Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Aurayoga

2

Yoga ses av en del som en träningsform, och andra som en mer avslappningsövning. En del ser det som båda delarna. Oavsett hur man använder yoga finns det en hel uppsjö med fysiska och psykiska fördelar som härstammar från detta gamla begrepp. För gammalt är det. I de äldre vediska skrifterna återfinns begreppet och på 400-talet gjordes en skrift vid namn Yoga Sutra, som avbildar och förklarar olika övningar inom yogan.

Yoga har många utövare över hela världen och är ofta väldigt uppskattat. I Europa kom yogan på 1890-talet där främst formen hathayoga har påverkat den västerländska bilden av yogan. Yogan har även sedan dess utvecklats i interaktion mellan både indiska och västerländska aktörer, och finns nu över hela världen. Det finns många former av yoga, varav en del av dem är viktigare än andra. Dessutom uppträder allt fler olika former av yoga ju populärare den blir.

Aura

Aura är namnet på det subtila och lysande ljus som sägs omge alla människor och andra levande varelser utifrån flera olika andliga traditioner. Begreppet aura kopplas ofta till olika filosofier inom yoga eftersom man anser att auran är kopplad till vägarna i chakrasystemet. Vissa tror att auran kan kopplas till det tredje ögat i olika östliga andraliga filosofier. Man tror att auran uppträder i olika färger och mönster som beror på individens personlighet, hälsa och välmående samt humör. En del anser att det är en slags karta över individens tankar och känslor i nuet.

Man arbetar ofta med auran som en del av en energi- eller andlig healingprocess. Processen kan hjälpa till att lösa upp blockeringar i kropp och sinne, vilket gör att prana kan flyta fritt i kroppen igen. Man anser vidare att genom att arbeta med aura i sin healing kommer fokus ligga på chakra och energikanalerna i kroppen. Om man tar hjälp av en healer så kan denne hjälpa till med att lösa upp energiblockeringarna och förstå få fram orsaken till dessa.

Aurayoga

Aura kan kombineras med andra spirituella övningar som till exempel yoga eller meditation. Tanken är att få individen som utövar det, att bli mer närvarande i sitt eget varande och även bli ett med sig själv. Aurayoga hjälper till med detta där du lär dig hur du ska stärka din egen aura, eftersom en stark aura hjälper till att förbättra vår andra chakrans i kropp och själ. Auran ger ju också skydd mot olika sjukdomar och negativ påverkan.

Så utövar du aurayoga

En del aktörer har yogaklasser som kanske inte heter just aurayoga men det är yoga som syftar till att introducera aurametodiken. Exakt vad de specifika klasserna heter kan nog se lite olika ut runtom i världen. Hos en aktör kallas denna klass för aura flow, och innebär en slags start till denna metodik. En del har klasser som utövar aurayoga i värme.

Teknikerna har utformats av healers och shamaner och innehåller både meditation, visualiseringsteknik, ljudterapi och andningskontroll för att höja personens vibrationsläge för att detta ska bli över den normala nivån. Genom att balansera både kroppen och sinnet tar man kontroll och släpper ut den energi som inte längre behövs.

Dela.

Om skribenten

2 kommentarer

 1. Mojgan den

  Hej!
  Jag är intresserad av Aurayoga.
  Jag behöver veta mer information om detta.
  Tack! ?

  Hälsningar
  Mojgan

  • Vivi den

   Hej! Mitt råd är att du googlar. Vivi

Lämna en tanke