

Det innehåller aldrig ordet inte eller det du vill ha bort ur ditt liv. Inte finns inte. Använder du ordet inte så fokuserar du på det du vill undvika. Om jag ber dig tänka på en färg, vilken färg som helst men INTE röd. Vilken är den första färgen som dyker upp? Ju mer jag tjatar om att inte tänka på den röda färgen, desto mer befäst blir den. Snart är rött den enda färg du ser, eller hur?

Så en felaktig affirmation är ”jag är inte sjuk”. Inte helt lyckad är ”jag skall bli frisk” heller eftersom du fortfarande befäster att du är sjuk. Rätt utformad affirmation är alltså: ”Jag är frisk!”.

Det här låter ju ganska enkelt, men problemet är att du måste känna att du kan tro på det, annars är det bara tomma ord som du upprepar, men känslan de skall hänga ihop med infinner sig inte. Om du har drabbats av en svår sjukdom, du har väldigt ont och är orolig för framtiden och hur du skall kunna blir frisk kan det vara svårt eller rentav omöjligt att säga: ”Jag är frisk och stark!”.  Då är ”jag är här och nu, min kropp blir starkare och starkare för varje dag och jag ger den alla möjligheter att läka genom att ge den det som den vill ha och behöver genom vila och näring och kärleksfull omtanke.”

Tacksamhet är en snabbknapp till det du vill ha mer av

Ett bra sätt att jobba med få dina affirmationer trovärdiga för dig själv är att börja reflektera över allt du har som du faktiskt är tacksam över. Allt som du skulle sakna om det inte fanns är något att vara tacksam över, och ju mer du börjar tänka på det, desto mer blir du medveten om hur rikt ditt liv är.

Se rikedom i ditt liv

Ta en sån enkel sak som din säng. Hur skulle livet kännas utan den? Vilken lycka att kunna krypa ner i en trygg, skön säng när man är trött, med tak över huvudet. Du har kläder att ta på dig som passar det aktuella vädret, du behöver inte frysa eller gå barfota. Du har rent dricksvatten i en kran. Alla vet vi hur beroende vi är av det när man stänger av vattnet några timmar, eller hur? Och hur gott doftar inte en kopp kaffe på morgonen, eller en kopp te?

Det här är ju ganska fundamentala saker som vi oftast inte ens reflekterar över, men om vi börjar uttrycka tacksamhet över att de finns i vårt liv sänder vi ut en känsla av rikedom, trygghet och att vi är värda att ha det så här.

Jante sätter krobken för oss

Just det där med vad vi tycker att vi är värda är tyvärr en anledning till att vi ofta inte riktigt får till våra affirmationer. Vi har intalat oss själva, eller blivit intalade att vi inte är värda att vara förbehållslöst älskade, att det är fult att önska sig pengar och rikedom osv. Vem tror vi att vi är egentligen som önskar sig sånt, att vi är bättre än andra? Jantelagen ligger inprogrammerad i vårt undermedvetna och sätter krokben för oss och den betingningen har vi ärvt genom generationer.

Känn tacksamhet i vardagen

Så börja göra det till en vana att känna lycka och tacksamhet för det du har, allt från att ditt hem faktiskt är någorlunda varmt när det är kallt ute, till att det är så vackert när solen skiner på ett  spindelnät dekorerat med daggdroppar på morgonen och att du får ta del av den skönheten. Snart börjar du känna att ditt liv är fullt av rikedom, även om det inte med automatik betyder att din oro för framtiden och ekonomin försvinner, att drömprinsen plötsligt dyker upp och gör en handbromssladd framför dig och tar dig i sina armar innan ni susar iväg mot solnedgången eller att den kroniska värken i dina axlar försvinner genom ett trollslag. Det som händer är att du ändrar din fokus och känsla lite grann i taget.

Sprid känslan av tacksamhet till andra omkring dig

Börja sedan sprida tacksamhet mot andra omkring dig. Säg god morgon och ge busschauffören ett varmt leende, tacksam över att hen kom till jobbet idag så att du kan komma till ditt jobb, eller läkaren, eller mötet du skall på. Möt människor med ett leende – det du ger ut kommer tillbaka. Känn tacksamhet för att någon har bryggt kaffe, eller fixat kaffemaskinen på jobbet. Allt som du egentligen tycker är självklart, försök att tänka hur det skulle kännas utan det och bjussa på tack och en klapp på axeln och beröm till andra omkring dig. Ju mer du sänder ut den här känslan, desto mer rikedom kommer du att känna i ditt liv. Och ju mer känsla av rikedom du känner, desto mer svarar universum och attraktionslagen på den energin.

Vill du ha mer kärlek i livet? Börja med att sända ut kärlek. Vill du ha mer rikedom i livet? Fundera över vad som gör ditt liv rikt idag och känn tacksamhet över det.

Du – liksom alla andra – är värd det allra bästa och att vara lycklig och trygg, men det kommer inte från någon annan, det är du själv som är källan. Och när du själv är källan kan ingen annan ta det ifrån dig.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

2 kommentarer

  1. Marianne Gustavsson den

    Leenden och skratt sprider sig som ringar på vatten, hoppas att det kommer andra till del.

  2. Elsie den

    Mötte en söt tjej idag på min promenad från Bangladech pratade en lång stund. Va så tacksam att jag ville prata med henne . Hade inga vänner ingen släkt. Kände mej tacksam för ja pratade med henne.Lyckad dag för oss båda. Intresse var kommer alla ifrån mvh till dej

Lämna en tanke